De zondagse rust….

Heerlijk wakker worden onder de Zuid-Afrikaanse zon en met een prachtig uitzicht. De eerste zondag is aangebroken en dat betekent dat een bezoek aan de blanke kerk op de planning staat. 09:00 uur blijkt een goed tijdstip om te vertrekken, maar achteraf blijkt door de lange zanderige oprit het beter is om een kwartier eerder te vertrekken. Het gevolg: we zijn te laat bij de dienst. We doen het gewoon op de Zuid-Afrikaanse manier 😉

 

De dienst is, als je goed luistert, best goed te verstaan. Als Christen heb je kleren aan, die het geloof moeten representeren. Na de dienst zijn we uitgenodigd om met de gemeente soep en verschillende broodjes te komen eten. Het eten is erg lekker en de mensen zijn heel gastvrij, dus we voelen ons gelijk welkom.

 

Bij de Witte Duif hebben we eventjes vrije tijd. Zo spelen we spelletjes en voetballen we. Daarna houden we GMG (goede morgen gesprekken, maar vandaag in de middag) met een klein groepje om je ervaringen tot nu toe te delen. Rond 16:00 uur is er een gospelzanger met zijn dochter, die voor ons gaat zingen. Tijdens het spreken, deelt hij zijn persoonlijke verhalen over wat hij allemaal heeft meegemaakt en wat voor hem het geloof te betekenen heeft. Zijn dochter zingt een heel mooi gospelliedje en dat is voor sommige best wel een emotioneel momentje.

 

Om de dag mooi af te sluiten staan er hamburgers op het menu. Als kers op de taart oefenen we een Afrikaans liedje ‘Re aga tempele’, die we morgen kunnen zingen bij de kinderen tijdens het kinderwerk.

 

Aangezien er vandaag weinig foto’s gemaakt zijn, zitten er ook nog een aantal foto’s bij van ons van gisteren.

 

 

Thom:

de eerste ervaringen in Zuid-Afrika zijn echt geweldig. Mooi weer, mooi landschap en een bijzondere cultuur. Morgen mag ik voor het eerst de bouwplaats op waar we verder gaan met het jongerencentrum, ben benieuwd!

 

Kim:

Haaai iedereen thuus. Het is heerlijk hier en het voelt een beetje als thuiskomen. Het werken begint morgen pas en daar heb ik echt heel veel zin in. We hebben al wat van de Afrikaanse natuur gezien wat wel heel mooi was! Mams, paps, Sem en May, missen jullie me al? Kan ik anders wel begrijpen!

Dikke kus, Kim

 

Amber:

hee lieve familie en vrienden, het landschap is hier fantastisch. Ook is het erg gezellig! Na een weekend leuke dingen doen gaan we morgen beginnen met bouwen en kinderwerk ben wel benieuwd zeg. Dikke kus Amber

 

 

Krista:

Dumela vrienden en familie, ik heb het heerlijk hier. Zo fijn om terug te zijn. Morgen gaan we echt beginnen met werken en mag ik bouwen aan de crèche, zin in! Ik zie jullie gauw weer, dikke kus Krista. PS: Gefeliciteerd met je verjaardag died;)

 

Celine:

Hi pap, mam en vrienden. Het is héél leuk hier!! Beetje chaotisch, beetje emotioneel (correctie: héél emotioneel), beetje van alles. Goede dienst, mooi weer, leuke potjes Hallie Gallie, poging tot poolen (naja, bijna): één groot feest! Dikke kus Cientje

 

Marc:

Heey allemaal, hier gaat alles goed. Het voelt als thuiskomen (na een jaar afwezigheid) en het is volop genieten van het land, de zon, ’s-avonds de sterren en nog zo veel meer. Ik kan niet wachten om morgen aan de slag te gaan! Afgelopen paar dagen flink bijgekomen en uitgerust, zodat we er morgen tegenaan kunnen gaan op de bouw! (Kan ik morgen mooi kijken hoe jullie het hebben achtergelaten pap en mam.) Bedankt voor de cadeautjes Marjolein, Lisette en Nick (ook namens de rest). De drop smaakt heerlijk! En bedankt voor al jullie berichtjes! Het blijft super leuk om te lezen. Liefs Marc.

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch