Indrukwekkend!

Dit is het woord wat deze dag het beste beschrijft. Vanmorgen is er weer gebouwd, shacks gerepareerd en kinderwerk gedaan. Bij de bouw zijn er vanmorgen weer heel veel stenen (1050st) weggelegd en dat ook nog eens in de brandende zon. Het was vandaag zo’n 39 graden. Bij shackrepair kregen we te horen dat één van de scholen dicht was waardoor er meer kinderen konden komen bij het kinderwerk.

Gelukkig wilde Janoeska het kinderwerkteam komen versterken. Later bleek dat dat heeeeel goed was. Wat waren er weer veel kinderen. Omdat er zoveel kinderen waren zijn de grotere jongens gaan voetballen op een giga veld. Wat een uithoudingsvermogen hebben die zeg! De kleinere kids gingen maskers maken en knutselen. Het kinderwerk startte zoals gewoonlijk met het Bijbelverhaal door Lianne. Jan, Henny, Lise en René kunnen overigens goed acteren. Zij beelden het verhaal over de barmhartige Samaritaan perfect uit. De kinderen genoten! Er waren zeker meer dan 140 kinderen. De lach op de gezichtjes is goud waard. Aan het eind van de morgen hebben we met alle kinderen nog spelletjes gedaan.

In de middag zijn we naar Neil en Marie van Schalkwijk in Rustenburg geweest. Zij runnen daar onder andere een centrum om jonge moeders te ondersteunen bij de zwangerschap. Recent zijn ze gestart met een project om leidsters van kindercrèches in townships op te leiden. Inmiddels al op drie locaties. In acht maanden krijgt een leidster een opleiding waarvoor ze een certificaat krijgt.

Ook werken ze aan een project voor aids en HIV bestrijding.

We hebben het heel gezellig met elkaar. Morgen op safari!!!!

 

Lianne:

Lieve allemaal, vandaag weer veel kinderen bij het kinderwerk. Ze vetrokken allemaal met een lach op het gezicht. Super om dit werk te doen. Bedankt voor de reacties en het meeleven op de site. @Julia, ik heb een meisje heel blij gemaakt met je beer. Succes met turnen vanavond. xxx @Annemijn, veel plezier morgen met dansen. Ik heb vandaag een heel schattig meisje pap gegeven. xxx @Ronald, succes met de meiden thuis dit weekend. Ik hou van jou!

 

Henny:

Het gaat prima hier! Vanmorgen hebben we de kinderen bij Immanuel Hope Centre eerst weer pap gegeven en daarna met de auto naar de township. Het was fijn om vandaag met de kinderen bezig te zijn. Veel liefs voor Gert, kids, kleinkids en de rest van de familie. Een dikke knuffel voor Jard voor zijn tweede verjaardag!

 

 

René:

Hallo allemaal, het is hier echt geweldig. En ja, al helemaal besmet met het Afrika-virus. Vandaag kinderwerk gedaan. Bouwen is mooi, shackrepair geeft veel voldoening om de mensen zo dankbaar te zien. Kinderwerk is bijzonder. Die kleine koppies zo blij. @Marc en Rianne, Grace vroeg mij of ik een tweeling had want ik leek op kinderen die een paar maand terug waren geweest. Ze dachten dat ik een oom of zo was. Ze vonden het super! Verder hier alles oké. Enorm dankbaar werk allemaal. Indrukwekkend!!!

 

Joke:

We hebben het hier weer heel goed naar ons zin. Wel erg warm. Kai gefeliciteerd met je verjaardag. Groetjes aan iedereen.

 

Henk:

Lieve Annie en de rest van de familie. Ik heb het hier weer heel goed naar de zin. Veel dingen kunnen doen. Ik hoop dat thuis alles goed gaat.

Leuk om alle reacties van groepsleden van de vorige reis te lezen.

Veel liefs van Henk.

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch