Niet zomaar een gewone dag

Niet zomaar een gewone dagZoals altijd worden we weer om 06.30 uur gewekt. Vervolgens draaien we ons nog voor 20 minuten om, waarom zouden we er vroeg uit gaan als we pas om 07.15 uur aan het ontbijt hoeven te zitten.


Bouw: De bouw groep moet de hele ochtend wachten op de stenen voor de buitenmuur. De stenen kunnen ze niet leveren, omdat er geen truck is om ze te brengen. Gelukkig komen de stenen om  13.00 uur aan en kan de bouw groep eindelijk hard aan de slag en worden er 6 lange rijen gelegd.

Shack repair: ‘ s Morgens wordt er verder gerepareerd aan de shack van gisteren. Voor het middag eten is de shack af. De bewoners zijn ons ontzettend dankbaar ‘’ek is tevree”. Na de lunch kunnen ze aan een nieuwe shack beginnen. Wat een top team, er wordt heel veel werk verzet. Aan het einde van de middag staat Hannes weer klaar met zijn bus. Het wegrijden gaat vandaag moeizaam, de bus zit muurvast in de modder en iedereen moet de bus uit en helpen duwen.

Kinderwerk: Als we aankomen op de plaats waar we kinderwerk gaan doen staat er al een groep kinderen op ons te wachten. Een aantal van ons gaat nog even langs de shacks om kinderen te verzamelen. We kopen onderweg een paar appels om deze later aan de kinderen uit de delen. We beginnen gelijk met het knutselwerk. Vandaag toveren we de kinderen om in prinsen en prinsessen.

De kinderen zijn druk in de weer om hun kroontje te versieren en wij helpen ze een handje. Het laatste halfuur van de ochtend zingen we nog een paar liedjes en een potje stoeien hoort er natuurlijk ook bij. Dan is het tijd voor de lunch en gaan we terug naar de bouw waar we een broodje gezond gaan eten. Na de lunch gaan we weer naar ons oude vertrouwde plekje. Het is hier redelijk rustig, omdat de kinderen later uit school komen. We halen nog wat meer kinderen op uit de township en we gaan een middag tegemoet met veel knutselen, liedjes, knuffels, spelletjes en een hoop gezelligheid. Aan het eind van de middag nemen we weer afscheid van de kinderen en gaan we terug naar de bouw.

Bij aankomst op de Witte Duif staat ons een heerlijke braai te wachten. De saus is helaas afwezig dus springen Jan en Willem snel in de auto om een heerlijk pindasaus te halen. Deze zat helaas niet in het assortiment van de choppies en dus kwamen ze terug met diverse andere sausjes.

Wel met als resultaat dat we konden genieten van een heerlijk stukje (koud) vlees met saus! We sluiten de avond af met een hoop gezelligheid.

Groetjes van Bas, Marjolein, Marsha, Brigitte, Danielle en Rianne

Bas: Groetjes Bas <3
Rianne: Dag Lieve familie en vrienden! Wat is het hier Super. Geniet ontzettend!! Geweldig om de kinderen hier veel liefde en knuffels te geven!! Heel veel drukkies van mij!!
Marjolein: Lieve allemaal, ik heb het hier erg naar mijn zin en verlang nog naar de laatste 3 dagen. Ik heb zin om al mijn leuke verhalen aan jullie te vertellen, maar aan de andere kant wil ik ook wel wat langer blijven. Liefs xx
Danielle: Hoi papa en mama, fijn dat mandy en floris weer veilig thuis zijn, floris succes met je operatie. De laatste dagen hier vliegen voorbij, ik ga er nog even van genieten. Tot zaterdag. Dikke kus
Brigitte: Nieuw woord geleerd: Teertape!! Heb er meters van geplakt. Dankbaar werk. Heel veel liefs uit het mooie Zuid Afrika!
Marsha: Ek geniet baie! Lekker knuffelen en spelen met de kids en vandaag zelfs de bouwvakker in mezelf ontdekt! Liefs

Niet zomaar een gewone dag Niet zomaar een gewone dag Niet zomaar een gewone dag Niet zomaar een gewone dag Niet zomaar een gewone dag Niet zomaar een gewone dag Niet zomaar een gewone dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch