Na regen komt zonneschijn…

Na regen komt zonneschijnVanochtend stonden we klaar om met de bus te vertrekken toen de hemel open brak. Het kwam er met bakken uit! We waren wel genoodzaakt om ons vertrek uit te stellen en nog even een extra bakje koffie te nemen. Na een klein uurtje werd het gelukkig droog en konden we aan de slag.

De bouw was zeiknat. Al onze Afrikaanse vrienden lieten het afweten maar dat mocht de pret niet drukken. Wij gingen er met dubbele energie tegen aan. En dit was zeker te zien aan het einde van de werkdag. In totaal hebben we 1702 stenen weg gemetseld. De dames hebben mee gebuffeld en dit leverde een hele mooie muur op waar we vanmorgen niet van durfden dromen. Dit alles onder de een zeer aangename werktemperatuur van 22 graden en een korte stortbui tussendoor.


Bij het kinderwerk nam onze social-worker de rol van weerman over en vertelde ons dat er weer regen op komst was. Kinderwerk buiten zou dus niet zo’n goed idee zijn. Daarom gingen we naar de school van Antoinette. We hebben hier weer geholpen met het uitdelen van eten, spelletjes gedaan en een werkje gemaakt met een schaapje. Na de lunch was het droog en konden we weer op pad. We hadden in totaal rond de twintig kinderen waar we een geweldige tijd mee hebben gehad. We hebben een indianentooi met veren gemaakt. De kinderen vonden dit helemaal geweldig en wij ook. Daarna deden we de zevensprong en tot onze verbazing zongen ze dit al heel goed mee!

Bij de shackrepair-groep leek het onze tuinman het beste om eerst aan de slag te gaan met het maken van voedselpakketten. Na het checken van de bonnetjes bleken er nog een aantal dingen te missen en die zijn Bas, Jannie en Judith samen met Phillip en Nellie op wezen halen bij de winkel. We moesten hiervoor wel even achterin het bakkie van Nellie gaan zitten want deze had maar plaats voor twee voorin de auto. Na de lunch zijn we naar het plaatselijke ziekenhuis geweest en hebben we een korte tour door het ziekenhuis gekregen. We hebben hier op de kinderafdeling nog een paar knuffels, barbiepoppen en autootjes uit kunnen delen waar de kinderen heel blij mee waren. We vonden het jammer dat we geen mogelijkheid hadden om echt shacks te repareren maar we hopen dat de komende twee dagen dit mooie werk nog voortgezet kan worden.

Willem: Lieve Jannie en allen die mij lief zijn. Wat was het vandaag weer een mooie gezegende dag die wij weer mochten hebben met elkaar. Wat is het toch dankbaar dat wij hier mogen zijn. Nog een paar dagen en dan is (o)pa weer thuis. Groeten aan allen! XXXXX

Gerrieneke: Lieve Alex, Peter, Ger en JM, Gerhard en mijn schatjes Thomas en Levi. Het gaat heel goed hier en de tijd vliegt. Nog een paar dagen en dan ben ik er al weer. Mis jullie wel hoor! Maar ik ben blij en dankbaar voor deze bijzondere tijd. Het gezegde van hier is: Je kan Afrika niet veranderen maar Afrika veranderd jou. Ik heb natuurlijk heel veel foto’s gemaakt en filmpjes zodat jullie er ook een glimp van mee kunnen beleven. Tot gauw schatjes! Ik hou heel veel van jullie en ben blij met de reacties. Daar kijken we hier echt elke avond naar uit. XXXXXXXXXX

Elbert: Beste vrienden, ik heb het weer geweldig naar m’n zin hier! Ik kan het iedereen aanraden om dit een keer mee te maken. De ervaringen die je op doet zijn geweldig. Ik werk en eet hier volgens velen als een buffel. Ik doe iedereen de groeten en over een paar dagen ben ik weer thuis. Tot snel! XXXXXXXXXXX

Dirk: Lieve achterban, er gebeurt hier teveel om in een paar zinnen samen te vatten. Met nog twee werkdagen in het vooruitzicht werken we al zo weer naar het einde van onze missie toe. Natuurlijk mis ik jullie maar ik zal me tot het uiterste in blijven zetten voor dit mooie werk. Ik hoop en bid om een voorspoedige terugreis en een fijn weerzien. Hou van je Betsie, doe allen de groeten uit ZA. XXXXXXXXXXXXXXX Dirk

Judith: Lieve Huib, Coos, Anne Marie, Carlo, Olivier, Gerda, Lotte, Huub, Daan, Henk, Liane, Julia, Sarah, Nick, Jacobi, Zolianta, Saartje, Bram, Mila en alle andere geweldige mensen die ik ken. De tijd vliegt voorbij en het duurt nog maar even en dat ben ik weer thuis. Ik doe hier hele mooie ervaringen op en probeer ook wat woordjes Setswaans mee te pikken. Ke a go rata! Sala sentle! XXXXXXXXX Juut

 

Na regen komt zonneschijn… Na regen komt zonneschijn… Na regen komt zonneschijn… Na regen komt zonneschijn… Na regen komt zonneschijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch