Het regent, het regent.. de Shibies worden nat!

Het regent, het regent.. de Shibies worden nat!Vandaag begon de dag droog. We gingen als eerst op weg naar de ‘ Welcome Home Nursery school’. Dit is de school die een paar jaar geleden door SHIB is gerealiseerd.

De groep ‘ kinderwerk’ stapte hier uit en werd hartelijk verwelkomt door al die lieve kindertjes. Al snel staan er zo’n 10 kinderen om je heen die graag geknuffeld willen worden (en wij platgedrukt 😉 ). Eerst werd er pap rondgedeeld en de kindjes die het zelf niet konden werden geholpen met het eten. Daarna hebben we samen gezongen en werd de groep in tweeën gesplitst.  De ene groep bleef op het schooltje om daar te spelen en schoentjes uit te delen. De andere groep ging de township in om daar kinderen op te zoeken om mee te spelen.

Er kwamen zo’n 40 kinderen met moeders bij ons. We begonnen met een verhaal over Adam en Eva en daarna werden er mooie vlinders gemaakt en geschilderd. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en sommigen waren zo enthousiast dat ze zichzelf ook mee schilderden. We zongen liedjes en deden kring spelletjes. De moeders deden ook enthousiast mee en leken het te waarderen, vooral het liedje van de zevensprong sloeg goed aan. Aan het eind werden er pennen uitgedeeld en toen begon het… DRUP, DRUP, DRUP!

De groep (14 mannen en vrouwen) voor de bouw werd afgezet bij het grote bouwproject. Hier was al een groep lokale bouwvakkers bezig met het storten van de vloer. Een gedeelte van de groep is begonnen met het opruimen van de bouwplaats, de rest is begonnen met het verder metselen van de muur. Toen de opruimers klaar waren hebben ze er voor gezorgd dat er weer wat stenen op de goede plaats kwamen te staan. Rond half twaalf begon het ook bij ons te regenen, jammer voor ons, (we zijn zo gedreven om zoveel mogelijk te doen!) maar gelukkig voor de mensen hier. Gelukkig konden we dicht bij de bouwplaats schuilen, hier hebben we gelijk de tijd genomen om wat te eten, met de hoop dat het daarna weer droog zou zijn maar dit bleek niet het geval, rond half twee werden we opgehaald en konden we een lekkere warme douche nemen want de meesten waren wel aardig verkleumd.

Een andere groep werd  uitgezet  in een township voor shack repair. Na onze spullen bij elkaar gezocht te hebben gingen we aan de wandel naar de shack. Hier woonde een moeder met haar 2 kinderen en een grootmoeder. Toen we daar aankwamen bekeken we eerst  wat er gebeuren moest. Er bleek een lek dak te zijn dus dat hebben we gemaakt en verder moesten er allemaal gaatjes gedicht worden met plakband. De grootste gaten hebben we met zinkplaat en purschuim gedicht. Ondertussen kwamen er een aantal kinderen gezellig bij ons kijken,  we hebben ze lekkere koekjes gegeven. Op naar de 2e shack waar het dak lekte. Net toen we bezig waren dat op te lossen begon het helaas te regenen. En niet zo klein beetje ook!! Toen bleek er nog meer lekkage te zijn. Gelukkig  konden de vrouwen met 7 kinderen schuilen onder een afdakje wat de toilet bleek te zijn. Het was zielig om te zien hoe koud de kinderen het kregen, vooral diegene op blote voetjes. Dus gingen we gezellig met gebaren over Jezus zingen. Daarna zouden we gaan eten in de shack maar Hannes kwam er al aan met de bus, toen hebben we samen gebeden en het brood en appel aan de kinderen uitgedeeld. Heel vervelend dat we deze dag vanwege het weer zo vroeg moesten stoppen.

Engelien: Hoi lieve Jari, Joy,  familie en vrienden!! Het gaat heel goed met mij maar oh wat is het hier allemaal indrukwekkend het is gewoon niet uit te leggen, ik kan alleen maar zeggen ga het allemaal doen!! Ben God zo dankbaar dat ik hier mag zijn!!  Veel liefs en Jari en Joy  jullie zitten in mijn hartje!!
Arenda:
Lieve Jans en kinders. Wat gaat de tijd toch snel en wat maken we hier veel  mee. Vandaag  shacks opgeknapt. Dankbaar dat ik hier wat kan betekenen . Arendjan en marjolein jullie mogen ook schrijven hoor? Gaat het goed met jullie? We hebben nu last van de regen. Hier wel hard nodig. Bedankt Pa en ma voor jullie mooie berichten. Liefst allemaal en gauw tot ziens.

Jan K: Hallo allemaal vandaag heb ik mogen meehelpen met kinderwerk. Zoals jullie wel weten ben ik niet zo’n spelletjes mens. Maar vandaag heb ik genoten van zingen en springen. Wat was het fijn om die arme kinderen te vermaken. Wat krijg je daar een liefde voor terug. Daar krijg je kippenvel van, Micha en Katie super dat jullie je zwemdiploma hebben gehaald. Als opa weer thuis is gaan we snel een keer zwemmen. Groetjes allemaal en laat wat van je horen.

Erik: Hallo allemaal, dank voor jullie reacties, dat doet ons hier echt goed (dus schroom niet!). Het is niet te beschrijven wat deze ervaring met je doet, ik weet echt zeker dat het mij veranderd.  Lieve Geraldine, Lynn en Swen, nog een paar nachtjes en dan ben ik weer bij jullie, heel veel liefs XXX.

Ton: Een project met veel vaart erin al gooide de regen vandaag wat roet in het eten. Een prachtig team dat ook echt één groep is. Mooi om hier samen mee aan de slag te mogen zijn.
Nog een paar dagen. Hopen dat het droog blijft (al is de regen hier zeeeeer welkom), zodat we nog wat meters kunnen maken en mensen kunnen helpen.

Annelies: Dumela lieve allemaal, hoe is het daar?! Wat gaat de tijd snel.. Wij genieten, worden stil, zijn dankbaar! En wat is het fijn om de kindjes te mogen knuffelen. Ann, hoe is je examen gegaan? Niek, hoe is het met het huis? Hoe is het met m’n lieve neefjes/nichtjes? Een drukkie voor Jort, de kindjes van het KH, Shaff en ALLE lieve familie en vrienden! Tot zaterdag! <3

Het regent, het regent.. de Shibies worden nat! Het regent, het regent.. de Shibies worden nat! Het regent, het regent.. de Shibies worden nat! Het regent, het regent.. de Shibies worden nat! Het regent, het regent.. de Shibies worden nat! Het regent, het regent.. de Shibies worden nat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch