Warm in Nederland, snikheet in Zuid-Afrika

Na de lange dag van gisteren mochten we vanochtend tot half 8 uitslapen. Vol energie stapten we in de bus richting Reagile. Hier werden we om 10 uur verwacht in de zwarte kerk. Helaas was de dominee hier niet van op de hoogte, dus begonnen we een kwartiertje later. We werden hartelijk welkom geheten door de gemeenteleden. Toen de band begon te spelen, werd het ons al snel weer duidelijk dat de bevolking hier uitbundiger is tijdens de kerkdienst, dan dat wij als Nederlanders gewend zijn.

Na een tijdje kregen wij het ritme ook een beetje te pakken en stond ook onze groep niet meer stil. Niet alleen hebben wij genoten van hun gezang. We hebben ‘10.000 reasons’ gezongen voor de gemeente en zo een bijdrage geleverd aan de dienst. In vergelijking met de band stelde ons lied en gezang niet zo veel voor, maar alsnog kregen we een staande ovatie. Zelf waren we ook tevreden, want het klonk stukken beter dan op de afscheidsavond (jaja, misschien niet te geloven, maar echt waar!). Hierna was het podium voor de dominee. Hij preekte enthousiast, maar soms was hij moeilijk te verstaan. Toen het tijd was om te vertrekken, mochten we voor de tweede keer naar voren om de zegen te ontvangen.

Er stond ons een lange, hete busreis naar ‘River Still’ te wachten. De verwachting was dat het rond de 35 graden zou worden. Bij aankomst was iedereen vooral blij met het ‘River’-deel. We konden namelijk met een ‘liaan’ (eigenlijk was het gewoon een oud touw) het water in slingeren. Ook lag er een kano en kon je natuurlijk lekker zwemmen en van de zon genieten. Nederlanders staan om het vroege avondeten bekend, maar de mensen daar hadden er ook kaas van gegeten. Ons avondeten kregen we namelijk al om 3 uur. Ondanks het tijdstip genoot iedereen volop van de voor ons gekookte maaltijd.

Na het eten stapten we met z’n allen weer de voorverwarmde bus in. Het was nog een hele strijd om de bus de heuvel op te krijgen, zie foto. Uiteindelijk is het ons toch echt gelukt en konden we verder rijden. Bij een winkeltje met zelfgemaakte spullen maakten we een tussenstop. Nadat we even hadden rondgekeken, gingen we door naar het monument van de president. Het monument was precies 1,5 week terug onthuld. De president had vooral zijn eigen hoofd centraal gesteld, waar niet iedereen van de bevolking het mee eens was. Dit was onze laatste stop van vandaag, dus reden we in een rechte lijn door naar de Witte Duif. Wat ons betreft een zeer geslaagd einde van ons laatste weekend hier. We willen eigenlijk nog niet denken aan het einde van deze mooie reis, dus gaan we de komende dagen nog volop genieten van onze mooie tijd hier.

 

Amber: Lieve mensen thuis, het is hier nog steeds geweldig! Lisanne en Laura, fijne vakantie!!! De safari gisteren was echt fantastisch, pap en mam ik neem jullie een keer mee naar Zuid-Afrika want jullie moeten dit een keer meemaken. Ik zie jullie vrijdag, liefs Amber <3

Daan: Hoi mensen thuiss! Onze tijd hier in Afrika is echt he-le-maal geweldig. We doen ontzettend veel leuke dingen, onder andere safari en werk met de lokale bevolking. Die safari was trouwens wel echt super, zeker voor herhaling vatbaar 🙂 Eigenlijk wil ik er nog niet aan denken, maar volgende week ben ik weer thuis. Ik hoop natuurlijk dat iedereen naar Schiphol komt 🙂 De laatste paar dagen wordt echt nog genieten! Groetjess <3
Ps.: Nina van harte gefeliciteerd met je verhaardag!! Hoop dat je een leuke dag hebt gehad, cadeautje komt nog 🙂

Else: Nog van harte gefeliciteerd mam en gefeliciteerd Janine en tante Jannie! Voor de rest: hallo! Wat een leuke berichtjes waren er weer binnen gekomen, bedankt! Hoe waren alle verjaardagen? Hebben jullie het opgelost met de taart of hielpen de steen-papier-schaar-competities niet? Het is hier nog steeds super. De safari was echt super tof en de werkdagen waren ook echt top. De komende dagen worden vast ook weer super en ik probeer niet te veel te denken aan het feit dat we donderdag al weer weg gaan. Natuurlijk mis ik jullie allemaal, maar langer blijven zou niet erg zijn. Tot vrijdag en vergeet me alsjeblieft niet op te halen! Ik hoor graag van jullie allemaal! Liefs Else. P.S. Hoe zit het met alle zwangerschappen?

Gera: Halloo mensen thuis, afgelopen weekend was het echt super gaaf. Het is wel echt een beetje jammer dat we de buffel niet gezien hebben. Vanochtend heb ik heerlijk gezwommen om half 7 in m’n pyjama, was het beste idee ooit. Verder natuurlijk ook nog ff Tarzan gespeeld en heerlijk gegeten. Papp hoe is je marathon gegaan?? Ik ben heeel benieuwd!! en natuurlijk verwacht ik jullie vrijdagochtend wel allemaal op het vliegveld hè! X Gera

Yvonne: Hee! De safari gister was echt ontzettend gaaf! En ook vandaag hebben we weer een hele gezellige dag gehad! Ik ben benieuwd naar hoe alles er nu thuis uitziet. Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien, maar ik ga eerst nog een paar dagen hier genieten. Tot vrijdag! Liefs, Yvonne.

Jan: wat zal ik hier nog aan toevoegen? Ook vandaag weer 2 mooie stukjes van Afrika mogen laten zien. De dienst in het township en de natuur van Riverstill beide getuigen van Gods grootheid. We gaan er nog mooie dagen van maken maar voor jullie het weten zijn we terug. Goeienag almaal, ons kijk naar die hemel en ons sien die Here, kijk jelle mee?

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch