Typisch Afrikaans

De dag begon typisch Afrikaans. We zaten allemaal stipt optijd klaar in de bus, Wij zijn erg van de tijd, maar in dit geval hadden wij de klok, en de Afrikanen de tijd. Maar plots deed de bus het niet meer. Van de startmotor bleek een kabel los te zitten, en het was (natuurlijk) een diesel, dus we konden deze ook niet aanduwen. Door een creatieve oplossing waren we iets later dan normaal, maar wel allemaal veilig aangekomen op de plaats van bestemming.

Bij het kinderwerk begon de ochtend rustig maar na de middaglunch was er een on-ge-looflijk aantal kinderen komen opdagen. Er waren er ongeveer 250! We hebben heel veel met ze geknuffeld en gespeeld en van hen genoten. Er werd een prachtig bijbel verhaal verteld over David en goliath, en de kinderen genoten met volle teugen.

Het schack-repair ging verder waar het gisteren was afgelopen. Namelijk het maken van het toiletgebouw. Het dak werd erop gezet en de wc was eindelijk af! Via het EmmanuëlHope Centre konden we bij de volgende shack aan de slag. De slechte stukken van het huisje werden vervangen en verstevigd en de gaten werden dicht gemaakt met tape. Morgen word de shack verder opgeknapt.

Na een rustige start bij de bouw is er weer een enorme berg stenen gelegd. De sfeer was geweldig, en het resultaat was enorm. De afrikanen hebben ook enorm gelachen toen ze ons bezig zagen. Het moet er vast ontzettend leuk uitzien hoe een stel jeugdige amateurs een muurtje in elkaar proberen te knutselen. Opvallend was wel dat de muur van de heren een stuk minder werd geïnspecteerd dan de muur van de dames. Maar de stenen van de Heren lagen soms net zo scheef. We zijn uiteindelijk zo ver gekomen dat de meeste van ons een opstapje nodig hadden om nog te kunnen metselen.

Aan het einde van de middag zijn we allemaal weer in goede gezondheid aangekomen bij de witte duif. Voor een aantal was er nog een verfrissende, inmiddels traditionele duik in het ijskoude zwembad. Daarna is er een lekkere pasta en kip gegeten, en hebben we God bedankt voor deze mooie dag met het lied ‘tienduizend redenen’.

 

 

Sanne: Lieve papa, mama, Mees en Spek. Het is echt geweldig hier in Zuid-Afrika en ik heb het heel erg naar mijn zin! Ik heb al een heleboel geweldige ervaringen opgedaan en ik kan niet wachten om het jullie te vertellen. Ook kijk ik steeds weer uit naar al jullie lieve berichtjes. Hou van jullie 🙂 Heeeeel veel kusjes, Sanne

Annelie: Lieve allemaal, Zuid-Afrika is zo bijzonder! Ik kan niet wachten om al mijn ervaringen met jullie te delen. Hoe is het bij jullie op vakantie pap, mam en Daniek? Trouwens jullie kaartje in mijn tas vond ik erg leuk! En Manon, hele fijne vakantie! Ik mis het eten daar wel hoor ;P En ik kijk uit naar al jullie berichtjes. Groetjeeees

Krista: Dumela allemaal, Ik heb jullie reacties gelezen hoor. Ik vind het heerlijk om hier weer terug te zijn, ik geniet van alles wat ik zie en beleef. Vandaag heb ik, weer, genoten van alle lieve Afrikaanse kinderen. Hoe een simpele lach je dag zo goed kan maken. En hoe gaat ie daar? Al lekker met de nieuwe keuken begonnen? Dikke kus en knuffel vanuit hier voor jullie allemaal, ook namens Lotte natuurlijk xxx

Koen: Hoi Papa en Mama (en de rest van de lezers), Het is hier ontzettend leuk. Ik heb de tijd van mijn leven en dat terwijl er pas 4 dagen geweest zijn. Ik ben vergeten tegen Thijmen en Lien te zeggen dat ze ook kunnen reageren. Zouden jullie dat willen doorgeven <3?  Ik hoop dat jullie het lekker hebben in Frankrijk. De natuur hier is geweldig, en de groep is super leuk. Ik voel me elke dag weer gezegend dat ik hier mag zijn. En Stef, alvast gefeliciteerd broer!!!!! Ik hoop dat je een mooie dag mag hebben. Ik hou van jullie, en tot het volgende bericht. Groetjes, Koen

Rianne: Hoi papa, mama, Joost en Hellen (en natuurlijk de rest van de lezers), Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. Gister heb ik kinderwerk gedaan en dat was ontzettend bijzonder. De glimlachen van de kindjes hier zijn het aller mooiste wat je kan krijgen. Vandaag heb ik schack-repair gedaan, het was erg bijzonder om bij de mensen thuis te mogen komen. Hoe is de vier daagse gegaan pap? En hoe is/was je surfvakantie Joost? En hoe gaat het met Tommy hellen, geef je hem veel knuffels van mij? Ik kijk uit naar jullie reactie en zie jullie snel weer! Ik hou van jullie, liefs Rianne

Rik: Dumela! Ik heb eigenlijk helemaal niet zo veel te vertellen, behalve dan dat ik hier met een enorm leuke en toffe groep hard aan het werk ben en mooie dingen beleef! Ohh en pap, waar blijven die tour klassementen? Drukkie!

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch