Back to basics

Vandaag zijn we begonnen met uitslapen (tenminste, de meeste van ons). Aangezien het vandaag Nationale Vrouwendag is, brachten de mannen bij de vrouwen ontbijt op bed, pannenkoeken met een bloemetje en een kopje thee. Dit viel goed in de smaak bij de vrouwen en er werd gelijk gevraagd of dit morgen weer komt 😉

 

Na het ontbijt, eieren en worst, hebben we anderhalf uur vrije tijd gehad. In die tijd hebben we onze naam in een gedenksteen voor de bouw gegraveerd. Een stabiele hand was daarvoor nodig, wat voor sommigen van ons best een uitdaging was. 

 

Om half 11 zijn we vertrokken naar Koos en Willemien, bekende vrienden van SHIB. Koos heeft ons achterop de aanhanger van een tractor een rondleiding gegeven door het prachtige landschap bij hun huis. Hij heeft veel verteld over de natuur en onze kennis verreikt wat betreft bomen. Het was een hele mooie ervaring. 

 

Eenmaal terug aangekomen bij het huis van Koos en Willemien, maken we kennis met Willemien en stak Koos ondertussen het vuur aan voor de lunch. Dit bestond uit worst en een soort tosti met onder andere kaas, tomaat en ui. Allemaal op het vuur klaargemaakt met primitief gereedschap, maar o, wat viel het in de smaak! 

 

Na de lunch stonden we stil bij het grote houten kruis op het terrein. Hier hebben we van de stilte genoten, met elkaar gebeden en goede middag gesprekken gevoerd. Tegen half 5 gingen we terug naar ‘De Witte Duif’, waar we avondeten gehad hebben en ‘s avonds de meiden vrije tijd hebben en de mannen nog bij het kampvuur bij elkaar komen.

 

 

Thom:

Na ongeveer 2 weken werken en genieten in Zuid-Afrika mag ik al weer bijna naar huis. Ik heb deze vakantie alleen maar positieve dingen meegemaakt, mensen blij maken in de armere wijken van Afrika, safari en genieten van het landschap. Morgen mag ik mezelf nog even voor schut zetten met de bonte avond dus ben benieuwd hoe dat gaat verlopen. Vrijdag pakken we nog even de zwarte markt voordat we het vliegtuig in stappen die avond. En dan zaterdag morgen ben ik weer present in NL. Dus zie jullie dan. Thom uit.

 

Celine:

Hi lief thuisfront! Het is heel fijn hier. Vandaag was een bijzondere dag. We hebben bij het kruis stilgestaan. Ook hebben we nagedacht over het vervolg van deze reis. Hoe gaat het als we thuiskomen? Wat willen we anders doen? God is hier, nu, vandaag en tot in der eeuwigheid. Paps, mams, vriendinnen en familie, ik mis jullie! Zoveel liefde, Celine

 

Kim:

Haaiii iedereen, Laatste daagjes zijn helaas al weer aangebroken. Morgen gaan we nog langs de crèche die we hebben gerepareerd om daar taart te eten en nog een keer met al die lieve kindjes te knuffelen. Ik ga het heel erg missen dat weet ik zeker, maar thuis begin ik ook te missen! Ik geniet nog altijd elke seconde van de tijd die ik hier mag zijn! Pap, mam, Sem en May: tot zaterdag! Dikke kus, Kim 

 

Krista:

Dumela familie en vrienden, Het gaat nog steeds goed met me hoor:) Over twee dagen gaan we helaas alweer terug, ik heb het zo fijn gehad hier. Afrika is FANTASTISCH!! Ik hoop ook ooit met jullie hier te komen pap en mam en natuurlijk ook de jongens. Jullie gaan deze plek ook geweldig vinden dat weet ik zeker. Ik zie jullie zaterdag xx

 

Amber:

Lieve allemaal, de laatste dagen zijn aangebroken… maar wat hebben we een top tijd gehad hele lieve mensen ontmoet. Gisteren hadden we een Hollandse avond waar we iedereen hadden uitgenodigd die ons heeft geholpen deze 2 weken wat een gezelligheid, veel liedjes gezongen, gedanst en lekker gegeten. Wat is het bijzonder dat die mensen en kinderen zo blij zijn om de kleinste dingen. De laatste dagen gaan we nog even genieten met z’n alle. Tot snel xx

 

Marc:

Hee allemaal, het is nog maar een paar dagen, maar het blijft genieten. Maandag (met Marjolijn) en dinsdag heb ik kinderwerk mogen doen, wat ik ontzettend dankbaar en super leuk werk vind. Vanochtend ben ik vroeg opgestaan met een aantal anderen en hebben we vanaf de berg ‘The African Sunrise’ bekeken (zie foto). Wat is Gods schepping mooi! Ook heb ik na veel verhalen eindelijk Koos en Willemien ontmoet. Prachtig en lief stel die ik niet gauw vergeet. Nog een paar dagen en dan zit alles erop. Pa en ma, geniet nog van jullie laatste paar dagen vakantie. Job, alvast een fijne verjaardag! Tot gauw! 

 

Gabriëlle:

Lieve Cees & Florence, vrienden en familie. Bedankt voor de berichtjes! weer een bijzondere dag gehad. Bij Koos en Willemien was t even thuiskomen! 2012, 2013 reis was t verblijf daar. Mooi ook om aan Niels te laten zien. Ik geniet enorm van Afrika, lijkt niet minder te worden. Best lastig om weer weg te moeten. Maar ik verlang naar mijn lieve gezin natuurlijk. De groep doet t ook heel goed, trots op iedereen. Ieder zo zijn /haar manier een proces. Ik ben Veel liefs! Gabriëlle

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch