‘De zon komt op, maakt de morgen wakker.’

De zon komt op, maakt de morgen wakkerOok na een aantal ochtenden hier in Zuid-Afrika te hebben meegemaakt blijft het zo onwijs mooi om hier wakker te worden. Om half 7 wordt er vriendelijk op onze deur gebonsd en helaas voldoet een ‘JAHA WE ZIJN WAKKER! niet aan de eisen van deurbonzer Willem. Geef mij maar Sinterklaas. Het voornemen van elke morgen lekker een frisse ochtendduik nemen blijkt een grote illusie.

Eenmaal bij het ontbijt aangekomen blijkt het brood te zijn verdwenen! Moeten we dan toch echt aan de muffins waarvan we ze nog steeds niet hebben kunnen definiëren? Gelukkig hebben we Jan. De man die alles kan. De man die daar wel even een belletje voor waagt. De man die ons nooit teleur zal stellen. Onze Jan.

Na de buddy-check “CHECK!” vertrekken we richting de bouw, het centrale punt van de groep. De kinderwerkers hebben zich verzameld en mogen allemaal een eigen bijpassende sticker op hun
voorhoofd plakken om alvast in de stemming te komen. Met een tas vol kindervermaak lopen we door de township. Heel af en toe zien we een kindje staan die mogelijk mee zou willen spelen met
ons. Ergens jammer dat het er ’s ochtends zo rustig is, maar tegelijkertijd realiseren we ons dat dit een onwijs goed teken is aangezien dit betekent dat de meeste kinderen op school zijn! En daarbij, kunnen we door de kleine opkomst de kinderen veel liefde en aandacht geven. Datgene wat ze verdienen.

Op de bouw was er ‘kleine’ miscommunicatie die zorgde voor wat vertraging. Er blijken toch een aantal materialen te missen. Gelukkig kunnen Jan en Lisanne snel omschakelen en rijden richting de bouwmarkt, althans dat was het idee. Na de mensen van de shackrepair afgezet te hebben bij de hutjes komen we tien meter verder vast te zitten in de modder. Na 54 mislukte pogingen mogen we met een open pick-up truck meerijden naar de bouwmarkt. Eenmaal alle materialen binnen, mogen we met een meneer in een piepkleine auto terugrijden naar de bouw. Wat een aardige mensen!

Op de bouw wordt ondertussen keihard gewerkt. Over naar onze handige Harry’s. We beginnen vandaag met het repareren van de eerste shack. Jammer genoeg voor baardmans ontbrak het hem nog aan shag (haha). Gewapend met een paarse Tweety-föhn en een rol teertape komen onze shackheroes ter plaatste. Na een dag keihard werken mag het resultaat er zijn. Top mannen!

Tussen de middag komt iedereen terug naar het centrale punt (de bouw) en is de groep verbaast over het al behaalde resultaat. Tijd voor schaft! Met Jan achter de bar ontstaat er weer een heerlijke lunch. Niet veel later staat iedereen weer waar hij wezen moet. De bouwers bouwen lekker door en aan het eind van de dag staat er al een behoorlijke muur. Ook het kinderwerk trekt veel publiek. Met de opkomst van bijna 50 kinderen is het een grote, gezellige boel. Van indianentooien tot danssessies, de heupen vliegen werkelijk waar elke kant op. Ook Chantal was helemaal in haar element als de nieuwe Olga Commandeur.

Na een lange dag gaan we via de creche in Borolelo naar Koos en Willemien. Twee fantastische mensen met een groot hart. Wat genieten we daar van de rust, mandarijnen, met as gebrande Afrikaanse koffie en het heerlijke eten. Oh, en namens Rianne bedankt voor alle felicitaties!

Tim: Hallo allemaal, het is hier echt super met deze topgroep! Echt genieten!! Eindelijk lekker gebouwd vandaag. Bedankt voor de reacties pap, Sem en Willemijn. X
Lisanne: Lieve allemaal! Ik geniet enorm en heb het erg naar m’n zin. Heel veel lieve mensen en heel veel knuffels. We slapen heerlijk en zwemmen bijna elke dag. Tot over een hele lange tijd! KUS
Debora: Dag schatjes! Kon ik jullie hier de prachtige natuur maar laten zien, echt precies zoals de afbeeldingen van Google je laten zien. De dagen bestaan hier vooral uit gieren, veel lieve knuffels maar ook tranen. De sfeer in de groep voelt als familie, heel lekker. Hoe gaat het daar? Thanks lief leerteam voor jullie reactie. Liefs deboor.
Baardmans: Hoi allemaal! Het is hier heerlijk! We hebben vandaag goed en mooi werk verricht, en veel gezien! Ik ben bezig geweest met de shacks. Joe!
Milou: Hee lieve mensen! Zo genieten hier! Heerlijk knuffelen met de kinderen en hard werken. Wat hebben we het hier gezellig. Ik zit hier helemaal op mijn plekkie en de omgeving is hier zo mooi. Bedankt voor jullie reacties. Heerlijk om te lezen! Liefs Milou
Jan: Wat een groep om hiervoor te mogen zorgen, niet alleen mijn eigen GWG groep maar allemaal. Bedankt voor de berichtjes en we houden het niet nog wel even vol.

De zon komt op, maakt de morgen wakker De zon komt op, maakt de morgen wakker De zon komt op, maakt de morgen wakker De zon komt op, maakt de morgen wakker De zon komt op, maakt de morgen wakker De zon komt op, maakt de morgen wakker

Comments are closed.

nl_NLDutch