Een mooie geslaagde dag

Een mooie geslaagde dagHèhè, met een heerlijk bakje zelfgemaakte oploskoffie en gitaar-gepingel op de achtergrond zijn we deze dag aan het evalueren. Jan, Willem en Marscha zijn op dit moment Brigitte aan het ophalen op het vliegveld. De voorbereidingen om haar een hartelijk welkom te heten zijn al getroffen! Ballonen, slingers en de wekker gezet (02.00) dat wordt één groot feest.

De evaluatie
06:30 uur: Lekker vroeg opstaan
07:15 uur: De gebakken eieren beginnen te wennen
08:07 uur: Op weg naar de bouw, na enige vertraging nadat Ruben de kraan uit de gootsteen getrokken had.
08:45 uur: Aankomst op de bouw. De groep splitst zich op en wenst elkaar sterkte en succes.

Bouw
Op Afrikaans tempo starten we met metselen. We stampen met muziek letterlijk de muren uit de grond. Steen voor steen volgen we de meetlijn en wordt de lat met eigen draai verhoogd. Met resultaat drie mooie basis muren, besmeerde shirts, een uitgetelde Chantal, een altijd opgewekte Ruben en een hypere Marinka.

Kinderwerk
Nieuwe plek, nieuw record van bijna 70 kinderen! We bezoeken het armste gedeelte van de township Reagille. De kinderen komen enthousiast naar ons toe. Het lijkt erop dat hier veel kinderen niet naar school gaan. We zingen liedjes in drie verschillende talen. Er wordt gevoetbald, gespeeld en we vertellen en beelden het verhaal van de barmhartige Samaritaan uit. Een jonge Afrikaan wil voor ons tolken. We blazen oneindig veel ballonnen op waarmee we de kinderen uitzwaaien. Geerten, Joost en Esther genieten ervan om de kinderen aan het lachen te maken.

Shack repair
Vandaag is de 2e dag van het schack repair. Het is intensief zowel fysiek als emotioneel. De realiteit komt hard aan, het repareren van een schack geeft een dubbel gevoel en lijkt een druppel op de gloeiende plaat. Het maakt ons een hechte groep, mede door de peptalk van Willem. Na al dat tillen, schuren, plakken, boren en pop schroeven van Joost en de anderen is het eerste huisje gerepareerd met een zeer voldaan gevoel. De mensen die er wonen lijken in de ochtend nog op afstand te staan, maar bij de oplevering waren ze weer heel dichtbij en dankbaar.

Op naar de volgende dag!

Groetjes en drukkies van Joost, Geerten, Ruben, Marinka, Chantal en Esther

8 Een mooie geslaagde dag Een mooie geslaagde dag Een mooie geslaagde dag Een mooie geslaagde dag Een mooie geslaagde dag Een mooie geslaagde dag Een mooie geslaagde dag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch