Aangeval maar nie verslaan nie

Vandaag is het Valentijnsdag. We worden wakker met een zonnetje en sommigen nemen een frisse ochtendduik. Alhoewel er niet veel Valentijn activiteiten zijn loopt er toch een Casanova rond. De Casanova verrast kamer 6 met een bloemetje. Hij kan niet tussen de vier meiden kiezen, dus hij geeft ze alle vier een bloemetje.

Het ontbijt is weer errug lekker en volgens afspraak stappen we stipt om kwart voor negen in de bus. We zijn op weg naar de blanke kerk om daar een dienst bij te wonen. We nemen allemaal plaats in de voorste banken en om half tien begint de dienst. De deuren blijven de hele dienst open staan, als teken van gastvrijheid (en zodat het koel blijft). We worden hartelijk ontvangen door de dominee en hij begint met de dienst, in het Zuid-Afrikaans. Het thema van de dienst is ‘Aangeval maar nie verslaan nie .’

Het gaat over de duivel die ons in twijfel wil brengen. In het begin van de dienst zingen we veel liederen waar we moeten staan en weer zitten. Dat doen we haast na elk lied weer. Als we weer zitten begint de dominee met de preek. De hele tijd wordt er in het Zuid-Afrikaans gesproken. Het is goed te volgen, het klinkt een beetje als buitenlanders die Nederlands willen spreken. In de kerk werd Valentijnsdag natuurlijk ook nog besproken. Hier is het een traditie als het schrikkeljaar is, dat de mannen alleen verwend worden in plaats van de vrouwen, want dat is vaker het geval. We lopen de kerk uit en alleen de mannen krijgen een chocolaatje. In een zaaltje tegenover de kerk krijgen lekker koeldrankie. We praten uiteindelijk nog met de jongeren uit de kerk en hopen hen woensdag weer te zien.

Terug op de Witte Duif staat er warme maaltijd klaar, bereid door de dames. In Zuid-Afrika is het namelijk een gewoonte om ’s middags een warme maaltijd “groot maal” te eten. De afsluiter is een soort luchtige cake met vanille custard saus. Heerlijk!

We trekken allemaal onze zwemkleding aan en gaan met z’n allen zwemmen. In het zwembad doen we met bijna de hele groep lummeltje. De rest ligt al lekker in de zon en na een halfuurtje sluit iedereen daar bij aan. Het groepsgevoel wordt groter door een leuk spel en we leren elkaar beter kennen door persoonlijke verhalen met elkaar te delen. Het leuke spel waarbij grappige opdrachten uitgevoerd moeten worden, wordt door steeds meer mensen gespeeld en zorgt voor een leuke afsluiting van de middag.

Na het eten bereiden we het kinderwerk voor en krijgen we héérlijke taart voor de verjaardag van Yvonne. Morgen wordt een drukke dag, dus nemen we ons voor om vroeg te gaan slapen.

 

Het was een rustige, maar leuke dag. We hebben elkaar beter leren kennen en er is hier een super sfeer. Bedankt voor de lieve berichtjes, echt super leuk om wat van jullie te horen. Ik heb het erg naar mijn zin hier en ik geniet volop! Xxx Desiree

Vandaag hebben we in principe niets gedaan, en dat beviel prima. Ik heb de halve dag in/naast het zwembad gelegen en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Morgen wordt het wel een zware dag want ik ben ingedeeld bij het bouwen. Leuk om wat van thuis te horen. Groeten Harm-Jan.

Hoi allemaal! Ik heb het echt heel erg naar mijn zin en ik geniet volop van de mensen en de omgeving. Mam, IK HEB GISTER PIZZA GEGETEN!!! (overwinning) en erg bedankt voor de pakjes, echt heel lief van je! Pap, nog beterschap 😉 Marjo en Jettie; jullie boekje begint steeds voller te raken. Ook veel liefs aan Steef, Oma, tante Wilma en Hans en Sukha natuurlijk. Dikke beruuh knuffels xx Maritza

Vandaag was echte een chille dag, het was wel fijn om even uit te rusten van de reis. Veel in het zwembad gezeten en wat spelletjes gedaan. Morgen ben ik ingedeeld bij het shackrepair, ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet verwachten. Ik geniet heer volop! Groetjes Niels.

De afgelopen dagen waren erg leuk en gezellig! Ik geniet volop en heb het erg naar mijn zin. Morgen begin ik met bouwen, dus dan begint het echte werk. Ik kijk uit naar de aankomende dagen en ben benieuwd. Super leuk om alle berichtjes te lezen! Groetjes daar in het koude Nederland. Dikke kus Nina.

De sterrenhemel in de nacht is prachtig! We zien zoveel meer sterren hier dan in Nederland. De groep wordt steeds hechter en we kijken erg uit naar de aankomende tijd met prachtige en moeilijke momenten. Groetjes vanuit het warme Zuid-Afrika, Geanne.                                                                                                                                                                                    PS: Lusanne van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag! Xx

Ja wat moet ik hier nog aan toe voegen! Mogen genieten van jullie kinders, baie dankie. Thuis alle liefs gewenst het gaat goed met mij.

Jan

PS Nog even voor de vader van Manouk, wat kan die meid klaverjassen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch