Onze laatste werkdag

Na een FANTASTISCHE Hollandse avond, worden wij weer om 06.00 uur gewekt door de altijd wakkere wekker. Na een heerlijk ontbijt gaan wij ook de laatste dag weer op pad….

Ons groepje gaat vandaag metselen en kinderwerk doen in mazista. Het eerste uur gaat iedereen metselen. Na een uurtje gaat een groepje kinderwerk doen bij de crèche. De rest gaat door met metselen. Iets voor de lunch komt het groepje van de crèche terug en start het kinderwerk voor de middag op terwijl de rest pauze houdt. Als de groep voor de middag klaar is met eten beginnen ze met kinderwerk en kan het groepje van de ochtend beginnen met de lunch. ’s Middags beginnen we met de bovenste laag van de funderingsmuur. Deze laag moet het meest precies gedaan worden omdat de muur daar ook op gebouwd moet worden. Verder moeten de voegen van de funderingsmuur schoon gemaakt worden. Jammer genoeg kwam de bovenste laag niet helemaal af. Bij kinderwerk wordt er wat geknutseld en gespeeld. Voor de kinderen was het eind van de middag het leukst omdat al het speelgoed van de afgelopen twee weken werd uitgedeeld.


Ook gaat er een groep kinderwerk doen in Koster. ’s Ochtends zijn er zo’n 30 kinderen waarmee we veel gaan zingen en spelen. Het Bijbelverhaal  wat we vandaag gaan vertellen en uitbeelden gaat over de barmhartige Samaritaan. Tussen de middag eten we bij de school van Antoinnete waar we de kinderen een dikke knuffel geven. Na de lunch gaan we terug naar de kinderen en knutselen we indianenhoedjes. Aan het eind van de middag leggen we de kinderen uit dat we morgen weer terug naar Nederland gaan. We delen potloden, springtouwen, voetballen, puntenslijpers en linialen uit. De kinderen zijn super blij!

Shack repair:
Vandaag gaan we 3 shacks repareren. Bij de eerste shack hebben we het werk waar ze gister zijn gebleven afgemaakt. Bij de tweede shack gaan we nieuwe golfplaten plaatsen zodat de bewoners wat meer winddicht kunnen leven en zodat er niet teveel licht binnen schijnt. En met teertape plakken we de gaatjes dicht. Als laatste gaan we de Shack groen verven. Wat een mooi resultaat. Bij de derde shack plaatsen we één nieuwe golfplaat op de schuur. En plakken we met teertape de gaatjes dicht van de shack,
We zijn eerder klaar dan gepland dus voegen we ons het laatste half uurtje bij kinderwerk.

Ardjan van Westreenen
Hallo allemaal! Hoe gaat het daar? Hier is het heel erg leuk en geniet erg van de omgeving en de mensen! Heb heel wat foto’s dus plan daar maar alvast wat tijd voor in. Gisterochtend hebben we de zonsopkomst bekeken wat er heel vet uit ziet. Het is hier heel gezellig met de leuke groep. Groetjes Ardjan

Marjolein haan
Hooooi allemaal!! Hier nog een laatste berichtje, want het zit er alweer bijna op! Nog even volop genieten! Tot over twee dagen ! liefs marjolein, kusjes aan nawmeyou!!

Deborah van Leeuwen:
Hallo allemaal, de allerlaatste werkdag is net weer voor bij. Morgen vertrekken we al weer. Las ik het nou goed dat de jongetjes een maand oud zijn? Morgenochtend gaan we nog even naar de zwarte markt. Ik hou van jullie!!!! Tot zaterdag!!!! Liefs en een dikke kus en knuffel boortje!

Adeline Schouten:
Hallo allemaal, Het gaat hier super, alleen net afscheid genomen van alle kindjes hier… Morgen nog even naar de markt en dan op naar huis. Ik zie jullie zaterdag! Knuffels van Adeline

Puck Hazeleger:
Lieve allemaal, de laatste dag zit er al weer op! Met best een beetje moeite heb ik net afscheid genomen van de kinderen maar deze twee weken waren echt om nooit te vergeten. Ik vind het wel weer fijn om jullie over twee dagen te zien hoor 🙂 . Knuffel van mij!!

Mandy van Walderveen:
Lieve allemaal, onze laatste werkdag zit er op. Morgen alweer naar huis. Wat heb ik een waardevolle 2 weken gehad. Veel indrukwekkende dingen meegemaakt. Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien!!!! Knuffels& Liefs van Mandy

Jeroen Visscher:
Vandaag de laatste dag gehad in de township. Wat hebben wij hier mooi, bijzonder en fantastisch werk mogen doen! YOU NEVER CHANGE AFRICA, AFRICA CHANGES YOU!
SOUTH AFRICA….I COME BACK!

Frans van de Stroet.

Beste ouders/verzorgers, familie, vrienden vriendinnen.
Bedankt voor het afstaan van jullie geliefden. Wij (de staf) hebben enorm genoten van deze groep, het enthousiasme wat zij meebrachten is gebleven tot de laatste dag. Dit werd overgebracht op de kinderen, maar ook op de medewerkers waar we hier mee hebben samengewerkt. De tranen vloeiden daar dan ook rijkelijk vanmiddag.
Wij hopen dat we bij alle deelnemers iets achtergelaten hebben, wat als bagage dient voor hun toekomst.

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch