Begin de dag met een dansje….

Normaal zingen we dit altijd in de bus, maar dit was vanmorgen niet het geval.. De vermoeidheid begint voor enkelen toe te slaan, maar zeker niet voor Ilse. Zij sprong vanmorgen uit de bus en sprintte terug over de kilometerslange (ahum) oprit van De Witte Duif om de vergeten kinderwerktas op te halen.

Voor vanmiddag hadden we iets bijzonders op de planning staan, namelijk het uitdelen van de rugtassen voor de scholieren van Neo Birth. Maar zoals wel vaker werden we op z’n Zuid-Afrikaans verrast: ons programma ging niet door en wordt nu naar morgen verplaatst. We zijn al zo goed geïntegreerd hier, dus we konden ons makkelijk aanpassen.

Dus gingen we weer back to work.

(David, Laurian, Rhodé en Maartje)

Vandaag waren wij op de bouwplaats. Na hard werken lopen we voor op schema en hebben we al twee kamers volledig gestuukt. We zijn nu begonnen bij de toiletten, waar het best nauw is. Daardoor kan niet iedereen tegelijkYanick aan het werk, maar dat is geen ramp! De anderen vermaakten zich met kaartspellen en kletsten met de bouwvakkers en de jongeren van de high school achter de bouwplaats. We voelen ons erg goed op onze plek bij de bouw en sommigen zijn zelfs al uitgenodigd voor een vaste baan daar… Die zien we nooit meer

te-rug!

 

(Yanick, Maureen)

Bij het kinderwerk was het vandaag weer druk. Voor de lunchpauze waren er ongeveer 40 kinderen. Het was prima te doen want het was lekker bewolkt en er stond veel wind. We hebben met de kinderen gezongen, een zonneklep gemaakt en verschillende spelletjes gedaan, zoals zaklopen. Het was een gezellige morgen. Na de lunchpauze waren er best veel kinderen, ongeveer 20 wat voor de middag erg veel is. In de middag scheen de zon volop dus het was een stuk vermoeiender. Vanmiddag hebben we kroontjes versierd, liedjes gezongen en ook verschillende spelletjes gedaan, zoals schipper mag ik over varen. Ook de middag was weer super leuk!

Vandaag was niemand van onze groep bezig met shack repair. Natuurlijk is daar ook veel gedaan en zijn er weer een aantal shacks opgeknapt.

Vanmiddag heeft iedereen een brief naar zichzelf geschreven die iedereen over een tijdje krijgt. Zo komt het einde van de Afrika reis toch echt wel dichtbij. We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet!

 David Groep Yvonnen Laurian Maartje Maureen Rhode Yanick

Yanick: Heee iedereen, bedankt weer voor al jullie berichtjes echt leuk! Morgen dagje bouwen, zin in! Ma, pa, Yoachim: staan alle spullen al in het huis? Al klaar voor de eerste nacht? Joanne: Mooi dat je het leuk hebt! Geniet er nog van! Xxx

Nog maar een paar dagen en dan al weer thuis, zet het bier maar vast koud! ;p Zin om jullie allemaal weer te zien! Tot zaterdag!

Rhodé: Hoihoi allemaal! Hoe zijn de apfelstrudels op de Rosshute? Eet er nog maar eentje extra op mij, haha! Ik wil hier nog lang niet weg, blijf het liefst nog een maandje of 3. Het is nog steeds echt geweldig. Mn GoPro heeft nog 30 minuten van de 5 uur opslag Oma, dus die filmpjes komen wel goed! A1, lekker gedaan jongens! Kampioenennnn! Lau en Daan, ik mis jullie wel een beetje hoor 😉 En alle overgebleven chicks, we vinden alle berichtjes altijd superleuk en lief! Mirtje, wil je misschien nog vertellen wat voor vak Chris en ik PW hebben?

Dikke kus en tot zaterdag LLL

 

Hey Barnevelders! Hoe is het daar? Geweldig dat de keuken nu wordt gedaan en niet als ik er ben, jullie weten wat ik daarvan vind :p Het gaat hier goed, ik begin jullie nu wel echt te missen hoor, wil wel weer thuis bij jullie zijn. De berichtjes die jullie steeds schrijven zijn echt superleuk om te lezen, bedankt! De natuur en de dieren die hier gewoon rondlopen zijn echt geweldig, vandaag zagen we weer apen lopen naast de weg! Papa: succes in India en goed hoor, dat je hebt gezegd dat je wegging!! Voor moeders: ik heb echt wel zin in boerenkool (hint hint).. Ik ga hier nog een paar dagen genieten van deze bijzondere reis en dan weer onderweg naar huis.. Tot snel! Liefs, Maartje

 

Hey iedereen, und opa & Karin. Zum ersten möchte ich gerne sagen das ich euer Reaktion sehr lieb fand. Was erg leuk om te lezen dat jullie het fijn hebben in Duitsland. Hopelijk was de dag van het dopen erg leuk en leuk om te horen dat je doopmoeder (als je dat zo noemt) mocht zijn. Lijkt me erg leuk als je er zaterdag bij kan zijn Robin. Had Laurens een leuk weekend met z’n studentenvereniging? En was het skiën leuk? Was wel een beetje jaloers op jullie hoor 😉 In ieder geval nog veel plezier deze dagen in Duitsland! David

 

Maureen: Heeey allemaal! Vandaag heb ik zoals jullie konden lezen weer een dagje kinderwerk gedaan. Het was weer super leuk en er waren ook weer hele lieve kindjes! Gisteren heb ik voor het eerst shack repair gedaan, wat ook een mooie ervaring was. Een aantal shacks opgeknapt en daardoor ook weer mensen gelukkig gemaakt.

Ik heb heel veel zin om jullie allemaal weer te zien zaterdag, hoewel ik echt geen zin heb om naar huis te gaan. Het is hier zo mooi en zo gaaf! Nu nog drie dagen genieten hier en dan zie ik jullie weer! Ohja en toppertjes van de F2: super gedaan!!! Ben trots op jullie!

 

Heey lekkerdingen van me.. en de rest. Ik had me al voor genomen om te vragen of jullie al knappe skileraren hadden gespot, of dat ze die alleen in Duits sprekende skigebieden hebben? Amber, je bent ook wel een leuk kind, je kunt hartstikke goed vrienden maken, je moet eens naar me luisteren. Ik heb het hier zeker naar mijn zin dat hoef je me niet te bevelen. Mama: ik lees heel graag al Amber dr onzin, dus zeg vooral dat ze zich niet inhoudt. Celine: het maakt me niet uit of Amber alles al heeft verteld je hebt vast nog wel wat leuks toe te voegen. Kun je me volgende keer bijhouden op de piste?

Ik denk dat komend weekend een heel vreemd weekend zal zijn, waarschijnlijk moet ik heel veel slaap inhalen, maar de overgang van met een groep van 35 mensen naar in m’n eentje bij papa thuis zijn zal heel groot zijn. Het gaat heel lastig worden om alles te kunnen vertellen, zeker omdat ik al niet de beste verteller ben, maar ik ga me best doen! Ik zie aan de ene kant ook wel stiekem een HEEL KLEIN BEETJE uit naar de rust.

To all the others: het is zo leuk om berichtjes van iedereen te lezen, ik zie uit naar zoveel kleine dingetjes die we hier niet doen, zelfs voetbal(training) mis ik behoorlijk! Kusjes Laurian.

We sloten de avond af in met een dansje in het zwembad. Het liefst hadden ze de hele staf er in maar daar hebben de meesten een stokje voor gestoken. Afgezien van Pim die er lang in lag was alleen Ilse de klos. Met de groeten aan de badmeester zullen we maar zeggen. Alle gekheid op een stokje het gaat hier baaie goed met ons. Nog 1 dagje en het is volle maan, ze zeggen dat er daarna regen komt. Misschien nemen we het mooie weer mee. 🙂

De staff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch