It’s a beautiful daaaay, the sun is shining!

Jaaa die zon kwam vanochtend weer prachtig op toen we ontwaakte om half 7! We beginnen wat te wennen aan het vroege opstaan en het lijkt ook minder koud ’s ochtends. Om 7 uur mochten wij onze maagjes weer vullen met het heerlijk eten wat de Afrikaanse dames dag in dag uit voor ons klaar maken. Nadat iedereen lekker had gesmuld was het tijd voor ieder zijn taken. Corvee duurde vandaag opvallend lang. Wat zullen ze daar toch in de keuken hebben uitgespookt? De rest van de groep werd gevraagd om te helpen zodat we toch nog een beetje na streeftijd weg konden gaan. Op naar het kinderwerk, shackrepair of bouw. De spirit was er zeker

In de ochtend hebben we met het kinderwerk met een groepje van ong. 20 a 30 kinderen liedjes gezongen, spelletjes gedaan, bellen blazen, geknutseld en noem maar op. We hebben met de kinderen een bloem van handen gemaakt. Dit fleurde de dag nog meeeer op! Na even pauze gingen we in de middag door. Om de kinderen een beetje actief te krijgen begonnen we weer met liedjes. Daarna waren de meiden hun haren kwijt aan de Afrikaanse kinderhandjes die hun vlechtkunsten lieten zien! Super leuk, maar wel met de bijhorende klitten in de haren. Er werden ook allemaal spellen verzonnen en uit de tas getrokken. Zo was er een wedstrijdje wie het snelst touwtje kon springen.

Het verhaal over Jezus en de verlamde man werd door de groep uitgebeeld en verteld. De laatste keer dat we dit verhaal deden hebben we de kinderen betrokken bij het verhaal door het samen met ze te doen. Dit vonden ze heel tof! Daarnaast merkte we dat de kinderen het verhaal begrepen omdat het door de vrijwilligers goed werd vertaald.

Gister is er een groep begonnen bij een shack. Daar woont een moeder met veel kinderen waaronder een pasgeboren baby. We kozen er met elkaar voor om wat baby kleertjes etc. mee te nemen om iets extra’s te kunnen geven. De moeder is zelf ziek en ligt de hele dag op bed. Dit maakte veel indruk op de groep. Juist deze situatie zorgde, nadat we met elkaar hadden gebeden, voor nog meer motivatie en doorzettingskracht om de shack voor dit gezin zover als wij konden op te knappen. Met elkaar waren we een goed team! We hebben veel kunnen doen. Zo zijn er veel popnagels doorheen gegaan en hebben we hoeken en andere stukken bedekt met nieuwe golfplaten. Met een beetje pur was deze shack dan zo goed als mogelijk af voor ons. Morgen begint een andere groep met een nieuwe shack.

Vandaag is er ook op de bouw weer hard gewerkt. Vertrouwen op de stijgers was vandaag zeker nodig! Er is nog verder de hoogte in gewerkt tot aan het plafond. De muziek, de werknemers en ons eigen enthousiasme zorgde voor een top sfeer!! Ook wilde er nog wel eens wat cement in het rond vliegen… maar desondanks werd er wel enorm gebeund. Aan het eind van de ochtend hadden drie muren hun maximale hoogte al bereikt. De groep was toen eindelijk verlost van de soms o zo leuke stijgers. Er mocht weer wat op lager niveau worden gewerkt. Die middag konden we nog even lekker door knallen.

Ennn niet vergeten voor ons allemaal was de goede service van Coby en Jan tijdens de lunch. Broodje spek met stroop was voor vandaag wel de favoriet.

Het was belangrijk om op de afgesproken tijden weer te vertrekken van onze activiteiten. We hadden namelijk nog een avondprogramma voor de boeg. Na aankomst op de Witte duif zijn we meteen met de GMG begonnen. De groep ging akkoord met de voorwaarde dat er nog wel genoeg tijd was om jezelf op en top klaar te maken zodat ze fris en fruitig naar de jongeren van de N.G. kerk konden gaan. In de bus zagen we het mooie zonnetje waar we elke dag weer van mogen genieten ondergaan.

Aangekomen bij de jongeren werden we al snel actief! Volleyballen, Twister, badminton, pingpong, dansen en noem maar op. De dansskils werd door wat pushen van die jongeren uiteindelijk door een paar laten zien. Want ja dat kunnen wij Nederlanders toch zo goed. Na popcorn en marshmallows als voorgerecht hebben we daar een soort braai gehad en vooral veel gezelligheid met de jongeren.

Nu zijn we bijna bij het verblijf en hebben vele jongeren zin in hun bed na deze intensieve, maar zeker leuke dag.

Enneh leuk weetje.. Deze blog is geschreven in de bus op de hobbelige wegen van Zuid-Afrika. Zo konden we namelijk wel de blog schrijven ondanks het drukke programma van vandaag. Op de terugweg moest er zelfs een zaklamp te pas komen om de toetsen nog te kunnen zien.

Nog een weetje.. Tessa was ook erg betrokken bij deze blog. Ze viel de hele tijd in slaap! Ooh en Olga op de terugweg van de jongeren ook.

 

 

Nick: Hallo allemaal! Bedankt voor alle reacties. Hoe is het op vakantie bij jullie? (pa, ma, Sanne & Marleen). Fijn dat het goed gaat met oma! Ik heb het goed naar mijn zin hier!! Latersss

Anneleen: Ik kan niet geloven dat we hier alweer een week zitten.. Het wordt met de dag leuker! Gister wel een emotioneel dagje gehad, maar dat hoort erbij. Ojaa en Diana wil ik apart even bedanken voor haar reactie, echt super lief dat je aan ons dacht! Veel liefs!!

Tessa: Hoi allemaal! Met mij gaat het goed. Afrika is echt super. Ik heb het heel erg naar mijn zin!! Enneh alvast g e f e l i c i t e e r d papa! Doeeiiiiiiii

Hanna: Hee allemaal. Ondertussen al een week van huis weg. Ik heb super mooie dingen gedaan en meegemaakt!! Hoe is het daar in Barneveld? Liefs Hanna!

Yasmijn: Lieve allemaal. Leuk al jullie berichten! Zonder mobiel is trouwens wel heeerlijk. Hooikoorts heb ik hier bijna niet, wel wat kies/oorpijn maar daar heb ik druppels voor. Ik ben inderdaad verliefd op Afrika! Kan niet wachten tot we samen gaan. Mis jullie ook maar het is hier echt genieten!!! Bij jullie volgens mij ook! Ps; Tante Pollyanna nog gefeliciteerd! (stom dat ik dat was vergeten…)

Olga: Hoi Hoi! Elke dag lees ik met een glimlach jullie reacties, bedankt! Nu alle activiteiten gehad en dat is allemaal zo tof en bijzonder! Ik geniet!! Hoe gaat het met jullie daar?? Dikke knus en knuffel Olgie.

Joost: Hoi allemaal! Hoe gaat het daar in Nederland (met die hitte golf)? Het gaat hier goed!! De tijd vliegt voorbij. Succes met de bevalling zus!! Dikke knuf speciaal voor mijn vriendin! Groetjes!

Milou: Lieve allemaal! Het blijft tof om jullie reacties te lezen. Leuk leuk!! De tijd vliegt hier voorbij maar dat is een goed teken! Ik geniet enorm! Als staf zijn we wel veel achter elkaar bezig, maar we gaan ervoor!! Groeppie is super. Hoe is het bij jullie? Hoorde dat het nog steeds warm is!! Geniet van jullie vakantie allemaal. Ik ga hier verder met beleven!! Liefssss Lou

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch