Heel veel liefde

Ein-de-lijk was het zover; we hadden onze eerste echte werkdag en… wij hadden vandaag de eer om jullie thuis op de hoogte te brengen van onze avonturen. Na twee dagen uitslapen (tot 7 uur) was het wel even wennen om dit keer weer om 6 uur gewekt te worden door wekker Wim. Zoals gisteren al was gezegd, zijn wij in drie groepen opgesplitst om aan het werk te gaan.

In Mazista zetten we eerst de bouwers af. Van ons groepje waren dat Daan, Gera en Yvonne. We wilden allemaal gelijk beginnen met metselen, maar aangezien het hier op z’n Afrikaans gaat, zat dat er natuurlijk niet in. Daarom begonnen we eerst met het opbouwen van de steigers, het maken van het daga (oftewel specie) en het sjouwen van stenen. Toen we dit eenmaal hadden gedaan, konden de eersten beginnen met het leggen van stenen.

Aan het begin was het even wennen, maar na een tijdje had iedereen de smaak te pakken en zagen we de muur groeien. Aan het einde van de dag stonden we met trots te kijken naar de tien lagen stenen die we hadden gelegd.

De rest van de groep reed door naar Reagile, waar we shackrepair en kinderwerk hebben gedaan. We stopten als eerste bij het Immanuel Hope/Help Centre IHC. Hier werden we warm ontvangen door de werknemers. Zij zongen prachtige liederen, wat erg indrukwekkend was. Hierbij hebben sommigen een traantje weg moeten pinken. Daarna liepen we door naar het kinderdagverblijf. De kinderen sprongen ons letterlijk in de armen. Ook waren hier gehandicapte kindjes, die we ook veel liefde hebben gegeven. Het werd een groot, gezellig knuffelfestijn. Wij hebben ons daar twee uur lang vermaakt en het liefst wilden we nog veeeeeeel langer blijven. Daarna gingen we snel verder de wijk in om te starten waar we voor gekomen waren; het kinderwerk en shackrepair. Else deed mee met het kinderwerk en Amber hielp mee met het repareren van de shack.

Bij het kinderwerk werden verschillende spelletjes gespeeld en geknutseld. Bij het repareren van de shack werd er gebruik gemaakt van tape met ??? om de vele gaten te plakken. Aan het einde van de dag gingen de kinderen (en wij) met een grote glimlach naar huis.

De terugreis duurde helaas wat langer dan gepland. De buschauffeur (die aardig jong lijkt voor zijn 70+) kwam erachter dat de linker voorband aan vervanging toe was. Dus maakten we een tussenstop bij de thuisbasis van de bus, daar werd de band vervangen.

Papabeer Jan had vandaag een hulp, Hanneke maar ze wilde geen mamabeer☹ genoemd worden. Tussen alle groepen door werd iedereen voorzien van lekker eten en drinken. Broodje gezond!

Nu genieten we nog even van onze vrije avond. Maar we moeten natuurlijk wel op tijd naar bed, zodat we morgen weer met goede moed kunnen beginnen.
Lieve groetjes!

 

Amber: Lieve pap en mam, heel erg lief dat jullie tot nu toe elke dag gereageerd hebben dat vind ik erg fijn om te lezen. Ik mis jullie, maar ik heb geen heimwee gelukkig. Lieve Lisanne en Laura, bedankt voor jullie te gekke bericht. Ik hoorde jullie het letterlijk zeggen, heel erg leuk <3. En lieve opa en oma ook erg bedankt voor jullie lieve berichtje! Ik heb tot nu toe zo’n 400 foto’s, dus als ik terugkom heb ik genoeg om te laten zien, haha. Ik vind het hier geweldig! Loveyou all xxx Amber ????

Gera: Hallo mensjes in ons koude kikkerlandje (ook al regent het hier af en toe ook met pijpenstelen), het is hier echt ge-wel-dig en ik geniet van elk moment! Het bouwen echt heel leuk vandaag, jeej. Oja en Albert, ik ben natuurlijk als enige van het dakje afgesprongen ;). En pap alvast heel veel succes met je marathon hè! Voor de rest wil ik eigenlijk heeeeel graag weten wat de uitslagen zijn van de wedstrijden. En ik mis jullie ook best wel! X Gera

Daan: Hoi pap en mam, echt super bedankt voor jullie reacties <3 echt heel erg leuk om te lezen! Han, heel erg fijn dat je ook wat hebt gestuurd 🙂 Ik hoop dat jullie en alle anderen lekker reacties blijven sturen, want het maakt onze toch al leuke tijd hier nog beter!

Else: Hoi pap, mam, andere familie, Carlijn, Rebekka, Mirthe en alle anderen die dit lezen! Bedankt voor alle leuke berichtjes(in het bijzonder Herman die ondanks alles de F1 uitslagen heeft doorgestuurd ????). Het is echt fantastisch hier, maar dat kunnen jullie vast wel aan m’n hoofd zien op de foto haha. Ik mis jullie allemaal, maar toch wil ik dit niet missen. Ik schrijf nog een keer, maar tot die tijd: stuur leuke berichtjes, mis me niet teveel en fijne verjaardag alvast Janine, tante Jannie en natuurlijk mama! Xxx

Yvonne: Hee! Met dat zingen zit het hier wel goed hoor. De hele groep zingt keihard mee met alle liedjes in de bus. Esther, laat alsjeblieft nog wat kleding in mijn kast hangen ;). Daniëlle, je berichtje als zus Daan zorgde wel voor een beetje verwarring ;). En stel oma maar gerust hoor, wij redden ons hier wel! Het is leuk om jullie berichtjes elke dag te lezen. Tot snel! Liefs Yvonne.

Tijmen en David: Leon, van harte gefeliciteerd met je 18e morgen, maak er een mooie dag van!

Jan: Wat een dag weer. De preek van gister over, wat ds. Loots bedoelde met een “ernstig gebed” werd vandaag op het IHC zichtbaar. Het massale gezang en intense bidden voor onze komst vanuit Nederland, zo ver hiervandaan, raakte de groep diep. Het gaf ons bij alles wat we deden Geest-drift ! Groeten van mij we genieten van al jullie kinderen.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch