De laatste avond…

De laatste avondWat een dag! Een dag die veel tranen lieten zien, tranen van afscheid nemen. Alle werkzaamheden werden vandaag voor de lunch afgesloten. Bij het kinderwerk werden de laatste spullen uitgedeeld, kleding, knuffels, sleutelhangers maar vooral drukkies en sjappies. Dit werk loslaten kost veel moeite, hoe zal het met de kinderen gaan? De laatste shack voorzien van teertape, golfplaten en wat nog meer kon worden gedaan. Hoeveel shacks nog te gaan. Op de bouw ging het wonderwel goed. Heerlijk kunnen metselen.


Gauw een laatste broodje worst en dan op de foto. De steen met onze namen laten we later in metselen. Het is een tastbare herinnering aan ons project.

Wat we nog niet hadden gedaan was het bezoek aan mensen in de shacks en het uitdelen van voedselpakketten. Binnenkomen in hun intiemste huis, nee niet perse dat sjekkie maar binnen in hun hart. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer, samen zingen……..

Misschien te laat, maar aan de rand van het township bezochten we de graven, meestal niet meer dan een berg zand en meestal alleen iets van een nummer, naamloos! Het gebeurt vaak dat men er een wit steentje neerlegt. Een steentje zonder naam. In openbaring 2 staat dat wie overwint een nieuwe naam krijgt en dat degenen die het steentje krijgt weet wat zijn of haar nieuwe naam mag zijn.

Een laatste avondmaaltijd en wat voor een, een heus wokfeest werd voor ons aangericht.

Terwijl de maan een deel van haar pracht laat zien vieren we onze bonte avond. Iedereen maar vooral de staf werd op de hak genomen 😀

Morgen verder met afscheid nemen, van hier en van Koos en Willemien. We gaan met de groep langs de shelter zodat iedereen daar is geweest en we de laatste kinderkleding kunnen achterlaten. Langs Mooinooi het “gracehuis” van Neo Birth. Een tehuis voor jonge meisjes die de veiligheid nodig hebben voor hun zelf en/of voor hun pasgeboren kindjes.

De zwarte markt op de Hartbeespoort Dam voor de souvenirs en als het nog lukt in de tijd het Nelson Mandela huis in Soweto.

Vanaf de luchthaven hopen we nog iets van ons te laten horen.

We are coming home now…..

Groeten namens de groep

De laatste avond De laatste avond De laatste avond De laatste avond De laatste avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch