Afrika kan beginnen!

Een lange, lange reis, maar wat ging het voorspoedig! We vertrokken zelfs te vroeg met de bus uit Barneveld en zo goed bleef het de hele reis gaan.

Het inchecken op Schiphol met alle benodigde papieren, de douane, het boarden. Leuk feitje; we vlogen met een spiksplinternieuw vliegtuig, deze had nog maar 50 vlieguren op de teller staan! Rond 21 uur landden we op Tambo International Airport, rond 22.30 uur vertrokken we met de bus richting de Witte Duif. Onderweg nog even gestopt voor een versnappering/toilet.

02.30 uur ons plekje de Witte Duif waar we écht welkom werden geheten door Wouter en Sheryl, de eigenaren van de accommodatie. Er was warme thee & koffie, lekkere broodjes, een warm welkom. Speciaal om te wennen aan African Life was de stroom uitgevallen! Gelukkig heeft Wouter de aggregaat aangezet zodat we kort de kamers kunnen bewonderen.

De accommodatie is prachtig, mooie ruime kamers met mooie badkamers, een héle ruime eetzaal, prachtige tuin rondom het verblijf met de meest exotische bomen en struiken. Echt prachtig!

Vandaag hebben we ons bezig gehouden met bijkomen, rondlopen over het terrein, knippen van de kinderwerkjes, voorbereiden van het Bijbelverhaal, spelletjes bedenken voor het kinderwerk. En in onze gedachten lánden wij nu pas in Zuid-Afrika. Na ál dat voorbereiden is het nu ECHT zover, we zijn in Afrika!

 

 

Annika: Hoihoi kaaskoppen, na een reis van 22 uur zijn we eindelijk aangekomen in Zuid-Afrika. Vandaag hebben we voorbereidingen gedaan voor het kinderwerk wat we morgen gaan doen. We hebben ook onze kamer versierd met posters uit de Hitkrant. Was zeer plezant allemaal. Okay joeeeee.

 

Marèl B: Hallo hallo! We zitten hier op een prachtige locatie en we hebben supermooie en grote kamer! Er is zelfs een superschattig hondje. De reis ging heel erg goed en we zijn allemaal in Afrika gekomen. Groetjes Marèl

 

Inge: Hola, nou daar zijn we dan, na een gespannen vliegreis en een hobbelige busrit zijn we aangekomen bij ons prachtige verblijf midden in het Afrikaanse platteland. Het is echt genieten hier met het mooie uitzicht en de prachtige bloemen. Kan niet wachten om morgen aan de slag te gaan! Groetjes!!

 

Sem: Lieve freezies, everthing clear? Ik heb maar wat hulp ingeschakeld bij het schrijven van mijn blog want ik kon niks verzinnen. Eerste vriend is gemaakt: een hond genaamd Zipper (denk ik). Voor een samenvatting van hoe het hier gaat moeten jullie maar even bij de rest lezen. Oh ja, net zoals Tijmen heb ik ook goed lang op bed gelegen waardoor ik het ontbijt moest overslaan. Grote groetjes Semmieboy

 

Maud: hiii, na een reis van 20 uur lag ik eindelijk in me bed… ’s ochtends leek het ff alsof we in NL waren met de regen, maar toen we de gordijnen open deden beseften we ons wel dat we nu gewoon in Afrikaa zijn!! Heeeeel veeeel kusjesssss

 

Kim: Hoihoi, ik ben hier veilig aangekomen en heb vannacht heerlijk geslapen in het overheerlijke bed. De kamer is heel groot en mooi dus hier kan ik wel twee weken overleven. Vandaag hebben we hard gewerkt, want we moesten veel knippen en plakken voor de kinderwerkjes. Daarna de spelletjes voorbereid en lekker geluncht. Byebye.

 

Marèl V: Hey mensjes thuis, ik ben veilig aangekomen in Afrika en heb mijn eerste vlucht overleefd! Heb mijn kleding gewoon geordend in een kast gelegd, wow bijzonder. Vandaag mijn hand verkrampt door het vele knippen en mijn innerlijke dieren naar boven gehaald in de Ark van Noach, ja het is leuk hier. Dikke kus.

 

Jelle: Hallo mensen thuis, we zijn na een lange dag heel aangekomen in Zuid-Afrika. Bij de douane ben ik blijkbaar beter bekend als Jelly. Na de landing zijn we met een hypermoderne bus naar het verblijf gereden. Het is hier prachtig en helemaal leuk, maar de twee regels zijn nu op dus ik spreek jullie laterrrrrr!!!

 

Tess: Hallo hallo, blijkbaar was mijn tas maar 11 kilo (i.p.v. de thuis-gewogen 26 kilo) dus ik had prima de chocoladepepernoten mee kunnen nemen! Vandaag even lekker 100 molens geknipt als voorbereiding voor kinderwerk en vlaggetjes opgehangen om onze kamer gezellig te maken. Heel veel kusjes xx

 

Henriëtte: Hooi lezers! We zijn natuurlijk veilig aangekomen in deze super mooie omgeving. Het gastenverblijf is super mooi en er wordt goed voor ons gezorgd! Deze twee weken worden super! Tot ziens

 

Tijmen: Welkom Pollies, ik heb vandaag voor ezel gespeeld (leg ik nog wel uit) en ik was een van de enige die niet ontbeten heeft vanochtend omdat ik weer eens veel te lang in bed lag. Pluk de dag want ik pluk m ook. Groetjes Tijmen

 

Esther: Hoi mensen in Nederland, voor een reis van bijna 24 uur achter de rug te hebben, valt het nog mee hoe moe ik ben. Het gaat dus heel goed met me. Het verblijf is erg mooi en ik vermaak me hier prima. Hou je taai daar in Nederland, kusjess

 

Hedy: Hoihoooi, nou mam het reizen was een beetje taai, maar ik ben niet neergestort gelukkig. Het uitzicht is kei mooi hier en het is erg gezellig. M’n bed ligt ook wel lekker dus het komt allemaal wel goed. Ik ben wel benieuwd wat we gaan eten de komende 2 weken! Dikke knuffel, joee

 

Sanne: Hallo allemaal! Na een enorm lange vlucht kwamen we midden in de nacht aan in het oh zo mooie Afrika (al konden we daar nog niet veel van zien vannacht). Het bed is echt SUPER, heb heeerlijk uitgeslapen en al uitgebreid genoten van het uitzicht. Echt om te genieten. Hoe is het bij jullie in Nederland? Hoop dat jullie het redden zonder mij. Kusjes en knuffels van Sanne

 

Anneleen: Hee, na een toch wel aardig lange reis zijn we nu dan eindelijk in Zuid-Afrika. Echt wel gek om hier nu gewoon te zijn na anderhalf jaar voorbereiding! De omgeving is hier echt super mooi!! En je hoort steeds allemaal vogeltjes enzo, vet leuk! Kusjes Anneleen (trouwens Elsemieke, t is niks voor jou hier. Ik stond vannacht op van de tafel en toen kwam er een grote, dikke zwarte spin onder vandaan gewandeld haha)

 

Yvonne Davelaar: Hee! Nou pap en mam, met slapen zit ik nog wel goed hoor. Ik heb de meeste tijd van de reis geslapen. En vanmorgen konden we gelukkig heerlijk uitslapen. Nu heb ik vast genoeg energie om de aankomende weken vroeg op te staan (hoop ik dan). Het is erg mooi hier. Echt om te genieten! Hoe is het daar? Liefs Yvonne.

 

Amber: Lieve iedereen, het voelt fantastisch om in het land te zijn wat ik al zo lang wil bezoeken. Ik heb een lekker bed en er is pindakaas! De omgeving is ook echt prachtig, kijk ernaar uit om de foto’s te laten zien! Lisanne liefde voor je brieven en je memes, love it. Papa en mama nog hele fijne dagen, love you. Liefs en dikke kus Amber

 

Gera: Halloo iedereen, zoals jullie al heel vaak gelezen hebben zijn we veilig aangekomen. De reis is ontzettend meegevallen en het verblijf hier is super! Ik ga heel er genieten!

 

Else: Hoi allemaal! Dan is hier eindelijk het eerste berichtje! M’n eerste vliegreis ging gelukkig goed en het is hier echt prachtig! Nog niet heel veel te vertellen maar dat komt nog wel! Hoe is het thuis? Missen jullie me al? Liefs Else

 

Daan: Hoii! Na een hele lange vliegreis (die best wel meeviel) en een heerlijk hobbelige busrit ben ik eindelijk aangekomen. Eerste indruk van mijn kamer heb ik nog niet, want om 4 uur snachts is het best wel donker. Ik heb echt heerlijk geslapen en het komt helemaal goed de komende twee weken. Groetjess <3

 

Marit: Hallo allemaal, ondanks dat ik belachelijk veel mee heb (volgens Tess en Naroa) is mijn tas niet verder uitgescheurd, dus pap je had m goed gerepareerd. De vlucht was priem en van de busreis heb ik vrij weinig meegemaakt, want ik sliep de hele tijd. Kusjes

 

Amy: Hallo iedereen! Gisteren hebben we een hele rustige, maar wel erg lange vlucht gehad. Toen moesten we nog een busreis maken van vier uur met een krakende bus. We kwamen aan in een erg mooi verblijf en we sliepen pas rond 4 uur. We hebben een erg mooi uitzicht en het is hartstikke gezellig! Hoe is het in Nederland? Spreek jullie later, love youuu xx Amy

 

Mille: Hoi mensen in het koude Nederland, ik zit nu in Zuid Afrika en heb het heel erg naar mn zin. Na die lange reis heerlijk uitgeslapen en vandaag heeeerrllijkkk gechillt en gezwommen. Nou dit was het weer en groetjes aan iedereen en veel plezier op school en werk enzo!!! Byeeee xx

 

Dianne: een hele goedendag, ook ik ben niet neergestort dit keer (wel al een paar keer op de trap maar dat vergeten we even). Mijn hand is inmiddels ook spastisch door de vele zelfportretten die ik mocht uit knippen (het waren ezels dus ja) maar ja, zoals Bertje altijd zegt: altijd blijven lachen! Dus dat gaan we zeker ook maar even doen dan! Het worden 2 geweldige weken hier dus dat gaat zeker wel goed komen. Groetjeeez xx P.S. Ik heb m’n trouwlocatie ook gevonden inmiddels.

 

David: Mogge iedereen! We zijn ook weer aangekomen. We konden gelukkig uitslapen, dat hadden we ook wel nodig. Nu heb ik maar twee regels om te typen, de rest houdt zich hier echter vrij slecht aan, dus ik spreek jullie laterrrr

 

Giset: Hooooooooiiii, wij zijn helemaal veilig hier gekomen (wel moe na 22,5 uur niet geslapen te hebben). Opzich viel de reis wel mee, want ik heb me wel vermaakt met m’n beeldschermpje in het vliegtuig. Het uitzicht is geweeeldig en ik ga me wel vermaken. Ajuuu

 

Geline: Hoii lieve mensjes, het lijkt allemaal nog niet echt maar ik ben ein-de-lijk in Zuid-Afrika! De reis van 20 uur viel hartstikke mee. We konden allerlei films kijken & spelletjes doen en met de groep is het ook supergezellig. Vanochtend mochten we lekker uitslapen en morgen gaan we al aan de slag. Super veel zin in! Ik ga genieten de komende 2,5 week!! Dikke kus en knuffel Geline

 

Annelies: Hoi hoi, mijn kaas en ik zijn veilig aangekomen dus komende 2,5 week ga ik wel overleven! Gister even een nachtje doorgehaald want zoals jullie weten kan ik niet slapen in de bus of in het vliegtuig. Posterverhaal zie annie. Groetjesss

 

Naroa: Yooo, stand van zaken: eerste randen uitgegeven aan chips op het tankstation. Ik heb superleuke roomies!! (dit is niet ingefluisterd door Tess) En mam, je hoeft niet te zoeken naar die chille samsung oortjes want ik heb ze allebei meegenomen. HOU VAN JULLIE! xx

 

Bente: Heey allemaal, door wat films en series leek de toch wel iets lange vlucht toch niet zo lang. Na de hobbelige busreis lag mn bed echt heerlijk! Vandaag lekker rustig doen, tas uitpakken en kamer versieren. Nu kunnen we eindelijk gaan genieten van onze tijd hier. Knuffels Bente

 

Bas: Hey mensen welkom bij een nieuwe Blog! Het is hier pokke leuk, alles is goed gegaan. Like en comment…. Hoogachtend Bastiaan Leendert Karel van Es.

 

Wim: Alles onder controle… nou alles??? Veel onder controle… Nou veel??? In heb controle… nou ja controle? De groep geeft mij het gevoel dat ik controle heb. Wat een fantastische groep!!!
Yvonne: Het is weer erg fijn om hier te zijn. We hebben een hele leuke gemotiveerde groep. Wel regen gehad maar ja… Groetjes allemaal.

 

Geanne: Terug van weggeweest, het voelt als thuiskomen ondanks dat het 7,5 jaar geleden is dat ik in Zuid-Afrika was! Het is fantastisch, wat een mooie groep mensen, het voelt als een grote Zegen om met hen deze reis te mogen beleven! Kusjes voor Henk & de kids!

 

Hanneke: Het overtreft hier alle verwachtingen! Vandaag genoten van de voorbereidingen voor het kinderwerk. Prachtig weer nu na fikse regenbuien vannacht en vanochtend. Knuffel van mij.

 

Berend-Jan: Na een perfect verlopen reis, de eerste kilometers rondom ons kamp gemaakt. Verkennen waar wij ‘wonen’. Bizar. Zo anders. Keep in contact.
Fijn dat Wim alles onder controle heeft. Dan kan ik rustig slapen zzzzzz tot de volgende blog.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch