Een goed gevoel over vandaag

Een goed gevoel over vandaagVandaag is de dag dat Rianne 20 jaar wordt!!!! We staan allemaal om zes uur op om Rianne te feliciteren.

Na weer een heerlijk ontbijt stappen we in de bus om naar de werkplaats te gaan. We komen aan op de werkplaats en krijgen te horen dat de bouwspullen nog niet zijn geleverd. Het is frustrerend dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen en de bouw verlaat moet starten, maar.. ook dat is Afrika.


Lisanne en Rik gaan naar het gemeentehuis om met de assistent van de burgemeester en de projectleider te overleggen om zo snel mogelijk de beloofde materialen op de bouw te krijgen en Jan hangt voortdurend aan zijn telefoon. Hij is net een wandelende telefooncel. Ondertussen gaat een ander groepje naar de shacks om te kijken wat voor materialen ze nodig hebben en wat er moet worden gedaan. Het is heftig om voor het eerst een shack van binnen te zien.

De derde groep is met ballonnen op weg naar de kinderen in de sloppenwijk. De kinderen verzamelen zich rondom ons heen en we spelen met de acht kinderen die op ons af komen. Het is erg koud en de kinderen zijn daar niet goed op gekleed. Wij vinden dat allemaal moeilijk om te zien dat de kinderen het zo koud hebben.

We hebben weer een heerlijke lunch, met worst en spek. We hebben veel brood over en de groep van het kinderwerk deelt het overige uit aan de kinderen in de sloppenwijk. Als we terug komen van de lunch worden de materialen voor de bouw geleverd en kan het bouwteam aan de slag met de voorbereidingen voor de volgende dag, Yes! Eindelijk aan de slag! We zijn blij dat we het bezoek aan de gemeente en de leverancier zijn vruchten af werpt.

Bij het shackbezoek blijkt dat er heel wat kan gebeuren aan de wind- en waterdichtheid van de huisjes. We komen mensen tegen die letterlijk in de kou staan. Er zitten hele groten gaten en scheuren in muren en daken. Het belangrijkste is om er voor te zorgen dat ze tegen wind en regen beschermd zijn in hun eigen huisje. Daarom brengen we een bezoek aan de bouwmarkt om golfplaten en ander materiaal in te slaan.

Ondanks de wat rommelige start hier en daar overheerst het goede gevoel over vandaag!

Wendy: Lieve Ian, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ondanks dat ik er niet bij ben, hoop ik dat je een hele fijne dag hebt. Kusjes.
Denise: Het kinderwerk was super vandaag en heel mooi, geniet hier elke dag! groetjess
Rik: Hoi allemaal, bedankt voor alle leuke berichtjes! Heb verder niet heel veel te melden dus laat het hier lekker bij (goed teken lijkt mij).
Nick: Hoi, vandaag ben ik voor het eerst aan de slag geweest bij het kinderwerk. Heb het goed naar mijn zin en ben hier met een heel leuke groep. Hoop dat jullie het allemaal goed naar jullie zin hebben en zie jullie over anderhalve week. Ps. Ik ben mijn horloge vergeten. Groet
Willem: Heel erg tof met een erg fijne groep!! Groetjes aan iedereen thuis.

Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag Een goed gevoel over vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch