#KANNIEWACHTNIE

Het is vandaag de eerste, echte werkdag. Om 05:55 uur gaat de wekker en om 06:00 uur ligt een groot gedeelte van de groep al in het zwembad. 06:30 uur komt ook de rest het bed uit en kan de dag beginnen. Worst en ei als ontbijt, dat is wel even wat anders dan hagelslag. Op naar het township Reagile, waar er gewerkt zal gaan worden op de bouw, met kinderen en shack repair.

Onze verwachtingen van de bouw zijn misschien toch te hoog, maar ja ook dat is Afrika. We missen een groot deel van onze materialen en er lopen teveel mensen rond op een klein oppervlak, toch gaan we enthousiast te werk. Het grote gedeelte van onze taak is het stuken, waarbij al het specie door de lucht vliegt. Na één muur gestuukt te hebben, valt er nauwelijks nog iets te doen. Dit geeft wel de kans om met de lokale mensen te praten en met de kindertjes die net uit school kwamen even te spelen.

Na de bouwers afgezet te hebben wordt ook het team van de shack repair samen met de kinderwerkers afgezet. Wij, als team van shack repair, worden echter op de verkeerde plek afgezet. Dus na een half uur weer de bus in naar de juiste plek. We krijgen een rondleiding door verschillende shacks, wat best wel veel indruk maakt. We leggen met zijn allen een moestuintje aan, zodat de bewoners van de shack zelf voedsel kunnen verbouwen en niet meer zo afhankelijk zijn van anderen. Ook dichten we gaten in de shacks met speciale tape. Vervolgens gaan met het groepje, Jan en Wim naar de bouwmarkt om nieuwe golfplaten te kopen. Een beetje ijs mag natuurlijk niet ontbreken.

Ook wij,de kinderwerkers, worden afgezet in het armste deel van Reagile. Al snel komen er kinderen van alle kanten aangerend om met ons mee te gaan. Nog meer kinderen ophalen uit hun shacks en dan kunnen we beginnen met zingen. Tijdens het zingen komen er nog meer kinderen meedoen en na een tijdje is het Bijbelverhaal aan de beurt. Gelukkig hebben we een aardige man die voor ons vanuit het Engels wil vertalen aangezien de kinderen vaak geen Engels kunnen. Daarna nog lekker kleuren, zingen, dansen en vooral veel liefde geven. Na de lunch kunnen we nog even spelletjes spelen met de kinderen en springtouwen met de mama’s. Dan is het tijd om afscheid te nemen van de superlieve, schattige mopjes en ze weer af te zetten bij hun shacks.

Terug bij ons verblijf kunnen we lekker zwemmen en ezelen, een niet ongevaarlijk spel met lepels. Morgen weer een nieuwe dag.


Wessel, laat er nog maar een paar in m’n bed dushi! Bram, jaa super mooi en ik ga genieten! Groetjes aan iedereen. xx Maaike

Vandaag heb ik gemetseld en gestukt en het ging redelijk. De man van de bouw zei dat het oké was dat ik het muurtje verpest had. Fijn dat Max in mijn bed ligt. Ik hoop dat Kyra me mist. Liefs Marilène

Mam, nog gefeliciteerd J. De bouw wil nog niet echt opschieten maar dat past wel bij mij. Laat het huis niet afbranden, hè? Liefs Emma

Hoi jongens, vandaag heb ik een tuin aangelegd dus ik denk dat ik mn passie heb gevonden en maar tuinman word. Ik vind het leuk om berichtjes van jullie te lezen hihi. Heb alleen nog niks van Will gehoord dus kunnen jullie hem misschien uitleggen dat hij dingen kan sturen?? Mis jullie, kusjes & doeg Eva

Hey bae’s. Vandaag een leuke dag gehad en genoten van mijn leven. Ik vind het jammer dat ik jullie niet kan bellen of spreken. Celes, alvast heel veel plezier en tot over een maandje of 3. Mam, ik zie jou snel. Ik vind het tof om jullie berichtjes te lezen. Dikke kus en dikke doeg van het leukste kind die jullie kennen… Gill dus.

Heey allemaal, gaat goed hier en het gaat goed met wennen, ik heb vandaag op de bouw gewerkt en uiteindelijk ging het nog best oké. Ik ben blij dat ik hier ben in plaats van in Nederland. Bedankt voor alle lieve berichtjes. Dikke kus en knuffel Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch