Dagje vrij, maar niet voor ons

De kinderen hadden vandaag een dag vrij van school. Dat betekende dat we al met al zo’n 150 kinderen uit de township bij het kinderwerk hadden. We hoefden ze nauwelijks op te zoeken; zodra we aankwamen, kwamen ze van alle kanten naar ons toe. Jannie deed vandaag het verhaal en toneelstuk over Jezus. De kinderen genoten enorm en wij niet minder. We hebben veel spelletjes gedaan, zowel met de gehele groep als in kleinere groepjes. Stel je eens voor: 150 kinderen in een kring die je over Jezus mag vertellen en de Hoop die Hij biedt in de vaak uitzichtloze levens van deze kinderen. Daar doen we het voor.

Er stond vandaag een kleine shack op het programma, die wel bijna in zijn geheel vernieuwd moest worden. We hadden mankracht genoeg, zozeer zelfs dat Lianne na de middag aanhaakte bij het kinderwerk in plaats van verder te werken bij de shack. Rond 13:30 hadden we de klus geklaard; de bewoner blij gemaakt met een bijna nieuw onderkomen. We hadden net tijd genoeg om nog een andere shack aan te pakken. Weliswaar was er niet veel tijd meer over, maar dat lette ons niet om even een tandje bij te zetten. En een uurtje later had deze bewoner een compleet nieuwe voorgevel. Morgen gaan we verder met deze shack. De zijgevel en het dak moeten nog van nieuwe aluminium golfplaten voorzien worden. Dat doen we ook in een ochtendje…

Op de bouw was er onvoldoende water om de vloer te storten. We zijn daarom begonnen met het metselen van de buiten- en binnenmuren. Eindelijk de lucht in! Na 1200 stenen kwamen sommige SHIB-ers al niet meer boven de muur uit :). Overigens krijgt iedereen die de komende dagen op de bouw komt werken en nog nooit heeft gemetseld een spoedcursus metselen. Werken op de bouw wordt overigens ook steeds meer een beetje kinderwerk; ook bij de bouw zijn non-stop kinderen die graag met ons spelen of ons vertellen wat we moeten doen ;). Maar dat moeten we maar niet te hard zeggen tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het kinderwerk.

Samengevat: geen dagje vrij voor ons dus. Onze vrije dagen beginnen pas vrijdagmiddag.

 

Riet

We zijn hier pas een week en we hebben het gevoel dat er al heel erg veel gebeurt is!!!! Blij met alle mooie dingen die we hier voor elkaar krijgen. Lieve groeten voor iedereen !!!

 

Corry en Joop,

Vandaag geen werk op de bouw maar we zijn de township in geweest voor het bezighouden van de kinderen. Zoals je kunt lezen kwamen er vele op af. Deze kinderen bezighouden is ook een vermoeiende bezigheid, maar is erg leuk en dankbaar werk. Verder gaat alles goed. Morgen weer naar de bouw voor het vervolg van het metselwerk.

Groepjes van ons en veel liefs

 

Janoeska

Hallo allemaal ik heb het hier erg naar mijn zin. we mogen hier zo mooi werk doen erg dankbaar
dikke kus voor iedereen en een knuffel voor stoffel.

 

Gerrieneke

Lieve schatten, het gaat hier goed. We hebben het fijn met elkaar en genieten van de mooie momenten. Wat zou het geweldig zijn als hier eens een paar dagen een echt Hollands regenbuitje zou vallen. De droogte zorgt hier voor veel problemen. Voor Thomas en Levi: Oma gaat zaterdag naar de leeuwen en nijlpaarden, maar we hebben al heel dicht bij ons op de plaats een zebra in het wild gezien. Voor Gerhard: Zeer DANKBAAR! Hele dikke kus voor iedereen en een knuffel voor Thomas, Levi en Elena.

 

Erik-Jan

Lieve maestro, principesse en hanne, @Tim vandaag in een aanhangwagen achter een jeep door de township gereden. Cool toch? @Anne-Lize teken jij een paarse boom voor mij? Die hebben ze hier overal! Raar hè? @Hanne de deal was toch dat jij de volgende keer ging…? We missen in de groep nl. wel wat zang- een gitaarkwaliteiten. Nu moeten we het met mij doen en eindigen we het Onze Vader op C-2…

 

Alie

Lieve allemaal, de eerste week zit er alweer op. Wat is het snel gegaan. We genieten hier volop. Evy en Silke: omie heeft al een van de cadeautjes weggegeven aan een kindje. Kus voor jullie en ook voor Danny, Finn, Pepijn en Aramintha. Omie mist jullie wel maar heeft hier heel kindjes die ze kan knuffelen. Jan groet en kus via de maan.

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch