KEI leuk verhaal

Vandaag is (eindelijk) de groep aan de beurt waarop jullie natuurlijk allemaal hebben zitten wachten: groep 1 (aka B-Jay (Berend-Jan), Maud, Sem, Marèl, Inge en Annika). So sit back, relax en geniet.

Om 6 uur kwam Wimper dimper (aka Wim) ons wekken met de standaard oproep: “Mogguhh, wakker worden joo”. Maar onze ochtend begon pas om kwart voor 7 bij het ontbijt met een geweldige worst, iets minder dan een Unox, maar toch erg lekker. Na een halfuurtje lekker smikkelen, was het tandenpoetsen, omkleden, bus in en GASSSSS!

Als eerste gingen we met de hele groep naar een high school (wij dachten lekker 2 weken geen school maar nee toch niet ☹…). In de high school deelden we ons op in de GMG groepjes. (Goede middag gesprekken.) Met die groepjes mochten we in een paar klaslokalen kijken. Onze geschatte leeftijd was rond de 23 (hahahah lollll xD). Annika en Maud werden meteen uitgelachen (thanks m8’s). Voor de rest hebben we wel veel leuke leeftijdsgenoten mogen spreken en we hebben veel geleerd over het Zuid-Afrikaanse schoolleven. Ook nog twee keer ons nummer gevraagd maar helaas geen telefoon mee ☹ <3.

Na deze leuke ervaring gingen we richting de bouw. En toevallig was ons hele groepje op de bouw dus bereid je voor op een KEI leuk verhaal (haha leuk hè, kei > steen > baksteen, ok doei). Daarom kunnen wij vrij weinig vertellen over het kinderwerk en shackrepair. Dus hierover zullen Wim en Yvonne nog kort wat vertellen: Goodluck Wimmie.

Wij hadden er KEI veel zin in, alleen was er niks te doen. Dus begonnen we met het maken van smurrie (aka sven (cement versta ja als “sven”… zeg maar eens heel vaak achter elkaar cement, dan kom je vanzelf op sven); aka cement wat eigenlijk gewoon KEI veel zand was met KEI weinig cement). En eigenlijk het heet het geen sven maar daga (niet dagga = wiet, da doen wie nie an). Maar toen moest sven op de grond blijven liggen #sneuvoorsven #steunsven en konden wij ook alleen maar toeKEIken. Kids waren er helaas niet (allemaal op school) dus daar konden we ook niet veel mee… Dus zat er niets anders op dan drinken, eten en KEI leuk op een steen zitten: KEIkend hoe sven langzaam opdroogde. Maar gelukkig na anderhalf uur kwam er hulp voor sven en mochten we ook eindelijk wat doen. We hebben wel gemerkt dat de verschillen tussen Nederland en Zuid-Afrika erg groot zijn. Hier is het heel normaal dat er niks klaar staat, niks geregeld wordt en dat we ook met gemak een uur niks gedaan wordt. Dit is voor veel van ons wel even wennen maar we moeten het er mee doen. Toen we eenmaal weer mochten metselen, mengden we ons tussen de bouwvakkers en gingen we aan het werk. Lekker een kwakje sven op een steentje gooien, neermeppen en doooooorrr.

Daarna gingen we naar de chip chap Choppies (ook wel Choppies) om iets te bi ba beunen te halen. Daar heb je koekjes van R1,49 aka ongeveer 10 cent die iedereen weer ingeslagen heeft. Na weer genoeg eten te hebben gekocht voor een jaar gingen we weer richting de Witte (dak)Duif.

En nu zijn we, terwijl iedereen aan het genieten is van het weer (jaja 30 graden hier jongens) en van het zwembad, dit geweldig KEI leuke verhaal voor jullie KEI lieve vriendjes en vriendinnetjes @home aan het schrijven (graag gedaan <3). Nu is het tijd voor onze persoonlijke berichtjes xxxx “Ciao, adios, we’re done”.

 

Maud: HIII liefies daar in Nederland!! We zitten op de helft van onze reis en we hebben echt al zoveeeel meegemaakt. Over een weekje weer thuis en dan kan ik jullie alles vertellen! Afgelopen zondag gingen we naar de witte kerk met z’n allen en toen zagen we serieus terwijl we de oprit van ons verblijf afreden een ZEBRAAAAA!!! Hele bus op z’n kop, en een paar meter later staken er ineens een paar staarties uit het gras: een groepie Pumba’ssss! Ja pap, nu nog op zoek naar Timon… (al wel gespot, maar ik zoek nog) Ohja en Noor: heb jij mijn sok kapot gemaakt? Ik deed m aan en er zat n gat in thanks lakenvelder. En thijs: waarom moest je dat nou zeggen van HNTM………. Iedereen van de leg hier…….. maar mis je wel xx KUSJES VOOR AL MIJN SCHATTIESS XXXXXXX

Sem: Hé loeders thuis, inmiddels al weer een week voorbij alleen t voelt echt als 1 maand. 6 uur wakker gemaakt worden is echt niks voor mij, aangezien ik toch altijd half 7 pas wakker wordt gemaakt. Afgelopen zondag reden we weg van de witte dakduif en kwamen we naast ons oprit al zebra’s en everzwijnen tegen. De hele bus werd daar al gek van, laat staan van de safari aankomende zaterdag. Balen van Nederland, alleen eerlijk gezegd boeit t me vrij tot zeer weinig. Anders waren ze na de eerste ronde er al uit. Ik vermaak me hier echt en t is puur genieten hier. Ook intens gezellig. De verhalen kan ik niet nu allemaal vertellen, want dan wordt t te lang. Dat komt allemaal weer als ik thuis ben. Ik mis jullie wel, alleen niet dat ik naar huis wil. Mag nog wel een paar weken langer duren. Ik spreek jullie allemaal, Liefs Sem !!

Inge: Hoi iedereen, nou vandaag was een dagje op ze’n Libanees, alles heerlijk rustig (don’t worry, dat maakt de zon alleen maar heter) Ik herken niet alleen de ontspannen sfeer maar ook het heerlijk warme klimaat. Ik geniet elke ochtend weer van het uitzicht maar waar ik hier toch het meest van geniet zijn de mensen. Ze zijn heel gastvrij en gezellig. De kindertjes zijn al blij met iets kleins zoals een aai over het hoofd, verder heb ik gemerkt dat de taak ‘wandelende klimboom’ me erg ligt ????. Leuk mam dat u al zo snel met u baan kunt beginnen en dat peter nu mijn taak als enig kind overneemt (met alle voordelen die daar bij komen ????). Ik heb nog veel meer om te vertellen maar dat komt wel weer in Nederland. Zegen!

Marèl B: Hallo allemaal, We hebben al superveel dingen meegemaakt. We zijn naar scholen geweest, krottenwijken bezocht, met kinderen gespeeld en hier bij de witte duif gechilld. Elke keer wanneer ik uit onze kamer stap geniet ik van het prachtige uitzicht en dit zeg ik ongeveer 10 keer per dag. Vandaag ben ik weer wezen metselen(dinsdag ook al gedaan). Het is echt veel leuker dan ik had verwacht! Maandag heb ik kinderwerk gedaan midden in de sloppenwijk. Morgen ga ik shack-repair doen. Dat lijkt me erg leuk! Met mij gaat alles dus helemaal goed! Hoe gaat het met jullie? Leuk om elke dag een berichtje te lezen! Groetjes van (kleine) Marèl

Annika: Hoiii iedereen thuis. Eindelijk mag ik ook wat van me laten horen. Excuus dat het zo lang duurde maar ik zal het goedmaken ????. Ten eerste: mam en pap, ik heb nog geen ei gegeten dus ben helaas nog steeds niet gezond. Verder is het hier super leuk en heel gezellig. Het heeft enorm veel voldoening om de kindjes te zien lachen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en ondanks dat ik jullie allemaal wel mis wil ik nog niet naar huis. Als ik elk verhaal moet gaan vertellen ben ik morgen nog niet klaar dus dat doe ik thuis wel. Woensdag is ons groepje weer aan de beurt dus dan zal ik jullie weer updaten. Hou je taai allemaal. Kus, Annika

Berend Jan: Dag Ankie, dag kinderen, dag lezers… Wat is de Gods schepping toch een stuk groter dan die paar vierkante kilometer van je eigen leefomgeving. Prachtig om te zien dat God ook hier werkt. We zijn zondag naar een witte kerkdienst geweest, komende zondag gaan we naar een zwarte. En daarin zie je gelijk de gebrokenheid van deze wereld. Maar… eens wordt alles nieuw. Ik geniet enorm van al die stuiters om mij heen. Het kost mij weinig moeite om mee te doen. En ondertussen laten we Gods liefde zien op verschillende locaties. Tot vrijdag, bij gezondheid. Bid voor jullie. Bidden jullie voor ons?

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch