Bloed, zweet en blaren maar natuurlijk ook enthousiasme

Afrika wat ben je mooi. De prachtige natuur, het landschap, de opkomende zon, de rust, de stilte, de sterrenhemel, het geluid van krekels en bijzondere vogelgeluiden. Een van de hoogtepunten was het zien van Pumba’s tijdens de busrit. Het lijkt hier net ‘The Lion King’!

Bij iedereen heerste het gevoel dat we vandaag voor het eerst echt aan het werk konden gaan. We begonnen aan het shack repair met een moeilijk begin. We hebben veel speelplezier kunnen ervaren met de lokale kinderen. Er was ook vooruitgang op de bouw wat zwaarder was dan verwachting. We hadden te maken met harde grond waaruit rotsen tevoorschijn kwamen (en meerdere duizendpoten). Kortom, heel hard werken. Massage nadien was dus geen overbodige luxe. 

Bij het kinderwerk heeft de hele groep genoten van de glimlachjes die verschenen op de hoofden van de kinderen. Ze hebben met z’n alle gekleurd, gevoetbald en natuurlijk liedjes gezongen. De groep werd steeds groter en aan het eind waren er zelfs 100 kinderen (niet letterlijk geteld natuurlijk). Ze werden fijn geholpen door social workers die ook leuk meededen. De hele groep was erg fanatiek en de kinderen stonden in de rij om met elk spel mee te doen.                                                                                     Wat ons erg aangreep was een geestelijk en lichamelijk gehandicapt jongentje dat letterlijk op ons pad kwam. Dat was voor iedereen erg moeilijk om te zien, maar ook mooi omdat hij juist van dat kleine beetje aandacht genoot die hij kreeg. 

De shack repair had helaas een paar complicaties; een uur lang omrijden om een dixi op te halen die vervolgens niet eens door de groep werd gebruikt en er werd een andere shack aangewezen dan verteld waardoor de verkeerde materialen mee waren genomen, maar uiteindelijk hebben ze toch 2 shacks kunnen repareren en het beste eruit kunnen halen!

Persoonlijke berichtjes:

Annelies: Heey allemaal! En of ik het hier weer geweldig leuk vind! Ik heb twee dagen mogen genieten van kinderwerk en al de rest! Lekker voetballen, zingen, dansen en spelletjes mogen spelen. Het is zowat te druk om jullie te missen. In de shoppies is er helaas geen Nutella te vinden, dus dat wordt leven op jam. Positief nieuwtje, ik heb al één keertje gesport met Jonathan. Julian, overleef je het nog bij de familie Kooloos en ons gezin? Ik heb nu al zin om alles te vertellen over wat we meegemaakt hebben! Mam, vind je het al stil worden in huis? Hou mij trouwens op de hoogte van de leuke Kroatië verhalen!! Groetjessss, Annelies

Sofie: Ghallow iedereen, Bedankt voor jullie lieve berichtjes! Het is echt heel leuk hier en vooral zooo mooi! Vandaag ging ik naar de bouw wat best zwaar was (zie stukje hierboven). Morgen mag ik lekker weer, ik denk dat het wel goed komt. De zon is alleen heel sterk, de soort waarbij Jamie een tomaat zou worden… Voor de rest heb ik ook nog kinderwerk gedaan en twee scholen bezocht met jonge kinderen. Best heftig om te zien in hoeveel armoede zij leven, maar ook heel leuk om ze zo blij te zien als je met ze speelt, ze optilt, of simpelweg een ballon geeft. Dat maakt me echt blij! 
Het is hier heel gezellig! Ik zit samen met Esther en Floor op een kamer. Dat is best fijn, want dan kan ik ‘s avonds even m’n verhaal bij ze kwijt. En jullie, heel veel plezier nog en geniet vooral heel veel van de vakantie (ook al is het helaas zonder mij, jullie kunnen het wel!) Doe ook nog de groeten aan Coco en Joris voor mij, die zullen het ook wel leuk hebben op vakantie. Jamie, troost jij even Elon voor me? En een knuffel voor Moos! Knufkusss Sofie

May: Hallo schatten van het thuisfront, Ik zit me hier toch heerlijk te genieten van alles wat je je kan bedenken. Ik heb nu 2 dagen bouw achter de rug wat best zwaar was, maar wat overheerst was het gevoel van iets kunnen doen voor de mensen daar. We hebben erg veel gegraven, gehakt maar bovenal genoten. Morgen mag ik met shack repair mee en ik denk dat dat heel veel mooie en emotionele indrukken gaat achter laten bij mij. Pap en mam, missen jullie ons al? En hebben jullie al veel zin in de vakantie zonder ons? Dian, ik ga echt helemaal stuk om al jouw berichtjes. Wat ben je toch ook een liefie he! Nou ik ga weer heerlijk genieten van het feit dat ik in Afrika ben. Love you

Pim: Lieve mensen, Wat leuk en lief dat iedereen steeds een berichtje achterlaat, ik lees ze allemaal. Goede reis gehad. Zelfs nog zoveel geslapen in een vliegtuig. Het vloog voorbij. We hebben het ijskoude water van het meer zelfs al getrotseerd, dit keer gelukkig geen 500 meter. Dat is maar goed ook, want sinds gister is ook iedereen verkouden haha. Albert, het water is er niet warmer op geworden. Inmiddels een paar dagen Afrika gehad, en ik heb opnieuw de tijd van mijn leven. Al lijkt het wel alsof de tijd hier stil staat. Man wat is alles hetzelfde. Al zien de wijken waar we nu komen om hutten te bouwen er echt veel slechter uit dan waar ik 2 jaar geleden geweest ben. Een van de Afrikaanse jongens die ons helpt met de shacks repareren kan goed Engels en vindt het leuk als je een gesprek begint. Ik zit natuurlijk weer vol met vragen, dus die kan ik nu mooi kwijt. Uit vragen als: hoe zit het met registratie van mensen en wat zijn de voor en nadelen ervan, of hoe je het als bewoner aan zou pakken om iets te veranderen. Het blijkt toch al gauw dat er genoeg mensen zijn die donders goed weten wat er moet gebeuren en helaas ook maar al te goed weten waar het om draait in de wijken waar wij komen. Echt een kromme wereld. En pap en mam mooi dat jullie veilig in Frankrijk aan zijn gekomen! Maak er een paar ontspannen weken van en geniet!  Marien je weet het hè. Ps mam wat was het mengel van die bellenblaas ook alweer, ik ben het briefje kwijt sorry. Pim

Roy: Hey mensjes thuis, Leuk dat jullie zoveel reageren. Ik lees alles, al kan ik niet altijd reageren. Dus bij deze: Guy nog gefeliciteerd met je verjaardag. 4ejaar op rij dat ik er niet ben. We gaan voor de 5! Quinten veel plezier daar in albu (en de rest van de groep). Ik verwacht aan het einde wel een vlog van alles. Ook niet te veel gekke dingen doen daar dat doe ik hier ook niet.  Pa hoe was de F1 zonder je vaste kijker? We hebben het hier wel gevolgd door middel van radio. Mooie uitslag! Ma ik weet dat jij alles typt. Leukjes! Blijf het maar doen, want ik vind het wel leuk om elke keer wat te lezen bij het ontbijt hier. Het eten is trouwens geweldig hiero. Kom niks tekort. Oma en opa hopelijk zijn jullie goed teruggekomen van vakantie. We gaan na dit alles samen bijpraten en foto’s delen. Nog een ding. Mijn telefoon is na 2 dagen kapotgegaan. Hij kan niet meer opladen dus ik kan niet zelf foto’s maken. Gelukkig zijn er zat anderen die het wel doen. Ook voor de terugweg. Ik zal niet gelijk appen zodra ik weer wifi heb, dus we spreken elkaar op Schiphol weer.  JOOEEJOEE, Royke

Gabrielle:Lief thuis front. We maken het goed. Weer fijn om in Afrika te zijn. Een prachtige groep ook weer! Iedereen doet het erg goed. Ook leuk om Cees en Florence mee te hebben; die genieten ook. Niels we missen je natuurlijk; hele fijne vakantie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch