Just a normal day at the office

De dag begon met een bezoekje aan het gemeentehuis. We werden daar verwacht om half 9. Na een lieve speech van de burgemeester van Koster gingen we samen met de Afrikaanse bouwvakkers op de foto. Dit n.a.v. het bouwproject waar wij nu mee bezig zijn. Vanuit die plek werden wij weer opgesplitst in drie groepen. Sem, Ronja, Carlijn en Manouk gingen bouwen, Kim ging kinderwerk doen en Leon ging mee met het shackrepair.

Bouw (Sem, Ronja, Manouk, Carlijn)

De dag zag er warm uit, en dat was het ook. Op Afrikaans tempo hebben wij wat gemetseld en een muurtje gestuukt. Het is op de bouw heel gezellig. De Afrikaanse bouwers zijn ook wel in voor een lolletje en helpen ons goed. Ze lachen ons ook wel eens keihard uit, maar dat is volkomen te begrijpen. Stu(u)kje bij beetje kunnen we het dan ook wel.

 

Kinderwerk (Kim)

We werden afgezet bij de armste mensen van het township en daar hebben we een plekje opgezocht om de middag te gaan zitten. We zijn door de straatjes gaan lopen en hebben we verschillende kinderen geroepen en gevraagd of ze mee kwamen spelen. Met een groep kinderen hebben we gezongen, geknutseld en gedanst. Na een leuke middag hebben we de kinderen weer met een lach op hun gezicht terug gebracht naar hun eigen shack.

(ps. Wij kwamen in de township ene Beautiful tegen en die vroeg of wij Marie en Loïse uit de vorige groep de hartelijke groeten wilden doen. Bij deze!)

 

Shackrepair (Leon)

We haalden met de auto van Jan 3 Afrikaanse mensen op die ons meehielpen met het schackrepair, ze zaten de hele tijd in de kar en stuiterde op en neer. Zij vonden het leuk en wij heel erg grappig. We gingen werken aan een shack waar een paar golfplaten moesten worden vervangen, dat hebben wij dus met veel plezier gedaan en later zijn wij naar het armste van het armste gegaan en hebben daar gekeken welke shacks gerepareerd moesten worden en wat we nodig hadden. Aan het eind van de dag waren we erg moe, maar wel blij dat we iets konden verbeteren.

 

Aan het eind van de dag verzamelen we ons altijd bij de bouw. Tegen de tijd dat we ons verzamelen, zijn alle scholen uit en komen er allemaal kinderen met ons spelen. Vandaag waren het er dan ook een stuk of 50 en wij hebben ons zo erg vermaakt! Wat leuk om zoveel blije gezichtjes te zien, en wat geweldig dat ze altijd vrolijk zijn en enthousiast meespelen.

Hai mensen thuis! Ik heb het hier super naar m’n zin en ik geniet met volle teugen! Gister heb ik kinderwerk gedaan met de meest vrolijke kinderen ooit, vandaag heb ik een dagje gezellig gebouwd. Het is erg fijn om alle leuke reacties van iedereen te lezen, dat doet me goed! Dikke kus aan iedereen vanuit Zuid-Afrika van Ronja!

 

Hey iedereen! Ik heb erg genoten van het shackrepair, omdat je echt het gevoel krijgt dat je iets doet voor die mensen daar. Het is wel erg zwaar vanwege de hitte, maar het is het waard. Later gingen we met ons groepje naar een school toe, waar ik erg heb gelachen, gezongen en gedanst. Groetjes thuis van Leon!

 

Lieve allemaal, ik ben al twee dagen bezig op de bouw. En dat heb ik geweten: heb al een liefdesverklaring van een Afrikaanse bouwvakker binnen hahaha! Geen zorgen, ik keer gewoon lekker terug naar mijn eigen lieve vriend. Gelukkig kan ik donderdag en vrijdag de andere twee onderdelen gaan doen, want de spierpijn is al goed aanwezig. Ik mis jullie natuurlijk wel, maar des te leuker is het om de reacties te zien. Heb het super naar m’n zin hier!! Enige minpunt is dat de Ice Tea Green echt niet zo lekker is als in Nederland.. Dikke kus van Manouk

 

 

Hey skats, ik heb het hier echt super erg naar m’n zin. Ik heb vandaag kinderwerk gedaan en dat heeft echt een grote indruk op mij gemaakt, wel was het super leuk om te doen. Ik vind het heel leuk om al jullie reacties te lezen en ik mis jullie wel. Donderdag en vrijdag ga ik bouwen dus dan zullen we wel zien hoe dat uit gaat pakken. Het weer is ook super lekker en iedereen is vet gezellig.

Hele dikke kus van Kim

 

Hallo alle lieve mensen thuis! Ik wil als eerst eventjes zeggen dat ik super blij word van jullie reacties en me er elke dag op verheug! Met mij gaat alles goed, ik heb super veel plezier en het is hier heel gezellig! Ik kijk nu al uit naar donderdag, wanneer ik kinderwerk ga doen. Ik hoop dat het met jullie allemaal ook goed gaat! J

Dikke kus & knuffel van Carlijn 🙂

 

Mogguh! Alles Gucci hiero. Super naar m’n zin en geniet van alle momentjes. Gister bezig geweest met shackrepair en vandaag lekker gemetseld en gestuukt. Ging monster. Zondag heel braaf naar de kerk geweest. ’s Middags heerlijk aan het zwembad gelegen en beetje niks gedaan. Wel al lekker verbrand. Zon schijnt hier wel harder dan in Nederland (als die er ooit is). Ook al apen en springbokken gezien vet lache. Spreek jullie allemaal snel weer.

Groetekes van Sem.

 

Lieve mensen, hier ook een stukje van de leider van deze leuke groep! Het is net of ik hier niet weg ben geweest! Wat een geweldig land, wat een mooi weer maar wat een enorme armoede. Veel bijzondere dingen mogen meemaken. Dankbaar dat ik dit alles weer mee mag maken. Lieve groetjes en een dikke knuffel Ilse…… In het bijzonder een dikke knuffel aan Thijn! Papa en ik hebben net samen naar de maan gekeken en aan jou gedacht.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch