Truia overleden

Truia overledenOp 6 mei bereikte ons het droeve bericht dat Truia uit Borolelo is overleden. Wie van de deelnemers die op Shalom zijn geweest kent haar niet? Ze was de rechterhand van Willemien in de verzorging van de groepen. Truia had altijd aandacht voor iedereen. “De eerste van wie ik een hug kreeg in Zuid-Afrika”, zei iemand.

Truia stond bekend om haar hulpvaardigheid, ook in de gemeenschap van Borolelo. Zij  sprak al jaren geleden met ons over haar ideaal een weeshuis te beginnen. Ze was begaan met weeskinderen waarvoor geen enkele opvang was.


Haar levenspad ging niet bepaald over rozen. Ze verloor haar man, jaren geleden een zoon door een motorongeluk en ruim een jaar geleden haar dochter Sarita. En juist met die dochter waren we bezig de plannen voor de bouw van een weeshuis te realiseren.

Ondanks alle droefheid bleef Truia een blijmoedig mens. Ze stelde in haar leven haar vertrouwen op haar Redder, Jezus. Dat is de troost die we de familie ook mogen toebidden.

Hier op aarde hopen we op termijn het ideaal van Truia en Sarita te realiseren: een weeshuis. Zodat ze ook nog spreken, nadat ze zijn gestorven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch