Met de bus naar Groot-Mariko

Na een heerlijke nacht slapen worden we wakker gemaakt door Jeroen en Rik. Dit was de start van een leuke en lange dag. Na het ontbijt met spek en ei stappen we de bus in richting Groot-Mariko. Het was anderhalf uur lekker bobbelen en zingen in de bus met Isaac (de buschauffeur) komen we aan bij een kleine kunstatelier waar ze zelfgemaakte kunstwerken verkochten voor het goede doel. We zien daar dat er met de kleinste spulletjes de mooiste en origineelste spullen gemaakt worden, zoals een autootje van blik. Ook hebben we daar onze eerste kleine ontmoeting met straatkinderen die zich vermaken met knikkers.

Even later hobbelen we naar de volgende plek waar traditionele dans, zang en eten aan ons worden laten zien. Het was een gezellige boel met typische Afrikaanse nummers en stiekem ondertussen wat Nederlandse meezingers. Als lunch kregen we een zelfgemaakte broodje hamburger, ook krijgen wij een rondleiding door een traditioneel huis gemaakt van klei, riet en populierendraagbalken en koeienpoep. Dit huisje staat in het gebied waar een grote rivier ontstaat, daarna is het tijd voor een mooie natuurwandeling naar die grote rivier vlakbij het dorpje. Het is een prachtige gebied waar we even kunnen genieten van de rust en stilte. En waar ook zeker 7 loveshoots hebben plaatsgevonden;). Opnieuw bobbelen we richting ons verblijf. Op de terugweg valt ons op dat iedereen hier in zijn winterjas en muts loopt. De Afrikanen vinden dat wij als Hollanders de winter toch anders invullen met ander soort kleding en een duik in het ijskoude zwembad. Daarna staat lekkere pasta voor ons klaar en vullen we onze avond verder in met spelletjes spelen, staan rondom de vuurkorf en zingen.

PS: Voor we deze blog konden schrijven, hebben we Eline uit de kast moeten vissen. (Ze zat verstopt omdat ze onder het zingen uit wilde komen).

Michelle: Lieve allemaal, hier gaat het goed! Heel mooi weer en geniet enorm van de prachtige omgeving. Ik mis jullie wel! Tot snel! Hou van jullie.

Judith: Lieve allemaal, met mij gaat het heel erg goed en voel me gelijk weer helemaal thuis. Het is bijzonder om zoveel lieve mensen te ontmoeten en met zo’n gezellige groep onderweg te zijn. Ik hou van jullie!

Davita: Hoi allemaal! Met mij gaat het goed. Aan het genieten van de gezelligheid en natuur. Ook begin ik steeds meer te beseffen dat ik echt in Afrika ben 😉 Veel liefs (en dikke kus voor papa, mama en Joëlle)

Bastiaan: Hoi iedereen, gaat helemaal toppie hier! Het is hier echt prachtig en lekker warm! Doe de groetjes aan iedereen! Love jullie!

Lisette: Heyhey, ik wil even laten weten dat het goed met mij gaat. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is erg gezellig en we kunnen lekker lachen met z’n allen. Lieve groetjes Lies!

Eline: Lieve allemaal, Ik heb het hier erg naar mijn zin! Indrukwekkend om alles nu echt te zien. Net nog lekker gezwommen en een stukje hardgelopen. Ik hou het hier wel vol 😉 Heel veel Liefs Eline

Margaret: Hoihoi! Hoe is het daar? De sfeer zit er hier al lekker in (lees: slappe lach). Vandaag een mooie dag gehad, heel benieuwd naar de eerste dag dat we echt aan het werk gaan! Liefs Margaret

30-07-2016-1 30-07-2016-3 30-07-2016-4 31-07-2016-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch