De zon komt op, maakt de morgen wakker

De wekker gaat vanochtend weer om 6:15, we gaan weer aan het werk na een druk maar zeer indrukwekkend weekend! Vanaf de bouw worden we weer opgesplitst in 3 groepen, Sem doet shack-repair, Manouk, Carlijn en Leon gaan naar de bouw en Kim en Ronja doen kinderwerk.

Voor vandaag staan er twee shacks op het programma. De eerste is degene waar het meest aan moet gebeuren. De halve shack wordt uit elkaar gehaald. De bedoeling was een paar platen vervangen. Maar dat worden er een stuk meer. De hele voorkant wordt eraf gehaald. En de nieuwe zinken platen worden weer gemonteerd. We nemen vroeg pauze zodat in de middag meer werk kan worden verricht. Na de pauze is het erg warm. Het werk in de middag verloopt dus wat langzamer. Maar ook in de middag hebben we genoeg gedaan. Een tweede shack is weer gerepareerd.

Op de bouw gaan we keihard van start. We mogen de bovenste gedeeltes van de muren stuken, dit is nog best spannend! Op Afrikaanse steigers zijn we erg stabiel (dus niet) bezig. De klus is dan ook zo geklaard, tijdens de lunch hebben we al bijna een hele kamer af! Het probleem is echter dat de bouwvakkers hier het begrip lunchtijd nogal ruim nemen, dus ze zijn vandaag ook een uurtje of anderhalf weggeweest. We hadden dus een vliegende start, maar dit werd helaas wat afgeremd door de omstandigheden.De zon komt op, maakt de morgen wakker

Het wordt weer een drukke dag voor de kinderwerkers. We beginnen de ochtend met wel bijna 40 kinderen. Het Bijbelverhaal van Barthimeüs wordt vertaald door een jongen uit de buurt, hierna gaan we wat zingen en kettingen maken van rietjes en kralen. Er wordt veel gedanst en de kindjes zijn allemaal super vrolijk! Het is erg warm en er wordt veel gezweet, maar de pret wordt niet gedeerd! De kindjes worden aan het eind van de middag allemaal weer veilig thuisgebracht! Iedereen is moe maar voldaan!

Vandaag dus een leuke dag gehad, maar niet veel bijzonders meegemaakt. Kunnen we lekker lange persoonlijke stukjes schrijven 😛

Carlijn Groep Ilse Ilse Kim en David Leon Manouk Ronja Safari

Hoi lieve mensen thuis. Pap, mam, Koen, Isabel, Lara, Emma, opa en oma Tulen (en de rest), ik vind het zó leuk om jullie berichtjes te lezen! Voor moeders: de doopjurkjes zijn geschonken aan Touch Community Network, een organisatie in Rustenburg (vertel ik thuis meer over!). Ze waren er heel erg blij mee. Ik heb het nog steeds erg leuk, en geniet van iedere dag. Het is wel lekker zweten iedere dag, met temperaturen tot de 40 graden, maar we houden het goed vol met z’n allen! Vergeten jullie ook niet leuke verhalen te onthouden? Anders ben ik zaterdag alleen maar aan het vertellen, dat zou saai zijn :P! Tot snel lieve schatjes! <3 x Manouk

Hallo iedereen! Wat leuk om elke dag weer reacties van jullie te lezen! Safari afgelopen weekend was zooooo gaaf! Daar heb ik lekker veel foto’s van gemaakt J. Ik hoop dat jullie thuis het net zo leuk hebben als ik en dat jullie mij niet te veel missen 😉 @iris: ik heb alle enveloppen op twee na open gemaakt (nl missen + heimwee). Tot zaterdag & ik hou van jullie!! Dikke kus & knuffel van Carlijn

Hahaii daar. Paps en mams, Boris, Huub en de rest. Hoe is het daar in Oostenrijk? Mis het wel een beetje hoor. Maar hier is het ook geweldig. We zien hier van alles. De safari was super en ook gister weer een leuke dag gehad. Vandaag moesten we weer aan de slag. Shackrepair stond vandaag voor mij op het programma. Het is heel leuk om alle reacties van iedereen te lezen. En Juul ik hou m’n boekje goed bij hoor! Van elke dag staat er wat in. We gaan de laatste dagen nog goed genieten hier. (en oma komt mij ophalen toch???) zie jullie snel weer!! Xx semm

Lieve mensen thuis! Papa, mama, Rianne, Bart en de rest van de family; bedankt voor al jullie lieve berichtjes! Ik verheug me er elke dag weer op. Het is hier nog steeds super leuk, ik geniet van elk moment met alle lieve mensen! Rianne: beterschap lieverd xx. Het is hier erg warm, maar dat is ook wel weer super lekker. Vandaag weer met de kindjes gespeeld, wat is het leuk om te zien dat zij dan blij zijn! Ik mis jullie wel hoor, en denk vaak aan jullie bij dingen die ik meemaak! Maar zaterdag ben ik er al weer, gaat hard. Kusjes Ronja! xxx

Hey lieve allemaal. Allereerst May, ik vind het zo leuk dat ik van jou zo veel berichtjes krijg. En Sem heel leuk dat ik van jou nu ook wat heb gehoord. Zaterdag ben ik op safari geweest en pap ik heb leeuwen gezien die deze… Mama jij stalkt de site geloof ik maar dat vind ik zo lief! Vandaag voor de tweede keer kinderwerk gedaan en dat was ook weer zo’n leuke ervaring. Ik mis jullie wel allemaal heel erg. Ook Anouk en Len ik mis jullie ook heel erg. Nog drie dagen werken en dan zit het er ook al weer op maar de komende drie dagen worden ook nog heel tof. Ik hou van jullie. Kus Kim

Hey iedereen! Bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes. De safari was erg leuk (maar we waren niet in Kruger dus oma Lieke ik heb geen folders). Ik ben zo blij dat we nog een leeuw zagen (en ik heb er foto’s van hoor pap en mam). Ik ben best wel moe, maar ik hou het wel uit. Ik vind het wel jammer dat ik nog maar een weekje heb maar ik mis wel iedereen. Groetjes Leon!!!!

Lieve allemaal, hier een lieve groet vanuit het warme Zuid Afrika. Ik geniet erg van het kinderwerk, mijn hart ligt toch echt bij die kleine kids. Het is mooi om te zien hoe ze je gaan herkennen. Ze zingen de liedjes in het Nederlands mee, een favoriet is ‘puntje van je neus’. Ook is het bijzonder om te zien dat kinderen eerst niet weten wat ze met een stift kunnen doen. Dan ga je samen met ze een bloemetje tekenen, later wordt je aangetikt en laten ze vol trots zien dat ze zelf een bloemetje hebben getekend. Ik sta telkens weer versteld van de armoede, daarnaast kijk ik vol bewondering naar de natuur. Het aftellen is begonnen, lieve Igor, Youri en Nadine ik hoop jullie snel te zien. Liefs Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch