Zuid Afrikaanse Zzzwingende zaterdag

Op deze mooie dag moeten wij (groepje 5) er maar voor zorgen dat jullie up-to-date blijven van onze fantastische reis. Na een stormachtige nacht hadden wij eindelijk weer eens de gelegenheid uit te slapen (7 uur leverde een luid applaus op in de groep). Het gebruikelijke broodje ei werd deze ochtend vergezeld door uiterst smakelijke chocoladecakejes.Uitgegeten en goed voorbereid maakten we ons op voor weer een nieuwe rit in onze perfect uitgeruste, totaal niet versleten vrachtwagenbus. De heenreis verliep niet geheel zoals gepland.

Onze eeuwige papabeer (Jan Torn) was helaas in geen velden meer te bekennen. Het is vervolgens best lastig een beer te vinden als deze het verkeerde telefoonnummer doorgeeft. Na meneer Torn weer gevonden te hebben bij de BP, konden wij ons opmaken voor het hoogtepunt van de rit. De medewerkers van de BP schenen ons wel een leuke attractie te vinden en gaven ons spontaan een spetterende zwingende dansvoorstelling, wat hen een luid applaus opleverde.

Na deze bijzondere heenreis, kwamen wij eindelijk aan bij de organisatie Neo Birth. We werden uiterst vriendelijk ontvangen door Angela, die de kliniek speciaal voor ons in Nederlandse stijl versierd had samen met haar man. Ze nam ons mee in de werkelijke wereld van Zuid-Afrika waar abortus een groot thema is. Een rondleiding door de kliniek gaf ons een goed beeld van wat Angela ons had verteld. Dokter Neill was wegens omstandigheden een beetje later, maar zodra hij er was gaf hij een interessante voorlichting over aids en de gevolgen hiervan voor vrouwen van jonge leeftijd. De ontmoeting werd afgesloten met een verrukkelijke lunch, bestaande uit verschillende soorten pizza’s.

Het volgende bezoek was een tehuis voor mishandelde en misbruikte kinderen. Van te voren werd ons verteld de kinderen voorzichtig te benaderen, omdat ze allemaal traumatische dingen hebben meegemaakt. We konden van tevoren namelijk niet inschatten hoe de kinderen op ons zouden reageren. We hebben met de kinderen geverfd, gevoetbald, met lego gebouwd en andere spelletjes gespeeld. Sommigen kinderen reageerden zeer verlegen op onze aanwezigheid, anderen daarentegen waren al snel gewend aan de gezelligheid die wij met ons meebrachten.

Vervolgens was het tijd om afscheid te nemen en al moegestreden en zwetend plaats te nemen in de benauwde bus. Ergens wisten de meesten van ons nog wel energie te vinden om nog luidkeels de bus vol te schreeuwen met ‘’zwingend gezang’’. Papabeer wist ons nog te verrassen, door te trakteren op verkoelende ijsjes van de Mac. Als kers op de taart, zagen wij aan het einde van de rit nog onder andere een struisvogel, antilopen, gnoes en zelfs nog een aantal zebra’s en keerden wij terug op De Witte Duif.

Wij hopen nog veel reacties van jullie te ontvangen en lees ons blog vooral morgen weer!Liefs van ons,
Amy, David, Dianne, Marit, Mille en groepsleider Yvonne.

 

 

Amy: Hallo iedereen! Wat is het toch leuk en mooi hier! Ik ben hier volop aan het genieten en pap ik zing de hele dag door hoor. Mam, m’n hondendroom komt ook uit, want hier op het verblijf loopt het meest schattige hondje rond en ik heb vandaag ook nog eens pizza op. Superbedankt iedereen voor de leuke berichtjes, het is altijd superleuk om ze te lezen! LYTTMABB xx Amy

 

David: Hoi iedereen thuis. Het gaat nog altijd heel goed met me. We hebben een heel gezellige groep, er valt veel te lachen en vooral heel veel te zingen. Ik mis jullie dan ook helemaal niet hahah, maar ik denk wel vaak aan jullie. Ik heb nog niet de tijd gehad jullie reacties van vrijdag te lezen, mochten die er zijn, maar dat zal ik snel doen en eventueel even reageren. Ik hoor nog wel van jullie, de ballen.

 

Dianne: Hallo goedvolk, op wonderbaarlijke wijze heb ik ook deze dagen overleefd en huppel ik hier ook nog vrolijk rond. Ik heb de tijd van m’n leven hier dus dat zit allemaal wel pluis. Ik mis jullie ergens wel een heel klein beetje maar dat is ook nog wel te overleven. Succes met het leven daar, ajuu paraplu. P.S. bedankt voor de leuke berichtjes xx

 

Marit: Hoi allemaal, bedankt voor alle lieve berichtjes. Het is hier nog steeds leuk. Ik baal er alleen wel van dat ik niet zo kan dansen als de afrikanen. En mam ik slaap nog genoeg hoor. En Jurre ik heb vandaag ook gezwommen! Hou van jullie. xx

 

Mille: Hoi kaasvreters, nou ik zal ff een ding vertellen. Ik eet geen kaas hier maar lekker ei. Heerlijk mijn favo ontbijt. Ik geniet echt helemaal hier en betwijfel wel of ik nog echt terugkomt. De bedden zijn heerlijk en ik ga ze echt in mn tas proppen. Maar ik ga weer lekker door dusshee joeeee en doeitjes en tot de volgende keer en voor iedereen een knuffel.

 

Yvonne: Hallo familie, vrienden, collega’s Het is hier fantastisch. Vandaag een indrukwekkende dag gehad. Bedankt voor de berichtjes erg leuk om te lezen. We hebben een gemotiveerde leuke groep. Groetjes van mij.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch