Regen en zegen

Na een pittige reis hadden we de zaterdagochtend vrij om bij te komen. Dat ging prima; de zon scheen, de omgeving was/is geweldig en de accommodatie is erg luxe. Na de lunch om 13:00 vertrokken we richting Mazista om de sloppenwijk en de bouwplaats die daar middenin ligt te bekijken. De jongeren hadden inderdaad goed hun best gedaan en de stenen lagen er nog. Ze hebben genoeg voor ons over gelaten om te doen. We hebben gelijk ook kennis gemaakt met de kinderen die daar rond liepen.

De volgende stop was bij de boerderij van Koos en Willemien, gelegen middenin het gebied van een diamantmijn. Na een hartelijke ontvangst en echte rooibos thee (al dan niet met ijsklontjes), heeft Koos ons de omgeving laten zien. De wandeling was pittig en Koos zorgde voor de nodige informatie over de natuur en de dieren die er te vinden zijn. Daarnaast hebben we een eeuwenoude kraal bezocht van de Tswana-stam. Na het ritje terug (achterin een veekooi, of in  de 4×4) stond een echte braai voor ons klaar, compleet met Afrikaanse ‘boerewors’ en karbonades. Gebeden werden verhoord toen het onweer losbarstte, net nadat we waren vertrokken terug richting De Witte Duif. Daar was overigens alles donker; door blikseminslag was de stroom uitgevallen (nog steeds overigens, stroom komt van een aggregaat). Voldaan en moe lag iedereen al snel op bed.

Vanochtend zijn we naar de Nederduits Gereformeerde Kerk geweest. We werden hartelijk welkom geheten als het ‘blauwe zooitje’  (onze vertaling). We werden opgeroepen in de preek om te leven als overwinnaars (naar aanleiding van Romeinen 8). Na afloop was er uiteraard thee en koffie en de gelegenheid om met gemeenteleden kennis te maken. Terug op de Witte Duif hebben we geluncht en ontvingen we een kaart van Arenda, waarvoor hartelijk dank! Deze zondagmiddag hebben we ruimschoots de tijd om uit te rusten, wat te lezen of te zwemmen. Morgen is het gedaan met het uitrusten en in de schaduw zitten…

Gerrieneke

Lieve Alex en lieve schatjes thuis, ik hoop dat het goed met jullie gaat. Hier gaat het goed, heel bijzonder om weer terug te zijn in het mooie Afrika. Ik zou het ook graag aan jullie laten zien, wie weet!!!!! Hele dikke kus voor jullie allemaal, love you all (kus kus voor Thomas en Levi).

 

Riet

Heel fijn om hier weer te zijn in het prachtige Afrika. We genieten van het mooie land en de lieve mensen. We hebben zin om morgen weer aan de slag te gaan en zijn heel benieuwd wat deze weken ons gaan brengen. Lieve groeten voor iedereen!!!!!

 

Alie

Hallo allemaal, het is geweldig om hier weer te zijn. Gisteren was het heerlijk om weer bij Koos en Willemien te zijn. Het voelde als thuis. Kus voor Jan en een knuffel voor de kinderen en kleinkinderen.

 

Janoeska

Hier een bericht van mij uit Afrika. Ik heb het erg naar mijn zin hier, de natuur is hier erg mooi en we hebben heerlijk weer. We hebben tot nu toe nog niet veel gedaan maar daar komt morgen verandering in. Dikke knuffel voor iedereen -xxx-

 

JOOP

Na een vermoeiende maar goede vlucht ( het went nooit) kwamen we aan in ons verblijf voor de komende twee weken. Voor Afrikaanse begrippen is dit verblijf zeer luxueus. We hebben de gelegenheid gekregen om bij te komen en hebben al het nodige gezien van de omgeving.. De sfeer is erg goed en we gaan ons opmaken voor de werkzame dagen in de komende weken.

Groeten aan en ieder ook natuurlijk namens Corry en tot horens.

 

Erik-Jan

@Tim Als Freek op zoek geweest naar wilde dieren en bijzondere planten. Wandelende takken gezien en enorme torren die liggen te wachten om door jou omgekeerd te worden. @anne-lize een meisje gezien met een mooie prinsessenjurk in de kerk en een zwart meisje dat nauwelijks kleren aanhad. @Hanne Lees je mee met het boek van Bram Vermeulen? Je ervaart dan letterlijk mee wat ik ervaar in gesprek met een blanke boer na de kerk en kennismaak met kinderen in een sloppenwijk. Ik hou van jullie!

 

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch