Een dag op pad met dokter Neil

Na een lange werkweek mogen we vandaag uitslapen. Om 8 uur worden we wakker geschreeuwd. De meesten zijn al wakker, omdat we 6 uur gewend zijn. Na een goed ontbijt hobbelen we naar Rustenburg. We gaan op weg naar dokter Neil. Hij vertelt ons over het indrukwekkende en inspirerende werk wat hij al meer dan 20 jaar doet. Hij werkt met kinderen, zwangere vrouwen en aidspatiënten.

Wij geven daar als groep kinder/baby kleding weg, zodat de dokter een goed adres kan vinden hiervoor.

Hierna gaan we naar een training voor vrouwen die een crèche leiden. Deze vrouwen leren hier hoe ze de ontwikkeling van kinderen kunnen bevorderen en een stukje liefde uitdelen. Ook zingen we met de vrouwen een lied en vertellen ze ons over het programma en wat het voor hen betekent. Daarna hobbelen we achter dokter Neil aan naar een weeshuis. Hier worden kinderen en baby’s opgevangen en opgevoed. We krijgen de tijd om met de kinderen te lachen, knuffelen, spelen, bewonderen en samen te genieten. Het is mooi om te zien hoe de kinderen hierdoor opleven en een lach op hun gezicht krijgen. Helaas, aan alles komt een eind.

Vanavond kunnen we genieten van een echte Afrikaanse braai, gezellig met onze gastheer en gastvrouw onder de sterrenhemel, eten we lekker buiten.

Tot slot gaan we sterrenkijken.

Michelle: lieve allemaal thuis, hier gaat het goed. Donderdag kinderwerk mogen doen. De omgeving is prachtig. Al een aantal aapjes gezien, een soort antilopen, herten en een zwijn. Hou je taai, Hou van jullie. Dikke kus en knuffel.

Lisette: heyhey iedereen, ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Ik heb de afgelopen week al kinderwerk gedaan en veel gebouwd. Ik kijk uit naar volgende week. Rooom, stel dat je dit leest, alvast van Harte Gefeliciteeeerd!! Speciale groetjes terug aan Nine en Joas, maar natuurlijk ook aan Edwin en Jeffry en de rest. Xx liefs Lies

Judith: Lieve allemaal, wat een leuke reacties heb ik van jullie gekregen op onze belevenissen. Het is voor mij echt thuiskomen; net alsof ik hier nooit ben weggeweest. Ik geniet van het prachtige land, de lachjes op de kindergezichtjes en al hetgeen wat ik hier mag uitdelen en tegelijk zoveel mag terugontvangen. Hoe is het in Barneveld, Zeeland en Oostenrijk? Ik kijk uit naar komende week en hou heel erg veel van jullie! Veel liefs Juud

Davita: Lieve allemaal, nog steeds erg aan het genieten hier van alle mooie dingen. Tegelijkertijd is de armoede hier schokkend en erg onwerkelijk. Ik heb veel gebouwd en ook al een beetje met kinderen gespeeld. Mooi om te zien dat je met hele kleine dingen al zoveel kan betekenen. Ook erg leuk om jullie reacties te lezen. Tot volgende week! Kusjes Davita (en een dikke knuffel voor papa, mama en Joëlle)

Bastiaan: Hoi allemaal, het gaat hier nog steeds helemaal toppie. Het is super vet dat je elke dag weer honderden mensen en kinderen een glimlach op hun gezicht kan bezorgen! Is het leuk in Spanje? Wil je Floor even vertellen dat ze op deze site kan kijken wat we allemaal doen, was ik vergeten te vertellen haha! Ik mis jullie allemaal heel erg en kan niet wachten om jullie allemaal weer te zien, maar eerst nog een week genieten van al het mooie werk hier! Hou van jullie!

Eline: HoiHoi, het gaat hier goed met mij. Elke dag is erg indrukwekkend. Ik ben blij dat ik wat voor de mensen hier kan betekenen! De week is voorbij gevlogen.. Ik blijf hier stiekem nog wel wat langer denk ik hoor. Sorry papa en mama. Hopelijk gaat het bij jullie allemaal ook goed. Veel liefs Eline

Margaret: @Gerben en Geanne: bedankt voor de leuke berichtjes:). De eerste week was indrukwekkend, soms erg heftig, maar ook heel mooi. Het kinderwerk is super, ze hebben mijn hart al veroverd! Voor het eerst in mijn leven een vallende ster gezien, wauw! Zie uit naar de komende week, knuffel voor jullie en iedereen die dit leest.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch