Back to work

Na gisteren een dag vol emoties en indrukken te hebben gehad, zijn we vandaag weer verder gegaan met het ‘normale’ werk. Gisteren hadden we namelijk een ander programma. We hebben een high school, twee kleuterscholen en de begraafplaats bezocht. Ook hebben we de jongeren van de kerk ontmoet. Na vanochtend rustig gestart te zijn, vertrok de bus weer naar de bouw.

Vandaag zijn Maureen en Yanick met twaalf anderen op de bouw actief geweest. In vergelijking met de andere dagen, zijn ze vandaag heel erg opgeschoten. Er was meer materiaal aanwezig, waardoor er meer mensen tegelijkertijd aan de slag konden. Ruim drie muren zijn gestuukt, dus Pim was zeker tevreden.

David is met zes anderen bezig geweest met shack repair. We begonnen bij echt een extreem klein hutje waar we twee platen hebben vervangen en de gaten met ducktape hebben gedicht. Vervolgens gingen we naar een groter hutje maar daar waren meer gaten dan platen en ze woonden er met zeven mensen. Vijf platen vervangen en ook met teertape en een soort verf de gaten gedicht. Het was leuk om een duidelijk resultaat te zien na een middag hard werken!

Laurian, Maartje en Rhodé verzorgden vandaag het kinderwerk met de rest van de groep. We begonnen in het sterkst groeiende gedeelte van de township. In groepjes van drie werden de kinderen opgehaald en uiteindelijk hadden we een groep van wel meer dan 40 kinderen! Na het Bijbelverhaal van Noach, gingen we zingen en kroontjes knutselen. Als klap op de vuurpijl deelden we smileyballonnen uit, waar de kinderen helemaal gek van waren. Na een korte lunchpauze op de bouw, gingen we naar een ander deel van de township, die ons een nog armere indruk gaf. We hadden hier een kleinere groep kinderen, maar ook de moeders deden gezellig mee. We hadden hier ongeveer hetzelfde programma, alleen iets minder tijd. Het was een hele geslaagde dag en we hebben het enorm naar onze zin gehad.

Morgen is er weer een nieuwe dag, met nieuwe ervaringen en nog meer belevenissen.

Groetjes,

Yvonne, David, Yanick, Laurian, Maureen, Maartje en Rhodé

1

Rhodé: Hoihoi allemaal! Echt supererg aan het genieten hierzo, zie nu al op tegen het naar huis gaan L Thir, wat vervelend van je enkel, gewoon lekker gaan skiën hoor. Oma gaat wel mee toch? Dikke kus voor oma ook. Groetjes aan No, Sief en Le, en heeel veel plezier voor Jonathan!! Ik zwem hier elke ochtend om 6 uur, dus gas op die lolly mam! Hou me even op de hoogte van alle korfbalactiviteiten alsjeblieft 😉 (1, 2, A1, E2)! Heel veel liefs!

Yanick: Heee iedereen, Afrika is prachtig, het geeft veel indrukken! Morgen mag ik shack repair! Lijkt me heel leuk! Joanne, alvast een fijne vakantie! Pa,ma en Yoachim succes met verhuizen deze week!

David: Hey iedereen. Vandaag is echt een leuke dag geweest. Veel resultaat gezien en echt het gevoel gehad dat ik iets kon doen voor iemand. Aj mama die kou daar kijk ik al tegenop neem maar een dikke jas mee als ik terug kom. Haha Robin, gelukkig kan je uitrusten van je drukke week! Wil je ff de uitslagen van onder anderen psv doorsturen? 😉 Ook dat ochtend zwemmen is idd heel erg chill hoop dat het buiten de kou wel leuk mag zijn daar in Nederland. PS mam, kan je me voor zaterdag de 27e afmelden bij AH, ik dacht dat we vrijdag terug zouden zijn haha. Veel liefs

Maureen: Oh zeker wel dat ik ’s ochtends om 6 uur in het zwembad lig pap! Heerlijk is dat joh, echt lekker wakker worden! Verder heb ik maandag kinderwerk gedaan, wat echt super gaaf was! Dinsdag en vandaag gebouwd en gisteren dus een culturele, maar vooral heftige dag gehad met de hele groep. En Jurr, ik mis jou ook. De rest in Nederland ook natuurlijk, zie jullie snel weer! En ojaa, wat heeft de F2 zaterdag gedaan? Kusjes!

Hi there! Het is echt leuk om wat van jullie te lezen en het zal wel stil zijn nu thuis. Hier is het mooi, ik ben steeds weer opnieuw onder de indruk van de mooie natuur hier en de beesten. Nog geen spinnen gezien!!!! De kinderen zijn echt lief, anders dan die in Nederland… Morgen ga ik weer werken in de bouw en zaterdag safari, hoe gaaf! Parents, veel plezier in Zeeland en voor de anderen: geef James een dikke hug en natuurlijk dikke kus voor Bram (en jullie allemaal). Liefs, Maartje

Hallo familie en collega’s. Bedankt voor jullie berichtjes. Het is geweldig hier en heel bijzonder om voor de kinderen die weinig tot niets hebben dat lichtje te zijn. Wat een voorrecht als we een lachje krijgen van de kinderen wanneer we met ze spelen, zingen en knutselen. We hebben een geweldige enthousiaste groep. Groetjes Yvonne

Hèhè, eindelijk mijn berichtje dan, missen jullie me al? Ik had Geanne gisteravond nog even gevraagd om mijn berichtje aan te vullen maar dat is ze volgens mij vergeten: Gisteravond ben ik niet lekker geworden, maar het komt allemaal wel goed. Vandaag heb ik dus kinderwerk gedaan, met ups en downs me wel en niet lekker gevoeld. Heb je wel erg gemist, mama, als verzorgende hand. Op dit moment voel ik me al weer stukken beter en ik denk dat ik er morgen weer helemaal bovenop ben. Zoals ik al zei ik mis al het geknuffel, maar het is hier super. Heel erg mooi, gezellig maar ook heel erg overweldigend. Voor de B’veld chicks: jullie mis ik ook hoor! Echt heimwee heb ik gelukkig niet. Ik kan niet wachten om mijn twee poepige zusjes weer een dikke knuffel te geven.

Love you all. Bye. Laurian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch