Eens zal op de grote morgen

Vanmorgen werden we om half 7 gewekt door onze oude vertrouwde Willem. Voordat we konden ontbijten werden we verplicht tot ochtend gymnastiek. Na onze lenige minuutjes, moesten we snel dooreten want om kwart voor 8 moesten we vertrekken. Gelukkig had de bus deze keer geen opstart problemen, dus we konden op tijd beginnen met onze werkzaamheden.

Als eerste werden de mensen van het kinderwerk afgezet. De groep van het kinderwerk maakte samen met de socialworkers een rondje door de township om de kinderen op te halen. Het is uiteindelijk een groep van ongeveer 20 kinderen geworden. Nadat we een geschikte plek hadden gevonden, hebben we samen met de kinderen liedjes gezongen. Hierna hebben we het Bijbelverhaal van de barmhartige Samaritaan nagespeeld. Met Nick als DE perfecte ezel. Toen hebben we samen met de kinderen een vis aan een hengel geknutseld. De kinderen renden daarna dolblij met hun creatie rond. Aan het einde van de ochtend hebben we de kinderen vermaakt met een hindernisbaan, voetbal, levend touwtrekken en bellenblaas. We hebben de ochtend afgesloten met veel knuffels.

Met het shack repair zijn we met een nieuwe shack begonnen. We kwamen in een shack waar een vrouw met 7 kinderen leefden. De vrouw was ziek en ze had een baby van maar een aantal weken oud. Dit was best indrukwekkend om mee te maken voor de groep. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het opknappen van de shack. Ruben en Koen hebben de platen vastgemaakt met popnagels. De meiden hebben de gaten dichtgemaakt met teertape. Verschillende platen van de shack zijn vervangen voor nieuwe platen. De socialworkers van shack repair hebben zelfs een deur geplaatst! Aan het eind van de ochtend hebben wij ons werk afgesloten met een gebed.

Op de bouw duurde het even voordat we opstartten. We hebben verder gemetseld aan de binnenmuren. Doordat de muren al aardig hoog begonnen te worden moesten we vandaag op de steigers staan. We zijn bijna bij het plafond gekomen. We hebben leuk contact gehad met de Zuid- Afrikaanse bouwvakkers. Aan het einde van de werkochtend hebben wij met zijn allen op de bouw geluncht. Cafetaria Jan was weer aanwezig met lekkere broodjes gezond. Na de lunch zijn we vertrokken naar de township Borelo.

In Borelo hebben we een crèche bezocht die SHIB eerder heeft gebouwd. In de crèche hebben we tijd doorgebracht met de kinderen door te spelen, stoeien en lekker gek te doen. Vanuit de crèche hebben we een korte wandeling naar de lokale begraafplaats gemaakt. Dit was voor de groep indrukwekkend om te zien. De verschillen tussen arm en rijk waren hier goed te zien, evenals de leeftijdsverschillen. Het was erg confronterend om veel graven van kinderen te zien.

Op de terugweg bezochten we voor het eerst de enige echte Choppies van Zuid-Afrika. Hier heeft de groep lekkers gehaald, want we moeten niet vergeten te genieten.

Na aankomst op de Witte Druif hebben een aantal van ons een duik genomen in het zwembad of een lekkere warme douche gehad. Ons avond eten was een lekkere ‘Zuid-Afrikaanse’ hutspot met een gehaktbal, want… woensdag is gehaktdag! Het was weer een mooie en bijzondere dag. We kijken uit naar morgen!

Liefs Jan, Jordy, Lotte, Lisa, Marjolein en Floortje

 

Lotte: Joehoe, wat een super leuke en lieve reacties van jullie (ze komen binnen hoor, dus het lukt jullie). De reis was wat langer dan verwacht maar wat is het mooi en leuk hier. Ze hebben hier dikke vrachtwaggels papa haha. Nog heel veel plezier in de Ardennen. Ga zo door met die reacties dat is erg leuk. X Lotte (en Kris )

Lisa: Hallo thuisfront en poezel (en geen koes)! Lekker warm daar? Bedankt voor jullie lieve reacties. Ik heb inmiddels alle werkzaamheden gehad. Het is hier erg mooi en het werk is heel leuk om te doen! Kusjes van Lisa (en Anneleen)

Marjolein: hoooiiii, bedankt voor jullie reacties, ga zo doorrr! Hoe is het met Nawmeyou???? Suuus je hebt egt te gekke openingszinnen! Oohhh liesjee ik mis je egt heel erg ! Nou ik vermaak me uitstekend! Liefs, Marjolein Ps: Lieve uitzwaaiouders bedankt voor de kaart en het leuke berichtje, x Chantal. PS: Annerie, VAN HARTE GEFELICITEERD!!! Si jij ook alvast gefeliciteerd voor vrijdag!

Floortje: Hey iedereen, hoe is het daar? Ik zit dik te genieten hier. Afrika is super mooi en het kinderwerk is super bijzonder. Ik word er echt heel blij van! De groep is ook super gezellig, dus ik vermaak me wel. Heel veel liefs voor jullie allemaal! Ps: Paps ik heb speciaal voor u foto’s gemaakt van de koeien hier, hahaha.

Jordy: Hoi lieve mensen thuis. Alles goed? Hier is het helemaal geweldig. Ik ben volop aan het genieten van alle mooie dingen die Zuid-Afrika te brengen heeft. Liefs! Geniet van de vakantie pap, mam en Rick! Ps. Geniet van de foto Bas. Daarnaast nog van Sanne en Emma de groetjes aan Wouter en de spekkies. Ze missen jullie!

Jan: Nou op de foto met mij in de kar hebben jullie een beeld van de rijdende cafetaria. Het is me een groot plezier om er voor te zorgen dat ze niets te kort komen en volop kunnen bezig zijn met waarvoor ze hier zijn gekomen. Ze doen een goed werk door hier te zijn en het verschil te maken. Vandaag kwam het bezoek aan de begraafplaats nogal binnen. Het kindje waar je vandaag mee speelt kan er bij wijze van spreken morgen niet meer zijn. Aan beide gedachten hebben we vandaag aandacht besteed. Het besef van henzelf om in deze periode na te denken over leven en dood was best lastig. Het is nu rustig op de Witte Druif heldere nacht vol sterren en de maan laat jullie gezichten zien.

 

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch