Puttense vriendinnen naar Zuid-Afrika

PUTTEN De Puttense meiden Tessa Meiling (17) en Sanne van de Langemheen (17) zijn al sinds de eerste klas van de middelbare school vriendinnen. Via via kwamen ze in contact met de organisatie SHIB en zijn nu vastbesloten: ,,Wij gaan komende zomer naar Zuid-Afrika om ontwikkelingshulp te doen.” Om de vrijwilligersreis te kunnen betalen zijn ze drukdoende om geld in te zamelen.

Meiling: ,, Sanne en ik kennen elkaar al ruim vijf jaar. Na de middelbare school zijn we allebei naar het Cibap in Zwolle gegaan en volgen we daar nu dezelfde studie. We vinden dus hetzelfde leuk. Het idee om ontwikkelingshulp te doen, is bij mij twee jaar geleden ontstaan. Een paar (oudere) vriendinnen hadden ervaring met SHIB en hun verhalen en foto’s inspireerden me. Toen ik Sanne erover vertelde, was zij ook meteen enthousiast.”

 

GOED DOEL Sanne van de Langemheen: ,,Van alle goede doelen die er bestaan, kozen we bewust voor SHIB, omdat het een christelijke organisatie is. Ieder jaar organiseren zij meerdere projectreizen naar Zuid-Afrika om de aidsbestrijding te ondersteunen. Dat wij een deel van onze zomervakantie straks belangeloos opgeven om iets goed te doen voor een ander, vinden wij heel gewoon. Het is ook een beetje hoe we zijn opgevoed. Kijk, in een bikini aan het strand liggen is óók leuk, maar dat doen we niet liever.”

 

WERKREIS De 17-jarige Meiling: ,, Tijdens de werkreis in Koster – zo’n 100 kilometer vanaf Johannesburg – werken we 2,5 week aan een project waar voorgaande vrijwilligers al aan begonnen zijn. We zullen bouwen, metselen en schuren in sloppenwijken (shackrepair) en we zullen met kinderen knuffelen, spelen en knutselen. Ik kijk enorm uit naar de blije gezichten van de kindjes als wij met ze gaan knutselen. Voor ons iets simpels, voor hen iets groots.”

 

Van de Langemheen: ,,Het zal niet alleen maar leuk zijn om daar te zijn. Ik verwacht dat we dingen krijgen te zien die we nu alleen nog maar van televisie kennen. Tijdens het culturele programma leren we Zuid-Afrika en de aids-problematiek beter kennen. Best pittig lijkt me. Maar het schrikt ons niet af om te gaan. Sterker nog, we hopen dat we met onze ervaringen straks andere jongeren kunnen inspireren ook te gaan helpen.”

 

Tessa Meiling: ,, Het gaat om een behoorlijk bedrag (1.850 euro). Daar zit alles bij inbegrepen: de vliegreis, het verblijf en ook de kosten voor het materiaal dat we daar gebruiken. Als 17-jarige student heb ik zo’n smak geld niet zomaar op de plank liggen. Vandaar mijn doneeractie. Ik zit nu ongeveer op 600 euro. Nog een lange weg te gaan dus. Sanne heeft al iets meer opgehaald, onder meer met de verkoop van zelfgemaakte taarten en kaarten.”

Wie de meiden financieel wil steunen kan naar www.doneeractie.nl en zoekt op ‘Tessa’. Samen hebben ze afgesproken de donaties onderling zo nodig te verdelen.

Meer informatie op doneeractie.nl.

Bron: http://deputtenaer.nl/lokaal/puttense-vriendinnen-naar-zuid-afrika-324224

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch