Een dag vol verschillende activiteiten

Vandaag is een dag met verschillende activiteiten die we nog niet eerder gehad hebben. Een groepje gaat naar de daycare, een groepje gaat naar het bejaardentehuis en de school van Antoinette, verder gaat er ook een groepje kinderwerk doen, een groepje gaat shackrepair doen en het laatste groepje gaat bij Mazista aan het werk.

Daycare
De daycare is een opvangtehuis voor kinderen die misbruikt zijn of zijn mishandeld. Het is de bedoeling dat wij de ontspanningsruimte gaan opknappen. We beginnen met het verplaatsen van meubels en komen verschillende kakkerlakken tegen. Verder beschilderen we de muren en het plafond. Ook maken we het op verschillende plekken schoon. Om half 3 ontmoeten we de kinderen en spelen we verstoppertje. Daarna worden we opgehaald door Frans en gaan we terug naar de Witte Duif.

Shack repair
Vandaag hebben we twee shacks af gekregen en zelfs nog aan een derde begonnen! Bij de eerste twee shacks splitsen we ons op in twee groepen, we zitten namelijk dicht bij elkaar. Hier plaatsen we nieuwe golfplaten. Ook maken we gaatjes dicht met teer tape en we doen nog veel meer om de shacks te verbeteren. De mensen zijn er erg blij mee. Heel bijzonder om dit te doen.

Bejaardentehuis en de school van Antoinette
Wij arriveren vroeg bij de school van Antoinette, de kinderen zingen en dansen. Wij doen uiteraard mee en zingen tientallen liederen met de honderden kinderen. Rond 10 uur gaan wij in de kar achter de auto naar het bejaardentehuis. Ze begroeten ons vriendelijk en de ouderen kunnen niet wachten om met ons koffie te drinken en te kletsen. De ouderen vertellen ons indrukwekkende levensverhalen en op emotioneel gebied raakt ons dit zeker. Ook is er tijd voor een grapje en een dikke knuffel. Om twaalf uur vertrekken wij weer terug naar de school van Antoinette en er staat ons een hele drukke, gezellige middag te wachten! We kunnen geen kant op, want alle kinderen willen met ons knuffelen en willen onze aandacht hebben. Maar, al met al is het een hele mooie middag met al deze mooie kinderen.

De bouw in Mazista
Om kwart voor 9 komen we aan in Mazista op dat tijdstip is het al heel erg warm. We beginnen met het metselen van de muur op de fundering. Die we vorige week hebben gemaakt. Omdat het landschap niet vlak is betekend het dat we aan de ene kant 5 rijen stenen moeten metselen en aan de andere kant maar 1 rij, dat doen we om uiteindelijk een rechte muur te krijgen. Daarna beginnen we met het metselen van de buitenmuur. Waar we al flink opgeschoten zijn.

Kinderwerk in Koster
Er zijn vandaag niet zoveel kinderen. We zingen en spelen met de kinderen en maken een ketting  van rietjes. Ze zijn er heel erg blij mee!

De Hollandse avond
Vanavond organiseren wij een Hollandse avond bij de Witte Duif. Wij hebben verschillende Zuid-Afrikaanse mensen uitgenodigd, die vast en zeker meer mensen meenemen. Wij gaan met z’n allen eten, dansen, zingen en Hollandse spelletjes doen. In de keuken zijn de jongens al druk bezig.. Wij hebben er zin in!

 

Kady: Lieve allemaal, het is hier GEWELDIG! De baby kleertjes van Xem heb ik aan de kinderen in het weeshuis gegeven. Het was erg indrukwekkend om baby’s van 2 maanden daar al te zien. De laatste dagen zijn al weer aangebroken. Ik hoop jullie zaterdag weer te zien!!! Liefssss en een knuffel voor Xem en Omiee. Xxxx

Joyce: hee schatjes, het is hier nog steeds super leuk en ik geniet nog met volle teugen. De laatste dagen zijn alweer aangebroken.. We gaan morgen voor de laatste keer werken, en dan vrijdag nog naar de markt. Al benieuwd wat jullie krijgen pap en mam? Ps. Ik heb de kids knuffels voor jou gegeven hoor Els. Het is echt een hele gave ervaring, ik zal alle verhalen vertellen als ik weer thuis ben. Tot zaterdag, dikke kus Joyce.

Elona: Hoi lieverds! Wat is het hier genieten! Ik zie hier zulke mooie, indrukwekkende en liefdevolle dingen. Jullie mogen heel veel tijd gaan reserveren voor al mijn verhalen. Vandaag ben ik naar het bejaardentehuis geweest (JEEJ!) en naar de kinderen. Veel nieuwe vriendinnetjes gemaakt en ik wil ze niet achterlaten…Toch mis ik jullie allemaal wel en heb ik veel zin om jullie te zien. Dikke kus aan iedereen en tot zaterdag! Laf jullie

Patrick: Hoooi allemaal! Het is hier nog steeds erg genieten, vooral het bouwen vind ik erg leuk! Vandaag mag ik koken voor onze Zuid-Afrikaanse gasten en voor onze groep, benieuwd of morgen iedereen ziek is.. 😉 Ik heb zin om jullie weer te zien en bedankt voor alle berichten (elke) dag!! Groetjes Patjuh

Chantal: Hallloooo allemaal. Het is hier nog steeds fantastisch ik geniet nog steeds van de mooie kinderen hier en het feit dat de mensen hier zo blij zijn met ons. Papa vergeet u niet de brief van de CHE op te sturen? Mama wilt u Oma feliciteren van mij. Zie jullie Zaterdag weerrr! Love You. Dikke kus Chantal.

Connie: We hebben het ontzettend goed met elkaar. Nog een paar dagen en het is voorbij. Kijken er naar uit jullie weer te zien. Heel veel drukkies en knuffels. Liefs Frans en Connie

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch