Verhalen & knuffels

Lieve mensen thuis,

Relax ontwaken, om 8:45 uur heerlijk ontbijt. Heerlijk uitgerust gaan we na het ontbijt op pad, we gaan naar Rustenburg om de Afrikaanse bevolking te ontmoeten. Onderweg zien we al veel meer van Zuid-Afrika en de omgeving waar we zitten.

We worden fijn ontvangen bij Neo Birth. Hier krijgen we een aantal toespraken van Marie van Schalkwijk en haar naaste medewerkers over onder andere de problematiek in de omgeving en de hulp die hiervoor gegeven kan worden. We lunchen hier met pizza’s en heerlijk koud drinken. We lopen wat rond, er wordt informatie gegeven en vragen kunnen gesteld worden. We hebben als groep extra geld verzameld die we graag naast ons SHIB project willen besteden.

Er wordt, gaande weg de dag daar drukt over nagedacht. Eén van de doelen is om 600 rugzakken te kopen voor een 3tal scholen die gekoppeld zijn aan Neo Birth. Deze rugzakken zijn van groot belang voor schoolgaande kinderen en hun toekomst, ook al lijkt dat op het eerste gezicht misschien niet zo. Met de rugzakken blijven de boeken beter beschermt en de kennis beter bewaard. Ze hebben voor het eerst in hun leven iets wat van henzelf is. Wordt dus vervolgd.

Dr Neil van Schalkwijk geeft ons nog uitleg over de aidsproblematiek

Nadat we hier alles gezien hebben gaan we op weg naar een weeshuis “Grace Shelter”. We komen aan en er staan allemaal kinderen voor ons te zingen. Ze leiden ons naar een zithoek en meteen komen er kinderen aanrennen die we op schoot nemen en knuffelen. Er wordt verteld over het ontstaan van het weeshuis en hoeveel kinderen er nu wonen. We krijgen een halfuur om met ze te spelen en te knuffelen. Helaas is de tijd sneller voorbij dan verwacht en moeten we al afscheid nemen van deze schatjes. Zonnebrillen zijn erg interessant en er blijven er een paar achter.

Hierna bezoeken we nog een opvanghuis “Grace Help”voor slachtoffers van mensenhandel en prostitutie. Ook hier worden we toegezongen met o.a. ‘Re aga tempele ya Jeso’. Hier wordt ook verteld over het ontstaan van dit huis. Ook hier wordt nagedacht om finacieël te steunen.

Na een impressievolle dag terug op de Witte Duif. Er staat weer lekker eten klaar, Zuid-Afrikaanse aardappel verkeerd, sla en vis.

Deze dag heeft diepe indruk gemaakt op ons: het is zo’n contrast in vergelijking met alles in Nederland. We maken het nu echt mee.

Er is veel te schrijven, we genieten van het kampvuur en doen spelletjes, we kijken nu al uit naar morgen! Wat gaat die weer brengen.

Het was heftiger dan verwacht en nu besef ik pas hoe alle verhalen, die je in het rijke Nederland over de nare situaties in 3e wereldslanden hoort, precies en bijna nog erger plaatsvinden. Wel nog mooie indrukken gehad van de mensen hier die erg vriendelijk zijn en de tijd voor je nemen. Warme groetjes Eline

Het was een druk programma vandaag en hierdoor zijn er veel indrukken binnengekomen. Ondanks dit alles heb ik toch nog steeds niet het gevoel dat ik daadwerkelijk in Zuid-Afrika rondloop, maar dit zal nog wel komen. Groeten Henk

Vandaag een lange, warme dag gehad. Veel gezien en gehoord. Wat was het leuk om de kindjes een lach op hun gezicht te kunnen geven. Ze willen je eigenlijk niet meer los laten, je moest ze weer los laten, dat was moeilijk. Liefs, Esther

Vandaag zijn we de dag begonnen met temperaturen hoger dan 25 graden. De dag heeft erg veel indruk gemaakt en het is zo bijzonder om te zien dat kinderen die zoveel meegemaakt hebben zo veel kunnen lachen en zo graag om je heen willen zijn. Ik heb respect voor de mensen die deze hulporganisaties met liefde leiden! Liefs, Alisha

Een dag vol indrukken! Gelijk veel gezien en meegekregen, heel heftig om nu echt mee te maken wat hier allemaal vol problemen zijn. Vandaag ook voor het eerst met de kinderen hier gespeeld, zulke schatjes! Liefs Anniek.

Vandaag stond in het teken van ontmoeting. Ik vond het spelen met de kinderen geweldig en het knuffelen nog meer. Het raakte mij ook om de verhalen te horen en de passie te zien van de mensen die werkten in de centra’s . Zuid-Afrika begint al een plekje te krijgen in mijn hart. Liefs, Christianne

Een indrukwekkende warme dag waarin we te luisterden naar veel indrukwekkende verhalen. Mensen die hun eigen leven geven om anderen te helpen… Wat luisteren sommige mensen toch goed naar Zijn stem… Heb ik weer wat van geleerd.
Wim

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch