Goede reis, vliegende start

Na wat strubbelingen, een lange vlucht en veel mc donalds eten, zijn we eindelijk in Zuid-Afrika aangekomen. Bij aankomst stond er een heerlijke soep te wachten die alle deelnemers op aten waarna de leiding geen eten meer had. Na het eten is iedereen moe naar zijn kamers gegaan en hebben hun tassen uitgepakt. Een aantal van ons, David en Sem, hebben nog een nacht duik genomen in het ijskoude zwembad.

Na lekker uitgeslapen te zijn stond er een heerlijk ontbijtje op ons te wachten, crumbled eggs with bacon, waarna wij vertrokken met de bus naar Swartruggens. We reden over een lange weg, aapjes en geiten langs de kant, er stond ons een ‘wandeling’ te wachten. Bij aankomst van onze ‘wandeling’ werden wij groots onthaald door de plaatselijke gemeente. Knuffelen, kussen, handjes geven en de tjop tjop doen met de kleine kinderen. Er werd een groepsfoto gemaakt en toen begonnen we onze wandeling. Uiteindelijk bleek het een mars te zijn als protest tegen misbruik van vrouwen en kinderen. Spandoeken, gezang en veel gelach maakten deel uit van deze mars. Frank en Ruben moesten voorop lopen met een groots, kapot spandoek. We liepen door een dorpje heen en we werden aangekeken door de plaatselijke bevolking. We liepen onze mars tot aan de bouwplaats. De poort werd officieel geopend, we trokken de bouwplaats op waar de initiatiefnemers een toespraak hielden en ook een vurig gebed, wat ons allemaal erg aansprak. Maar het mooiste was de Afrikaanse dans. Vloeiend en soepel bewogen ze door het mulle zand. Uiteraard zonder muziek, met zang en geklap, want de muzikaliteit van de dames was onweerstaanbaar goed.

Na het gebed stapte er een dame naar voren die aan de voorzitter vroeg of ze ook nog wat mocht zeggen. De eerste woorden stroomden uit haar mond. Het was alsof we woorden rechtstreek uit de hemel tot ons kregen. Het raakte ons allemaal enorm, tranen trekkend. We hadden onze eigen muziek bij ons (staat eigenlijk bijna altijd aan) waarop wij allemaal aan het dansen waren. Van tevoren hadden we onze lunch al meegenomen maar omdat we geen trek hadden en de andere mensen zagen staan hebben wij onze meegebrachte lunch aan de lokale bevolking gegeven. Het was mooi om al wat te geven van onze rijkdom. De rest van de dag was vooral uitrusten en spelletjes doen en het programma verder plannen. Vanmiddag hebben we overleg gehad met de aannemer over de bouw. Het lijkt erop dat hij het goed heeft voorbereid. We zien er naar uit om maandag aan de slag te gaan.

Persoonlijke berichtjes : 

Dianne: Hallo dan, zijn we weer! Het is echt top om weer terug te zijn en ik kan niet wachten om maandag te mogen beginnen. Ik heb nog niet echt iets bijzonders te melden dus ik spreek jullie later wel weer! Hou van jullie xx

Geke: hoihoi, eindelijk op locatie! Het is super gaaf hier! Maandag gaan we dan echt aan de gang. Ik mis iedereen wel echt.. ik hou van jullie en reageer allemaal ff. Teniragefeliciteerd met je verjaardag.
Kusjes aan Fer!

Esther: Hoi, we zijn veilig aangekomen en het is heel gezellig! Ik heb niet echt iets bijzonders te melden behalve dat het heel goed gaat hier. Ik heb heel veel zin in de rest van de reis! En vooral omdat het voor mij de eerste keer is hier. Groetjes van Esther!

David: Hey allemaal! Na een lange en gekke trip en zijn we eindelijk aangekomen en het ziet er hier weer perfect uit. Het is hier super gezellig en we hebben lekker van de zon en het zwembad kunnen genieten en ook met het eten komt het helemaal goed hier, heerlijk! Ik zie ernaar uit een berichtje van jullie te lezen ????
Groetjesss

Frank: Hallootjesssssssss, het is hier erg veel schik. De reis was taai en lang, eten was ook niet zo best ????. Papsie en Mamsie uiteraard houd ik erg veel van jullie en mam ik hoop dat je niet te lang hebt gehuild ????. Geniet van de taart en de koffie. Nee grapje. Ik maak het hier goed! Joe joe! 

Jamie: Dag luitjes, Wat een reis haha. Maar oke, we zijn er weer en dat maakt mij heel erg gelukkig. Het is heerlijk om weer terug te zijn en wakker te worden op de Witte Duif. Mis jullie wel hoor. Gegroet.

Cees: Hoi Niels, gaaf om mee te maken waar jullie zoveel over verteld hebben. Veel plezier de laatste kilometers naar huis. Jazz, goed je bak leeg eten, baasje mist jou ook.

Christa: Ha lieve familie, Zo geen spijt dat ik meegegaan ben met deze reis. De eerste dagen zijn al een belevenis om nooit meer te vergeten. Zie uit naar de dagen die nog komen en ga er super van genieten. Ik ga veel foto’s maken zodat ik jullie veel kan laten zien van dit prachtige avontuur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch