Een tijd van huilen en tijd van lachen

We ontvingen vanavond het bericht van een dodelijk verkeersongeval, dinsdagavond in Kootwijkerbroek. Het meisje was een zus van goede vriendin en achternicht van een aantal jongeren uit onze groep.

Wat een dubbel gevoel vandaag. Leven en dood werden vandaag heel scherp aan elkaar geknoopt. We hebben met de groep vanavond troost gezocht bij Prediker 3. Troost voor ons als groep maar ook troost voor de betrokken familie en vrienden in Nederland. Maar er was niet alleen troost maar ook verslagenheid, boosheid en onbegrip bij wat er is gebeurd.


Het was stil vanmiddag in de bus nadat we rond hadden gelopen op de begraafplaats. Waar je vandaag mee knuffelt kan er morgen zomaar niet meer zijn. Bij de prediker zochten we steun als hij zegt dat we Gods werk van hetEen tijd van huilen en tijd van lachen begin en het einde niet kunnen begrijpen maar ook niet hoeven te begrijpen! En dat we ook niet hoeven te snappen waarom Hij dingen nu doet zoals vandaag. Maar zegt dat maar eens tegen de groep! Uit de onderstaande persoonlijk berichtjes kan je wel lezen hoe ze er in staan. Sommige berichten geven ons ook als staf het gevoel een hele bijzondere groep mee te hebben. We schreven al eerder dat Afrika ons veranderd , maar eigenlijk is Hij het die ons veranderd. Het lied dat bij ons naar boven komt is “er komt een dag waar al wat leeft al lang op wacht” (Opwekking 585) Dat perspectief zal de komende dagen ons houvast zijn.

De staff

 

 

Hey mien ma, mien sis en mien freunds. Het gaat hier echt perf, ik heb het echt geweldig! So don’t worry schatties. See u soon! Love you all en Celes ik ga je missen girl. I love you en ik ben enorm trots op jullie! Hele dikke kus Gilliebil

Hey darlin’s, het is hier echt super geweldig en ik heb het echt naar m’n zin. Echt al heel veel lieve kindjes gezien en geknuffeld en ook dat was echt amazing. Ik zie jullie allemaal snel weer. Doeg, kusjes Kim

Hee allemaal! Fijn om te horen dat het zo goed gaat met je, oma! En jaa moeders, ik heb het echt enoooorm naar mn zin hier, superlieve kinderen. Morgen weer dagje bouwen. Liefs Anniek

Hajlo bakuaks thuis! Alles gaat goed hier en het is ook suuuper leuk! Echt al veel lieve kinderen gezien en geknuffeld, wat een schatjes hier! Mis jullie thuis, zie jullie snel! Xx Maureen

Hoi iedereen, ik zal niet liegen. Het was vandaag, ondanks alles, een prachtige dag die ik voor geen goud in zou willen ruilen. Ik zeg tegen iedereen: Take the smooth with the rough, en heel erg veel sterkte Kim en de rest! Groetjes Henkg

Joe! Enorm aan het genieten. Zeg maar tegen Oma dat we nog een x samen naar Zuid-Afrika gaan! Veel plezier met wintersport en: Wat hebben het 1e, het 2e en de E2 afgelopen zaterdag gedaan? Kus Roos.

Hoi allemaal! Er zijn allemaal superlieve kindjes hier en het is een jongetje op m’n schoot mam. Vertel zaterdag even of we hebben gewonnen en veel plezier die paar daagjes op wintersport! Xx Maaike

Hoiii, iedereen super bedankt voor alle lieve berichtjes. Mama, beterschap. Will, thanks for your message, love and miss you a bunch. Ondanks dat we net slecht nieuws hebben gekregen heb ik tot nu toe erg genoten.Xxx Eva

HAAI, nou vandaag bedolven onder de kinderen (heerlijk :’) wie wist dat ik zo’n kinderfluisteraar was. Ook lekker gedanst op een high school voor hun gymles, ik zeg ook invoeren op JFC aub. hahahah. En lieve mensen keep me posted. Gr. Eline

Heee cuties, ik heb de afgelopen dagen de bouwvakker uitgehangen, dus over een poosje kunnen jullie me wel inhuren hahaha (100,- per uur). Morgen heeeel veel kindjes knuffelen J. Het is echt supergaaf hier! Liefs, Alies

Haai allemaal, vandaag lekker met kindjes geknuffeld en gedanst met kinderen van een high school, ’s Avonds nog gedanst met wat lokale peeps. Wij hebben vandaag ook een hele andere kant van Afrika gezien, het was een hele heftige dag en ik wens iedereen heel veel sterkte toe. X Elise

Hallootjes, heel erg bedankt voor alle berichtjes. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, en ik had nooit gedacht dat ik de kindjes allemaal ook zo leuk zou vinden. Vandaag was een heftige dag, maar wel heel mooi. Ik kijk uit naar de rest. Dikke Knuffel Maritza xx

Hey iedereen! Kinderwerk is erg leuk, maar wel vermoeiend. Ik heb nog steeds veel zin de de komende dagen. Ook al ben ik nu al kapot, maar dat slaap ik er wel uit. Groetjes Leon!

Lieve mensen thuis! Vandaag was een drukke maar zeer indrukwekkende dag! Veel dingen gezien en veel gelachen met de kinderen. De dag mooi afgesloten met Oerend Hard in de bus met Pim, super. Morgen weer een dagje de bouwvakker uithangen, we hebben d’r weer zin an! Super leuk al die berichtjes! Dikke kus van Ronja

Hoi allemaal, super leuk om al die berichtjes te krijgen! Vandaag een enorm indrukwekkende dag gehad. Morgen mag ik weer lekker muurtjes bouwen met de leuke bouwvakkers. En gister heb ik de dikste achterkant ooit gezien! Dikke kus Nina xo

Hee! Nou vandaag gedaan wat ik wou: keihard gedanst met de Afrikaanse scholieren van MHPA Bama. Was zo gaaf! Even een kleine dance battle gehouden op het schoolplein, kan niet wachten om de filmpjes te laten zien! Kussss Manouk

Hoii iedereen. Vandaag begon heel leuk met alle kinderen. Veel gelachen, gespeeld en geknuffeld. De middelbare school was echt geweldig. Deze dag begon goed maar eindigde heftig. Ik ga nog wel heel erg genieten. Bedank voor de leuke berichten! En mama, feliciteer Koen dat ze kampioen zijn! Groetjess Niels.

Hey, vandaag was een dag met veel tegenstellingen, eerst kindjes knuffelen, toen begraafplaats en daarna soort feest bij de witte kerk. Was wel echt super lachen en ik heb een soort van stijldans dans geleerd :p. Groeten HJ

Hey moppies, ik mis alle knuffels en al het stoeien na het eten en alle affectie. Mama, zeg even tegen Sara en Albin dat ik hen ook mis. Doeg, Laurian

Het knuffelen met de kinderen is echt geweldig, wat een spontane en lieve kinderen. Vanavond gedanst bij de kerk… Deze week al 2 keer gebouwd en morgen staat het shack repair voor mij op de planning. Riss, topper! Succes allemaal de laatste 2 dagen en geniet daarna maar lekker van de vakantie. Liefs, Esther

Had nooit gedacht dat ik een klimpaal zou worden voor vijf kinderen, deze kindjes zijn zo leuk! Vandaag was een heftige dag maar ik heb ondanks dat het heel erg naar mijn zin gehad. Ik denk trouwens dat stuken met papa niet zo’n goed idee is… Liefs Marilène

Hee thuisfront, hoe is het daar? Mist James me al?? Echt leuk dat jullie een berichtje deden, en voor Ietje: Ek ga een stokje in de brand slaan! Het gaat hier goed, het is mooi en we zien veel. Veel contrasten zijn er, je ziet vrolijke maar ook nare en heftige dingen. De kinderen zijn echt heel leuk en lief, dat hadden jullie zeker niet van me verwacht :p. Liefs en tot snel, Maartje

Hey mama, papa en familie. Vandaag is echt een hele aparte dag. Eerst hang je met 4 kinderen om je nek en ben je constant aan het lachen, maar daarna kom je op een begraafplaats en zie je kindjes die nog geen dag geleefd hebben. Daarbij komt nog het nieuws dat een bekende van velen is overleden. Raar om te schommelen in al deze emoties. Verder is het wel geweldig hier in Zuid-Afrika, geniet er van om jullie berichtjes te lezen! Liefs David

Heee allemaal! Was weer een ontzettend leuke dag. Heel veel kinderen geknuffeld vandaag. Afrika is super. Fijne vakantie jullie. Op naar de -10 dan maar. Mis jullie daar… groetjes Sem

Hoi iedereen!! Vandaag begon echt geweldig; we hebben geknuffeld, gezongen en gedanst met de Afrikaanse kinderen. We hebben net alleen iets minder fijn nieuws gehoord, maar voor de rest is alles heel leuk! Ik mis & hou van jullie! X Carlijn

De reis zit vol met tegenstellingen. Aan de ene kant de vreugde van het dansen met de kinderen van de High School en de gezellige/hilarische ontmoeting met de jeugd van de blanke kerk vandaag. En aan de andere kant de harde waarheid van het kinderkerkhof en het overlijdensbericht uit Nederland. Ik hoop dat D zich aan onze afspraak heeft gehouden, het gaat goed 😉 x Geanne

Vandaag veel emoties, blijheid en verdriet. Veel steun bij de rest van de groep en onderling sterkere band. Roos, als het is wat ik denk: heel veel sterkte! Ik wou dat ik bij je kon zijn. Ik hou heel veel van jullie allemaal. Knuffel, Chris.

Super veel mooie dingen meegemaakt vandaag, maar helaas ook verdriet. Ik wens iedereen sterkte. Pap en mam, ik hoop dat jullie veilig zijn geland. Ik hou heel veel van jullie. Bedankt iedereen die aan ons denkt. Xxx Desiree

Heee Joanne, pa/ma, Yoachim, de rest van de familie en alle vrienden heel erg bedankt voor jullie berichtjes! Afrika is echt een hele mooie ervaring het overtreft alle verwachtingen! Joanne, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en ik hoop dat je een steun voor kim kan wezen, ik hou van je! Groetjes Yanick

Kim heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. We leven mee met jou en je familie vanuit Zuid-Afrika. We hopen dat je ergens troost in kan vinden en de mooie herinneringen die je nog hebt kan blijven koesteren! Heel veel liefs Yanick, Alisha, Henk en de rest van de groep.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch