MIJN VREDE GEEF IK U…

Vandaag een ander soort blog, we mogen allemaal een persoonlijk berichtje sturen.

Geline: Hoi, met mij gaat het helemaal super. We doen en zien enorm veel. Ik vermaak me dan ook erg goed, maar word af en toe wel geraakt door wat ik zie en hoor. Bedankt voor jullie lieve berichtjes en tot over ongeveer een week! En Noa: alvast voor morgen gefeliciteerd met je mama!! Liefs Geline

Giset: Het gaat dikke priem hierzo. Vandaag was het wel even lastig op de begraafplaats. De kindjes zijn om op te vreten, helemaal de gehandicapte. Het bed ligt heerlijk, Bea. Het eten is lekker, maar als ik thuis kom wil ik graag patat met frikandel en kaassoufflé en een toetje. Bij het ontbijt gebraden gehakt ofzo, geen jam s.v.p. ? Jullie reacties zijn leuk, blijf ze schrijven!!! Tante Gerda en Anja alvast gefeliciteerd. Liefs

Bas: Hey mensennnnnn daar zijn we weer!! Wat is het hier toch leuk. Super lekker weer en heel gups lange dagen. Bedankt allemaal voor de massale reacties en likes. PUUR GENIETEN, Vriendelijke kusjes. BLK

Bente: Heey lieve mensen thuis. Ik heb het super naar m’n zin hier en we doen echt super leuke maar ook best heftige dingen. Het is echt super leuk dat jullie lieve berichtjes achterlaten, ze worden elke dag met plezier gelezen. Dikke knuffels Bente

Annelies: Hoi hoi, even een kort berichtje. Super leuk alle berichtjes uit Nederland dus blijf vooral schrijven! Ik heb het natuurlijk super erg naar mijn zin hier in Afrika! Ik heb vanaf maandag mijn kaas en nutella geopend, want ik merkte dat ik weinig lustte van het eten hier, hahaha. Ik mag vrijdag weer blog schrijven dus dan meer xx Annelies (ps. Mama vergeet je niet alle tv programma’s op te nemen?)

Gera: Hallo mensen thuis, vandaag was een hele mooie en bijzondere dag. Met alle lieve kindjes en het mooie verblijf bij Koos en Willemien. Nu ben ik echt helemaal gesloopt, dus nog even sterren kijken en daarna heerlijk slapen. Ik hoop dat in Nederland alles goed gaat. Bedankt voor de lieve berichtjes en tot snel! X Gera

Yvonne: Hee! Jaja pap, als ik terug ben, kunnen we samen aan de slag hoor. En wij trouwens ook mam. De handwasjes lukken namelijk prima. Daantje, maak jij een plekje vrij in jullie huis? Het bevalt me namelijk prima hier in Zuid-Afrika, dus ik kom snel een keertje langs in Kaapstad. Rosalie, je foto staat op ons nachtkastje hoor. Heel leuk! Jullie ook bedankt voor jullie reactie Jannie en Dick! Ik zie jullie over 1.5 week weer! Liefs, Yvonne.

Else: Hoi allemaal! Wat een leuke reacties op ons geschreven blog! Even duidelijkheid over de taart: eerlijk verdelen en ik hoop 20 oktober toch ook wel op taart. Hoe is het thuis, op school en op dansen? Ik hoor graag van jullie en ik zie jullie over ruim een week weer! Liefs Else
P.S. Karlijn gefeliciteerd!

Amber: Lieve allemaal, vandaag was één groot avontuur bij Koos en Willemien, erg leuk. Ook vandaag hebben we weer veel knuffels uitgedeeld. Bedankt voor de lieve reacties op onze blog, leuk om te lezen! Lieve groetjes Amber.

Daan: Hoi lieve mensen thuis in Nederland! Ik moet toegeven, ik mis jullie best wel. Maar wees maar niet bang, ik geniet met volle teugen van mijn tijd hier. Heel veel bijzondere indrukken, echt heel mooi! Hoop dat alles zonder mij nog steeds goed gaat. Lieve groetjes van jullie grote broer, vriendje, (klein)zoon en beste vriend
PS: Harmen, die pet krijg je dus mooi niet meer terug

Kim: Hoi hoi, Het is hier zo leuk en mooi. Het is gewoon niet te verwoorden. Een lekkere emotionele reis. Hoe gaat het bij jullie? Manon, hebben jullie gewonnen van de A3? Pap je krijgt een dikke knuffel terug van Koos en Willemien. En je had gelijk die worst was echt heel erg lekker. Het eten lust ik hier sowieso tot nu toe nog allemaal. Zelfs een broodje gezond. Ik ga hier nog even genieten! Byebye

Inge: Hoi iedereen, super leuk om alle lieve berichtjes te lezen (ik krijg ze ook van u oma?). Het is geweldig om elke dag weer de blije kinder-koppies te zien stralen en om aan zo’n mooi project mee te bouwen. Veel zegen en ik hoop morgen meer van me te laten horen.
p.s. thanks voor de verslagen Japser, de appels hier zijn ook heerlijk.

Henriëtte: Hooi iedereen! Ik vind het erg leuk om na deze indrukwekkende dagen weer wat te kunnen schrijven naar jullie! Het zijn hier vermoeiende maar super mooie dagen en wat houd ik van de mensen hier!! Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat! Succes en veel plezier met al jullie drukke activiteiten en tot snel!
De lieve groetjes, Henriëtte

Marèl B: Hallo allemaal! Bedankt voor de berichtjes! Het is hier echt geweldig, de natuur is hier prachtig en soms kom je ook nog een zebra, aap of gnoe tegen. Helaas kom je ook vaak townships tegen maar het is fijn dat wij sommige mensen hiervan kunnen helpen. Hoe is het bij jullie? Groetjes Marèl

Tess: Hey hoi, om natuurlijk mee te beginnen: Gefeliciteerd papa! (Excuses dat ik er alweer niet bij ben) Als jullie denken dat ik thuis soms veel lach, moet je me nu eens zien lachen tussen alle lieve en altijd vrolijke kinderen. Vooral ook niet raar opkijken als ik er straks een paar mee naar huis neem (Ja mam, m’n mening over kinderen is helemaal verandert hahaha) Ondanks dat ik nogal wat kwijt ben houden m’n kamergenoten het nog met me uit, en andersom. Heel veel groetjes, Tess

Annika: Hoi hoi iedereen thuis. Super bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes. Morgen is mijn groepje aan de beurt om wat te schrijven, dus dan kan ik wat meer vertellen. Het gaat goed met me, en het is hier super leuk! Meer verhalen volgen morgen. Blijf vooral allemaal berichtjes sturen! Ciao adios.
P.S. ik heb al bokjes gespot mam

Marèl V: Hey schatties in Nederland, met mij gaat alles heel erg goed. Ik maak hier echt heel veel mee en ben ook al door heel veel geraakt. Zou het zo graag allemaal met jullie willen delen. @Rob: Ik begin je nu heel stiekem toch wel een beetje te missen. Zou zo graag al mijn emotionele momenten met jou willen delen. En trouwens he, gefeliciteerd met onze 14 maandjes ik hou van jou. En hoe gaat het met de enveloppen? @Mama: Het spijt me van de rommel @papa: Gefeliciteeeeeeerrrdd!!!!! Ik hou van jou @M’n friends: Ik wordt hier ook heerlijk gepest dus zijn jullie er toch een beetje bij. Kusjes

Anneleen: Lieve allemaal, nogmaals super bedankt voor alle berichtjes, het blijft super leuk om alles te lezen! Het is hier vaak wel heftig en confronterend, maar het blijft een geweldige reis.
Ik hoop dat jullie het thuis (en op school voor de meisjes) ook allemaal een beetje leuk hebben en ik kan me wel voorstellen dat het stil is zonder mij hoor pap!! En Els, wanneer heb ik m’n rijles?
Xx

Dianne: Dumela mensen, le kae? Met mij gaat het super goed hier (nog steeds). Ik heb wel al super veel te vertellen dus bereid voor! Het is een pittig heftige reis maar t is echt fantastisch met de mensen hier dus alles gaat goed komen. Hey papa, GEFELICITEEEEERD! WOEHOEEEE! K hou van je mis je wel hoor! (De rest ook trouwens!) Ik vind het super leuk om jullie berichtjes te lezen dus blijf ze voor al sturen haha. Joeeee xxx
P.S. @m’n teampje: SUPER GOED GEDAAN MENSEN! Woehoeeee weer 3 puntjes binnen! Tot snel!
Xxx

Sanne: Hoi hoi allemaal, vandaag een hele vermoeiende dag gehad en vooral heel veel kinderen geknuffeld en landschap gezien. Het is rond de 28 graden en geen wind dus het is heel erg zweten! Ik mis jullie allemaal en kijk er naar uit om jullie allemaal weer te zien en te spreken! Romy, ik vind het ook wel een beetje stom zonder jou hier. En papa: HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!! Knuffels en kus van mij.
P.S. ‘When you miss me, just look to the moon and know i will be watching tooi’

Tijmen: Hee hoi fam en friends, Baie dankie voor jullie reacties! Zoals jullie gister hebben kunnen lezen is het super gezellig en is het lekker weer hier. Gelukkig is de strakblauwe lucht vandaag ook weer op komen dagen. Deze stress loze weken hier geven me het gevoel hier nooit meer weg te willen. Ciaodios, spreek jullie later

Maud: Hiii schattekes thuis, ik heb tot nu toe echt al zoveel kindjes geknuffeld… echt niet normaal! En alles is hier zo anders en bijzonder, maar ook toch weer heel erg mooi om te ervaren. Vandaag heb ik ook een babygeitje geknuffeld: hoe leuk!! 10.000 kusjes van Afrika naar Nederland namens mij xxxxxxxxx

Hedy: Mensen, ik heb vandaag een minigeitje geknuffeld. Het is nu officieel: ik moet een (of 8) geitjes. Mijn verjaardag is 29 oktober. Voor de rest is er niet heel veel veranderd met gisteren. Eerlijk gezegd voel ik me best wel thuis hier. Ik mis alleen wel echt frikandellen en crèmespoeling die niet naar afgekoelde oliebollen ruikt. Heeeel soms mis ik jullie ook wel een beetje xx

Esther: Hoi allemaal, ik kan niet elke dag wat schrijven want dit gaat per groep. Dinsdag mag ik weer een verslag schrijven. Ik vind het leuk om op de hoogte te blijven van hoe het daar gaat. Het is super weer hier. Oma: super leuk dat je zoveel reageert, gaat het daar ook goed? Anne: iemand heeft je zeker met een deur geslagen waardoor je huiswerk doet tijdens top model. Iris: gaat het bij jou ook goed op je kamer enzo? Pap: het eten is hier erg lekker. Ik kan hier niet sporten maar ik weet niet of ik dit betreur. Mam: als je me mist, bedenk dan dat ik een super tijd heb hier.

Amy: Hallo iedereen! Hoe gaat het daar in Nederland? Het is hier echt supermooi en heel leuk! Super bedankt iedereen voor de leuke reacties, ik kijk er elke dag naar uit om ze te lezen! Roos, Annie en Lien: ik heb al yahtzee gespeeld hoor (alleen helaas niet gewonnen…). Pap, wat is het nieuwe kabinet? Mam, LYTTMABB! Jeff, mis jou ook hoor! Hoe is het thuis en op school? xx Amy

Mille: Hoi kou kleumers, vandaag mag ik weer wat schrijven. Ten 1e een dikke knuffel voor Alie van Koos en Willemien. Joppe en Jouk succes op school deze week en voor Lars ook. Mama, ik kan wassen en ga het thuis lekker met de hand doen. Papa, voor als je een uitbereiding wilt kan ik metselen. Voor de Bovenkampjes: Knuffel voor Daan, Jo voor Jorgen, Zakje poep voor hans, Knuffel voor Nicolette, lebber voor Hugo en voor jou Lars een kus en een knuffel. Sanne die kindjes zijn heel lief en knuffelig. Ik kom alleen nog lange niet terug dus toedeloe. Tot de volgende keer. Xx byee

Sem: yo Homies, Hoe ist thuis? Hier is het echt geweldig. Kim, ik snap nu echt precies wat je bedoelt met het “het is echt niet uit te leggen hoe het hier is”. Je moet er echt geweest zijn. Ik mis jullie allemaal behoorlijk erg, vooral jou May. De dieren mis ik ook, maar dat alles maakt niet heel veel uit aangezien ik in Afrika ben. Leuk om af en toe wat over m’n team te horen. Ik spreek jullie allemaal heel snel weer, owja en Kim. Wil je ff een so aan bas geven. Stuur ff een appje met ‘SO van Sem’. Thanks… Tot kijk, joejoeeeee…!

David: Hey iedereen thuis! Baie dankie voor jullie reacties. Ik heb echt het gevoel dat ik hier al een maand zit. De dagen voelen lekker lang, aangezien we ook vroeg opstaan. We maken ook heel veel mee en hebben het heel gezellig, dus dat helpt ook al mee. Ik mis jullie dan ook nog altijd niet haha. Ik zat gisteren gewoon achterin een pick-up op de snelweg! Hoe vet is dat! Nou ja, nog een weekje hier, gevoelsmatig nog een maand, en dan ben ik weer thuis. Ik kijk uit naar jullie reacties! Ciaodios, spreek jullie later.

Jelle: Hey allemaal, baie dankie voor de reacties! 6-0?! En dat nog wel tegen Hoevelaken! Het lijkt alsof we hier al een maand zitten, het is ontzettend gezellig! We hebben al veel gezien en bezocht, veel kinderen laten lachen, en ook al aardig wat gezwommen. Heel veel gedaan dus. En wat een prachtig land! Ik hoorde dat Nederland uitgeschakeld is voor het WK (we weten het niet zeker), dus de stemming zal in Nederland misschien wat anders zijn dan hier in Zuid-Afrika. Maar, de verhalen krijgen jullie allemaal nog wel te horen volgende week. Groetjes aan iedereen en tot laterrrr!!

Marit: Hoi allemaal, met mij gaat het heel goed. En met jullie? Het is hier heel leuk, gezellig, mooi en gaaf. Ik kan niet wachten om alle verhalen te vertellen. Ik vind het heel leuk om de verhalen en de andere reacties te lezen. Jurre ik ga de wedstrijd winnen hoor! En Naomi ik had niet anders verwacht dan dat je complimenten zou krijgen over mijn kleren. En Aniek hoe is het gegaan met korfbal? Ik mis jullie wel hoor. Ik hou van jullie. Groetjes xx p.s. Ik mag zaterdag pas weer schrijven.

Naroa: Lieve allemaal, missen jullie me al? (Ben nu écht geleaved Marileen) Ik jullie wel hoor, maar mijn lieve kamergenoten maken een hoop goed en nemen ’s ochtends overigens ook jouw rol over mama, ze jagen me zo uit bed. Zuid-Afrika is geweldig en doet me meer dan goed. Ik blijf me verwonderen over de dingen die ik zie en leer, en de mensen die ik ontmoet. Door de kinderen hier ben ik ondertussen ook veranderd in een fulltime knuffelbeer en klimrek, maar daar kan ik alleen maar van genieten. Ik hou van jullie (en jullie berichtjes, hint!). Kus Naro

Wim: Tja, wat moet je dan nog schrijven. Het gaat nog steeds goed met een erg mooie groep. We maken veel met elkaar mee en delen ook steeds meer met elkaar. Mooi om dit alles van dichtbij mee te mogen maken. Nog “one week to go. Lets go!!!”

Geanne: rood zand, kroeskoppies, knuffelen, eieren als ontbijt, prachtige sterrenlucht, knuffelen, slippers, blauw t-shirt, knuffelen, lachen, worship, knuffelen, vroeg opstaan (gaap), choppies, knuffelen, dagboek, bus-pech, knuffelen, lekker warm, zandogen, knuffelen, echt geloof, veel geleerd, knuffelen knuffelen en nog veel meer knuffelen.

Berend Jan: tot 4 oktober had ik geen idee wat het zou gaan inhouden: met 31 leerlingen en vijf stafleden mee naar Zuid-Afrika. Inmiddels ben ik er achter dat het een voorrecht is om met deze mensen hier te bivakkeren. We mogen aan het werk in Gods Koninkrijk en iets doorgeven van zijn liefde. Trots! Op die 31!! (En met BJ gaat alles goed.)

Yvonne O: Hoi familie alweer een week hier. Vandaag lekker warm hier en bij Koos en Willemien geweest. De dagen vliegen voorbij met 31 bikkels die het beste beentje voor zetten. Goeie sfeer in de groep. Groetjes ​

Hanneke: Dag lieve allemaal, elke dag is het hier weer genieten. Het is maar goed dat ik elke dag in mijn schriftje schrijf, want het is te veel om allemaal te onthouden! Zie er naar uit om jullie alles te vertellen en de foto’s te laten zien! Nog 1 week te gaan met nog heel veel op t programma! Voor jullie allemaal het beste gewenst en een dikke knuffel…..

Jan: Nu ik dit schrijf weet ik dat er geen internet is en jullie het zo niet gaan lezen☹ Toch was het een volle dag van indrukken. Scholen, begraafplaats en in het mooie shalom de dag afsluiten. Diverse soorten kinderen trokken aan ons voor bij, hele blije, wat mindere en begraven kinderen! Allemaal als onderdeel van de beleving. Soms vraag je je af is het allemaal niet te veel? We sloten af in Shalom. Vrede, echte vrede is hier niet te vinden. Wat we wel als staf zoveel mogelijk willen uitstralen is vrede in ons hart door met ze en voor ze te bidden.

We sluiten af met een filmpje zodat jullie ons weer in levende lijven kunnen zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch