Iedereen (zin)vol in de actie

Dit is de eerste dag dat we op drie onderdelen van begin tot eind goed bezig zijn geweest. De Bouw : er is een mega sleuf gegraven. Na de zware arbeid gisteren (diep respect voor het vorige team) ging het stukken beter : de grond was nat gemaakt waardoor het iets beter af te bikken was. Onze drie Afrikaanse teamgenoten Abraham, Pete en Jeffrey hebben het meeste afgegraven. Ze hebben zo’n goede techniek en uithoudingsvermogen dat het wegscheppen van de losse grond bijna niet bij te houden is. We wisten niet dat “grond” zich in volume kan verviervoudigen. Wat een werk. Maar toch voldoening. En geen geklaag, ondanks hitte en blaren. Benieuwd of het volgende team ons record kan verbeteren… 

Het kinderwerk was een hele geslaagde en tegelijkertijd vermoeiende dag. We begonnen midden tussen de shacks met dansen en knutselen, een schooltje (gebouwd door SHIB in 2012) bezocht en geëindigd op een enorm voetbalveld met een gigantische groep kinderen. Vooral de ochtend was echt heel erg bijzonder en leuk. 

Shackrepair liep ook heel erg goed vandaag. Grote stappen gezet en mensen blij gemaakt, nou is dat niet heel moeilijk aangezien ze met een handvat op een deur al heel erg blij zijn. Super fijn om met zulke kleine daden mensen zo blij te kunnen maken. 

Ook moest er nog even iemand worden terug gepakt, waar we wel wat beeldmateriaal van zullen bijvoegen. 

Persoonlijke berichtjes:

Jamie: HOI GIEL, Ik mis jou ook, ik hoop dat Berlijn leuk was. Laat het me even weten. Ik ben klaar voor Mysteryland, dus hoop jullie ook. Zin in. Snel daten als we thuis zijn. Pap en mam ik hoop dat jullie het nog volhouden zonder mij haha, en sorry dat mijn kamer niet klaar was hahaha. Mis jullie. We zijn inderdaad in Borolelo Maureen, Dus helaas geen Future. Lieve Latysh, Ik hoop dat de voorbereidingen voor Finland goed gaan en dat je er zin in hebt. Geniet van je laatste dagen in NL. Love you all! Xx Jampot

David: Hey iedereen thuis, Leuk om jullie berichten te lezen. Maarten, van harte gefeliciteerd met je cijfer, heb je verdiend! Speciaal voor jou een fotootje voor jou vandaag 😉 Ik zie ernaar uit om de foto’s uit Polen en Amiens te zien, ben benieuwd. Ik heb net twee slopende dagen achter de rug en heb genoeg spierpijn en blaren nu, na een dag hakken met een pikhouweel. Verder is het ontzettend gezellig en bijzonder hier en ik mis het Nederland-leventje dan ook niet. Groetjess

Esther: Hoiiii, Erg leuk om alle berichtjes van iedereen thuis te lezen. Trouwens ik was de vorige keer vergeten te zeggen dat ik het kaartje in mijn tas had gevonden en ik vond het heel leuk om nog effe te lezen ;). En het was heel leuk om het berichtje van de aardappelvreters te lezen maar Sofie, Florence en ik waren wel benieuwd wie het had getypt, dus graag even reageren hieronder ;). We hebben het allemaal heel erg naar ons zin hier! Groetjes Esther!

Géke: Hoihoi allemaal! Na 2 dagen bouw vandaag een dagje kinderwerk gehad. Heel bijzonder en indrukwekkend. Het gaat super met me! Leuk om iedere dag jullie reacties te lezen. Lieve familie ik mis jullie ook allemaal hoor! Geniet van jullie vakantie (C&C goeie reis)! Lieve Fredje, heel apart om zo 2 weken zonder jou te moeten.. Ik mis je heel erg maar dat komt wel goed! Geniet alsjeblieft enorm van je vakantie! Het is je gegund<3 dikke kuss van Géke (tenier mooi dat de slippers passen:P)

Dianne: Heey peoples, ik geniet echt van al jullie berichten dus thanksdaarvoor! De afgelopen 6 dagen waren echt top en ik ben echt heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om terug te gaan. Ik beleef deze reis zo anders maar geniet nog harder van elke seconde. Paps, mams en pluis, geniet nog van jullie laatste daagjes vakantie en Marèl hou het schoon eh thuis ;). Andere Marèl, we hebben zeker al dieren gespot, onder andere pumba’s en Zebra’s, zaterdag gaan we op Safari dus check de blog dan zeker! Het blijft een super mooi land dus ik vermaak me nog wel hier hoewel  ik morgen echt moet gaan hakken dus wellicht ren ik morgen wel weer naar huis hahaha! De mazzel. Xx

Frank: Hallootjessss, nog steeds levend hier! Het is grappig om hier te zijn en dingen te doen die volledig buiten mijn comfortzone vallen. Keihard hakken op de bouw, Afrikaans eten naar binnen werken waarbij de spieren en botten er nog in zitten en kinderliedjes zingen die niet meer uit je hoofd komen. Overigens, de groep is echt top! Samen maken we van elke activiteit iets leuks ook al is het niet altijd leuk. Samen met een kamergenoot de hele dag lopen hakken in zand waar niet door heen te komen was maar toch enorm van genoten. Elk groter brok dat je eruit sloeg gaf zo enorm veel voldoening dat je vervolgens gewoon weer door wilde. Leidde wel tot veel blaren trouwens. HEERLIJK! Heb 2 dagen achter elkaar gehakt en vandaag kinderwerk gedaan, maar het liefst zou ik morgen weer gaan hakken! We hebben een muzikale groep. Er is een keyboard, gitaar, zang en drum/djembé. Heerlijk om lekker te zingen en muziek te maken!  Pa en ma, het gemis begint nu langzaam te komen, maar ik maak het hier echt heel goed. Ik heb wel heel veel zin om een lekker koud biertje met je te drinken, pa! Ik denk dat ik je Hollandse pot na deze reis met liefde ga eten, ma!  Doe de groetjes aan opa en oma en de rest! Houd van jullie allemaal! Fijne vakantie!

Christa: Ha lieve André, Resy en de rest van de familie. Wat een bijzonder land, maar wat een armoede, maar wat doen alle jongelui en  natuurlijk ook de oudjes ongelooflijk hun best om deze twee weken van betekenis te zijn voor de mensen en kinderen hier. Mooi om te zien dat het echt verschil maakt. Hoop dat jullie ook genieten van alle verhalen en mooie foto,s en Rees het is aan te raden ???? Lieve groetjes van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch