Als woorden tekort schieten…

In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight. We don’t sleep very much tonight, maar we zien wel leeuwen (door een verrekijker)!

Vandaag gaan we op Safari, maar er zijn zoveel foto’s gemaakt dat we hebben besloten om een selectie van de mooiste foto’s te plaatsen in dit fotoverslag. Met woorden kan de pracht van Zuid-Afrika niet worden beschreven, dus we hopen het met beelden wat sterker over te brengen. De foto’s staan op volgorde van de beschreven tekst met streepjes ervoor.

Half 4 opstaan, we gaan op safari! Twee uur later bereiken we de Pilanusberg en zodra we het park inrijden komt de zon op.

Met de dichte bus zien we al heel veel dieren zoals gnoes, giraffen en zebra’s, maar het wordt pas echt prachtig als we in de safari-jeep zitten. (Om die reden zitten de foto’s van al die dieren pas verderop in het verslag.)

We reden een stukje verder naar een picknickplaats om te ontbijten en daar zagen we al enkele prachtige dieren.

 • Panaromablik ontbijtplek
 • We zagen enkele nijlpaarden
 • Er komt een krokodil langslopen en we zien aan de overkant van het meer olifanten lopen
 • Ook zien we enkele prachtige vogels

Na het ontbijt rijden we verder naar een punt waar we onze dichte bus verruilen voor twee safarijeeps.

 • Als eerste zien we weer enkele giraffen
 • Wanneer we verder op pad zijn loopt er een stel zebra’s over de weg
 • We toeren verder en plotseling zien we een gigantische olifant naast ons staan.
 • De reisleider zegt dat de olifant het erg warm heeft en daarom op zoek gaat naar verkoeling. Wij volgen hem natuurlijk!
 • Aangekomen bij het water spettert de olifant zichzelf nat met modder.

De reisleiders communiceren via de portofoon en plotseling horen we het woord ‘lion’. Blijkbaar zijn er leeuwen gespot en we racen ernaartoe.

 • Onderweg komen we echter schattige springbokjes tegen. (Deze dieren zijn monogaam en blijven altijd dicht bij elkaar.)
 • De leeuwen liggen in het midden van een groot veld en overal staan bussen om ze te bewonderen. Met het blote oog zijn ze niet zo goed te zien, maar gelukkig hebben we een stel mooie camera’s die het vast kunnen leggen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 26 27

Safari was echt superleuk, de rest van de week was ook lachen. We zijn ook nog naar een groot winkelcentrum geweest en nu zijn de speelautomaten daar ook weer bijgevuld. Ik heb ook een leuke souvenir gekocht. Zin in de rest van de week. Groeten Harm-Jan

Vandaag was echt geweldig, zelfs het vroeg opstaan ging me goed af. Mam, ik ben trots dat je zalm heb gegeten 😉 Steef, geef Victor maar een aai van mij, en wees ook lief tegen Sukha, haha. Ook veel liefs aan pap, oma en de rest en alvast gefeliciteerd voor Bianca. Dikke knuffel, Maritza xx

Het was echt een super leuke dag vandaag. Ook al was het zo vroeg opstaan. Bij de Safari hebben we echt heel veel gezien. Afgelopen week was ook echt heel leuk. Morgen hebben we weer hele leuke activiteiten op het programma, ook weer veel zin in. Groetjess Niels

Super leuke tijd tot nu toe! Vandaag ook weer super tijd! Pap & mam, ben blij dat jullie zijn geland. Geniet van de tijd daar. Roan, nog gefeliciteerd met je verjaardag. Iedereen fijne vakantie, mis jullie best, maar heb zoveel zin in de rest van de week. Gaat echt te snel. Kusjes, Desiree

Wat is Zuid-Afrika toch mooi! Vandaag geweldige dieren én een geweldig landschap gezien. Frisse ochtendduiken zijn ook heerlijk. @mam: dankjewel voor de leuke kaart 😉 Erg veel zin in aankomende week! x Geanne

Vandaag een geweldige dag gehad, we moesten er wel vroeg voor opstaan maar dat was het wel waard! Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Ik vind het ook nog steeds leuk om al die berichtjes te lezen vanuit het thuisfront en van de rest. En Diede ik denk dat ik zelfs nog bruiner terug kom dan papa!! Mis jou ook Veertje en de rest natuurlijk ook. Dikke kus Nina.

Jetze, Ik denk niet dat ze het durven om me in het zwembad te gooien, gelijk al het water opJ Fijn dat je Marcel vervangt maar je bent geen bad”meester”. Morgen naar de zwarte kerk en we gaan saam met Koos en Willemien kuieren, lekker liaan slingeren in Groot Mariko en verder genieten van de natuur. Nog 1 dagje en dan gaat het snel deze week!

De rouwkaart is op en laptop gezet en iedereen leeft mee. Wat me er in trof was de zin “kom zoals je bent” mooie tekst voor iedereen die er volgende week bij is, maar ook voor ons deze 2 weken. Ze mogen er zijn, gaaf!

Op de 6e dag God schiep de dieren, we mochten ze zien. Ook wij mochten hem nazeggen, het is goed! Avond geweest, opstaan in een nieuwe week.

Goede zondag gewenst,

Jan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch