Ik heb een plan met jou

“Ik heb een plan met jou”
Jeremia 29

Als u dit lees zitten we op de luchthaven Oliver Tambo en zijn we door alle poortjes en wachten we op het boarden. De allerlaatste dag in Afrika. Tijd voor nog wat souveniers te scoren en als Hollanders moet het natuurlijk voor een prikkie. Nog een stukje educatie met het bezoeken van het Voortrekkersmonument in Pretoria. Een museum waarin het ontstaan van komst van de Europeanen in Zuid Afrika. Zeg maar de boerentrek. Beide liggen in een goede lijn naar de luchthaven. Ons kom huis toe.

In de laatste ontbijtsessie heb ik met de groep terug gekeken naar 16 dagen Afrika. De tekst uit Jeremia gaat over Gods plan met zijn volk. Verschillende momenten konden we linken aan die tekst. Op de begraafplaats, wetende dat alles nieuw mag worden, in de kerken en op de Hollandse Avond zwarte en wit, Afrikaners, Duitsers en Nederlanders hand in hand mogen staan. Aan ons eigen leven waarin je op verschillende momenten Gods leiding in je leven ervaart.

Mijn houding in dat alles was om er voor te zorgen dat jullie kinderen mochten genieten, van zichzelf, elkaar en Afrika. Ik benoemde het als het zooitje van Jan. Zij zagen mij als Pappa Beer. Stuk voor stuk waren het mooie mensen en allemaal anders. Ook al had je met de een meer dan de ander ik heb samen met de staf mogen genieten van dat zooitje.

Zo dicht op elkaar en zover weg gaf ook de gelegenheid te leren. In het kinderenwerk jezelf als kind ontmoeten, leren chappen, knuffelen en vaal troostvol vasthouden. Meer dan 10.000 knuffels en duimdrukkies zijn uitgedeeld. Ze hebben nog nooit zoveel in hun leven zichzelf weggeven voor de krullenbollen van Afrika. In het shack repair hebben ze mogelijk hun eigen hart en leven op orde gebracht en in het bouwen plannen maken voor de toekomst. In de openingen waren zij met de stukjes die ze lazen heel kwetsbaar en spiegelend naar hun zelf en de groep. Ze hebben het verschil gemaakt in alles wat ze wel en niet deden namelijk door er te zijn. Elke achter gelaten sleutelhanger heeft iets achter gelaten van een beeld van jullie kinderen, hun liefde en hun geloof.

Hoogtepunten! Het vliegen op 10 km hoog, Hoogste punt op de bouw, Dagopeningen op het IHC, Leeuw en Luipaard en natuurlijk niet te vergeten de geboorte van Oratile “God geeft liefde” En wat hunzelf betreft, een goed gesprek, liefde ontdekt, tranen gelaten, leren knuffelen, vergeven en bovenal dankbaar zijn om wie ze zijn en wat ze hebben. Kind van hun tijd in het haast rijkste land van de wereld.

Dankbaar om ze weer veilig en gezond aan jullie terug te mogen geven maar let op geef ze de tijd om hun verhaal te vertellen en wellicht zal dat knap lastig zijn. Voel je vrij om er bij mij of de staf er op terug te komen.

Ook dank aan de staf die al hun kwaliteiten mij de ruimte gaven dit zooitje voor te mogen gaan en er van te hebben genoten.

Gods plan met jullie kinderen weet ik niet maar Hij is een goed werk in hen begonnen en zal dat ook afmaken, tot morgen als we de gate uitkomen. De buffels komen eraan wellicht spot je hen om hun blauwe schutskleur.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch