De eerste werkdag

De eerste werkdagVoor de het grootste deel van onze groep rinkelt de wekker om 6 uur, maar sommigen vinden het nodig om deze om 05.00 uur te zetten. Een enkeling kiest er vervolgens voor om voor hun “plezier??” een rondje te gaan rennen. Waarbij sommigen ook om half 6 al koffie nodig hebben.

Zo kunnen we om half 7 met onze GMG (GoedeMorgen Gesprekjes) beginnen buiten in de zon. Hier denken we na over onze rijkdom in deze wereld en hoe we daarmee om kunnen/moeten gaan. Het ontbijt bestaat uit een hamburgerbroodje zonder hamburger maar daarentegen wel “heerlijke” Cheddar kaas. Dit is aangevuld met heerlijke yoghurt en muesli.


Om 8 uur vertrekken we vol goede moed met de bus naar het township Reagile. We bezoeken als eerste het Immanuel Hope Centre. Dit is een vorig project van SHIB. We worden blij verwelkomd door de kinderen. Het gebouw en de omgeving zien er geweldig uit en daarbij ook indrukwekkend. De achter het centrum aangelegde tuin is klein begonnen maar kan nu wel een kwekerij genoemd worden. Wat we zien geeft ons heel veel moed voor ons aankomende project.

De groep wordt vervolgens opgedeeld. Een aantal van ons blijft bij de kinderen op het Immanuel Hope Centre. Een ander gedeelte van de groep gaat naar de shacks (sloppenhuisjes) om deze te repareren en tuintjes aan te leggen. Een derde deel van onze groep gaat voor het kinderwerk de township in om op straat het scheppingsverhaal te vertellen, liedjes te zingen, spelletjes te spelen en werkjes te doen met de kinderen en moeders.

De shackrepair-groep helpt een invalide vrouw om het hutje waarin ze woont dubbel zo groot te maken. Nieuwe beplating wordt tegen de hut gespijkerd en draaiende ramen en een metalen toegangsdeur worden vakkundig in de shack gemonteerd. Ook worden er ruime moestuinen gemaakt, de grond is kneiterhard!

Moe en voldaan komen we om 17.30 uur weer aan op de Witte Duif. We kijken uit naar de dag van morgen.

Marian: Weer terug in Zuid-Afrika!  Na de eerste werkdag is weer duidelijk waar we voor komen, de mensen hier kunnen duidelijk onze hulp goed gebruiken. Morgen wacht voor mij shack-repair.  Groetjes aan allemaal!

Jan H: Een geweldige dag! Liefs voor alle kinderen en kleinkinderen.

Riet: Het was een prachtige en indrukwekkende dag, een dag waar je helemaal blij van wordt!! Lieve groetjes voor iedereen!

Titia: Lieve iedereen, ik geniet hier enorm, ontzettend veel indrukken in de afgelopen dagen. Hans dankje voor je moppen!;) mam, knuffel Bones namens mij.  Groetjes aan iedereen! Dikke kus!

Andries: Lieve Gerda, Lotte, Huub, Daan en Floortje. Alles is hier prima, een fantastische dag gehad. Daan, morgen winnen van de blauwen he!? Dikke kus. Alle toppertjes van Eemdijk de groeten!!! Huib en Henk nog/alvast gefeliciteerd.

Lloyd: Lieve allemaal, het is hier super en er valt genoeg te genieten. Veel liefs voor jullie en een knuffel voor Shaffy (ook namens Annelies).
De eerste werkdag De eerste werkdag De eerste werkdag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch