Back in business

Na een weekendje uitrusten mochten we vandaag weer aan de slag. Op de bouw zijn de lagen stenen weer omhoog gevlogen, omdat we het metselen steeds beter onder de knie krijgen. We kunnen het steeds beter vinden met de Afrikanen die ons helpen met metselen. Het was vooral een epicentrum van onnozele grappen in combinatie met het woord dagga (Afrikaans woord voor cement). Hier een paar voorbeelden: It’s raining dagga, kom pak je dagga maar, hastala dagga, het dagga gaat eraf, kom van dat dagga af en hakunama dagga. Het was lachen, gieren en brullen met z’n allen.

Ook bij het kinderwerk was het weer feest. We begonnen de morgen met ong. 81 kinderen. Een nieuw record aan kinderen op een morgen. We hebben met de kinderen lekker geknutseld, gezongen en gedanst. En ook de nodige sportieve activiteiten, zoals voetballen. Ook hebben we de armbandjes uitgedeeld die we hebben gemaakt voor de reis. Dit viel zekers in goede aarde. Voor we het wisten was de dag weer voorbij.

De crèche die bij het kinderwerk staat is vandaag helemaal opgevrolijkt. Deze is helemaal beschilderd met letters, cijfers, bloemen maar ook met de naam van de crèche (de foto’s zeggen wel genoeg). Een aantal jongeren hebben de wip wap zo goed als afgemaakt. Deze wordt later nog helemaal afgemaakt. Ook is er nog een laatste shack opgeknapt. Dit is indrukwekkend, maar zeker mooi werk.

 

Rianne: Dag lieve allemaal. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Om eerlijk te zijn wil ik nog helemaal niet weg, maar toch is het ook zeker weer fijn om straks bij jullie te zijn. Vandaag heb ik kinderwerk gehad voor de 4de keer. Wat was dit ontzettend leuk, ik ga die hummeltjes echt missen. Morgen heb ik nog een dag bouw, hier heb ik ook best wel zin in. Morgen hebben we de Hollandse avond, wordt weer super gezellig. Woensdag is nog een verrassing wat we gaan doen en donderdag gaan we voedselpakketten uitdelen. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat zijn. Opi en omi, gaat alles goed met de hond en kat? En paps en mams genieten jullie een beetje van de vakantie ondanks de regen:). Liese houd maandag maar weer een plekkie vrij ik de sportschool:D word vast zwaar na drie weken niet haha. Lieverds tot snel!! Liefs van mij.

 

Pim: Hoihoi Pim hier. Hierbij even een beschrijving van m’n avontuur afgelopen weekend & de aankomende week.

Safari achter de rug, heeele mooie dingen gezien, was wel erg moe op de terug reis. Als je in het raam van de bus zat was je op 20 meter van de olifanten. Zondag naar een groot meer geweest met alle mannen, erg mooi daar. Even 600 meter in het bijna vriezende water gezwommen.

Vandaag (maandag) voor de laatste keer de kinderen in de sloppenwijken vermaakt, wat een gemengde gevoelens overal. Je hebt het leven wel door als je dit werk doet zeg maar.

Morgen dagje kei’en klappen op de bouw. Wanden hebben nu wel de 2 meter aangetikt dus we schieten op. Na werk dagen op de bouw dromen we wel vaak van een paar groene knuppels hahah. “Poar neem’n” Marien. Ik weet niet zo goed hoe maar kan je Cees laten weten dat ik 17, 18 augustus kan werken. En 21 22 & 25 aug ook. En kan ik 15 op 16, en 23 op 24 bij max logeren (of bij ons)? Als het kan zou je dan ook even kunnen overleggen met de ouders van Max.

Met de film gaat het prima, alleen enkele shots op de bouw nog.

Woensdag naar een groot gast gezin, en in de avond een Hollands feestje. Donderdag voedselpakketten uitdelen, dat wordt de laatste keer de wijken in. Dat was aankomende week.

Het gaat goed met me. Erg leuke mensen leren kennen in korte tijd. Ik geniet enorm.

Wel zie ik vreselijk op tegen terug gaan naar Nederland. Ik weet gewoon al dat ik het gevoel dat ik hier heb, thuis nooit meer ga ervaren. Afrika is zo mooi en zo écht. Ik ga het missen.

Liefs Pim

 

Albert: Hallo iedereen die mij volgt,

Ik beleef hier de gekste avonturen en heb echt de tijd van m’n leven. De safari viel samen te vatten in uit de ramen van de bus te hangen en de olifanten bijna te kunnen aanraken. De wilde dieren waren super indrukwekkend.

Gister hebben we onze mannenmiddag gehad wat wel een erg rustige aangename afwisseling was van het altijd aanwezige kippenhok. Op die middag hebben we natuurlijk ook wel even stoer gedaan door 600 meter door bijna vriezend water te zwemmen.

Ik heb elke vroege ochtend kortom weer zin om gewoon weer aan de gang te gaan en geniet van elke activiteit. Ik mis wel echt fatsoenlijke koffie en een koud Brandje na een dag buffelen.

Tot ziens!

 

Liesa: Hoi lieve volgers! Ik vind het super leuk om al jullie reacties te lezen! Het is nog steeds super gaaf in ZA, de natuur, de cultuur, de mensen, het werk, nieuwe vrienden en nog zoveel meer! Elke dag is genieten 🙂 We beleven van alles hier met ups en downs waar we allemaal zoveel van leren! De mensen waarmee ik om ga zijn zo gaaf en zijn zulke mooie mensen! Ik kijk er naar uit jullie weer allemaal te zien!

Dikke knuffels van mij! Xxxxxxxxxxx

 

Gillian: Landgenoten,

Wat heb ik toch genooooten vandaag. De tijd vliegt weer natuurlijk, maar wat heb ik veel gedaan en meegemaakt de afgelopen tijd. Ik kijk er enorm naar uit om jullie van alles te vertellen. Ik heb enorm veel lol hier! Vandaag heb ik de crèche af kunnen verven waar ik aan begonnen was. Komt toch mijn creatieve kant nog naar boven! Mijn tweede reis hier, heel anders, maar toch weer zo gaaf. Eef & Frank is het gelukt om mij samen op te komen halen? Ik kijk er zo erg naar uit om jullie te zien op Schiphol. Wel op tijd zijn hè :). Mam & Celes, ik begin jullie toch ook wel af en toe te missen hoor. Andere vrienden, ik vind het echt leuk om te zien dat jullie mij volgen! Ik zie jullie snel.

Hoogachtend,

Gillian

 

Jorieke: Lieve onderdanen (oh nee, grapje van Gillian). Opnieuw: Lieve allemaal en allerliefste Marco,

Hoe is het met jullie? Hier gaat ie goed. We maken bijzondere, grootse en indrukwekkende dingen mee. Tegelijkertijd lachen we ook zo veel dat ik met getrainde buikspieren thuis kom. Kan ik je rug kriebelen, terwijl je winegums eet 😉

Liefs en duizend kusjes!

 

Gijsbert: Hee lieve rachel en alle anderen. Ik geniet hier nog elke dag. Afgelopen zaterdag op safari geweest dit was echt supergaaf. Zondag naar een zwarte kerk dit was ik niet gewend maar erg bijzonder. Vandaag de laatste shack afgerond en een start gemaakt met een wipwap voor de kindercrèche. Liefs Gijsbert

Judith: Hee lieve bloglezers! Wat is het leuk om jullie reacties te lezen en wat lijkt het nog kort geleden dat we de uitzwaai-avond hebben gehad. We zijn met elkaar veel op stap geweest en veel meegemaakt. Het leukste blijft het kinderwerk, de lol met elkaar en de fantastische safari! Heerlijk zijn de hollandse lekkernijen en de cup a soup van oma. Naast de lekkernijen geniet ik erg van de natuur, de kinderen, de Afrikaanse manieren en de liefde die we van de mensen krijgen! Met mijn been gaat het gelukkig elke dag beter. Jullie een fijne vakantie en tot snel weer:)

 

   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch