10.000 REDENEN

Ons lijflied voor de komende weken als we gaan werken in Zuid-Afrika.

De zon komt op maakt de morgen wakker…

Aan de andere kant van de wereld wakker worden, andere geluiden, andere geuren en andere kleuren. Best apart.

Nog even en dan gaan we! Een bijzonder mooie groep van 31 scholieren en hun staf die zich uitermate hebben ingespannen, reizen af naar Zuid-Afrika om daar te gaan werken onder de lokale zwarte bevolking. Metselen, volgens de BDU zijn we volleerde metselaars, maar meer nog werken aan de toekomst van zwarte kinderen en niet minder aan die van hen zelf. Hun handen, hun hart, hun liefde weggeven en dat alles met een lach en een traan.

We willen iets laten zien van het beeld van Jezus. Als we daar werken, Bijbelverhalen vertellen, maar vooral als we de kinderen omarmen en ze aandacht geven. Dan komt een lied naar boven: “Zie hoe Jezus daar loopt in Zuid-Afrika….” Jullie kinderen lopen daar! In Zijn Naam. Jullie kinderen komen oog in oog te staan met een andere werkelijkheid. Heel dichtbij, en soms confronterend. Op safari, dansen in de zwarte kerk, knuffelen met krullenbollen maar ook het verschrikkelijke, de ziekte HIV/aids en de armoede van de township. Als we over 2 weken weer terug hopen te zijn, zullen we dat proberen te vertellen en door te geven, maar dat is soms best lastig! We hopen op een bijzondere reis waarin te zien is wie God is en wie wij mogen zijn! Onze wieg stond in Nederland en dat is zo’n beetje het rijkste land van de wereld. Maar zijn we ook echt rijk, of zie we in het township wat echte rijkdom en geluk is, in de lach van koppies van de kinderen?

Thuisblijvers, bedankt dat we mogen gaan. Met Gods zegen hopen we op een onvergetelijke reis met perspectief. Voor de kinderen daar en voor onszelf! Jullie kunnen ons volgen op deze website. Hopelijk worden onze berichten dagelijks gelezen en natuurlijk wachten we met smart op jullie berichtjes uit Nederland. Mochten er zaken zijn die jullie of wij moeten melden, dan zullen we via Marcel Smit van SHIB contact met elkaar hebben.

Het ga jullie goed.

Zuid-Afrika: we komen er aan, meer dan 10.000 redenen.

Jan Torn
Projectleider SHIB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch