1, 2, 3, 4 hoedje van papier

1, 2, 3, 4, hoedje van papierVandaag slapen we uit: maar liefst tot half 7! We moesten namelijk wel even bijkomen van die Hollandse avond. Na het GoedeMorgenGesprekje en het ontbijt met het dagelijkse eitje erbij brengt Hannes ons weer naar de township.

Shackrepair
Deze groep begint bij een vervallen shack die met recht geselecteerd is voor de repair. De achterste muur word gesloopt en vervangen. Ook word hier weer een groentetuintje aangelegd. Bij twee andere shacks worden ook groenten geplant: spinazie, uien, bieten en kool. Het is keihard bikkelen in de steenharde grond. De meesten van ons die een of meerdere dagen shackrepair doen hebben de blaren op de handen staan. De pikhouwelen krijgen het ook zwaar te verduren als de sterke jongens en meiden op en neer hakken. Nadat de grond mooi los is gehakt worden ploegen getrokken met een stok en gaan de zaadjes voor de planten er 1 voor 1 in. Dit is gelukkig weer iets minder zwaar werk.

Bouw
Ook hier wordt weer gewerkt vandaag; begonnen met het metselen. Het ziet er al goed uit! Na het beton storten hebben we vandaag de fundatie op vloerhoogte opgemetseld. Nadat we een stuk hebben gemetseld, is dit toch niet goed, worden de stenen weer weggehaald door de metselaars. Na een duidelijke instructie gaat dit stukken beter, en metselen we een flink stuk.

Kinderwerk
Vandaag worden weer nieuwe liedjes gezongen met een groep van 20 kinderen. Daarna wordt het verhaal van de kreupele man nagespeeld. Vervolgens worden er hoedjes gevouwen van de Barneveldse krant en het Puttenaortje. Deze worden vervolgens beplakt met Winnie the Pooh stickers, heel leuk allemaal. Bas en Hans worden aangezien voor levend hobbelpaard en Anne en Sanne dansen met de kinderen. Aan het einde van de dag worden de hamsters van de Appie Heijn uitgedeeld.

Gehandicaptengebouw
Alle lokalen zijn al geschilderd, met bloemen en al. Daarom schilderen we vandaag de meubelen, de vensters en het kantoortje. De juf komt ook nog even een kijkje nemen met haar klas met gehandicapte kinderen. Zelfs de kinderen helpen ons mee met schilderen en glunderen van oor tot oor. Het is nu bijna af en morgen kunnen de kinderen er al in. Zo te horen en te zien vinden ze het nu al erg mooi!

 

Best thuisfront,

Zoals jullie merken gaat de tijd ontzettend snel voor de deelnemers, als ook voor ons. Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie berichtjes en goede wensen. Wij zien hoe er iedere dag wordt uitgekeken naar deze berichtjes, hoe ze worden verslonden en dienen als energie voor de volgende dag.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze mooie groep jonge mensen. Er is veel aandacht voor elkaar en ze vormen echt een team! Ook wij genieten daar enorm van. Stuk voor stuk prachtige jongeren die naar huis komen met een rugzak vol verhalen. Uit ervaring weten we dat het moeilijk is deze verhalen gelijk thuis te delen. Keer op keer horen wij hoe waardevol alleen al onze aanwezigheid hier is, terwijl dit besef er lang niet altijd is bij de groep.

Ontvang ze bij thuiskomst met liefde en geduld.

Hartelijke groeten,

Conny, Connie, Frans, Geanne en Peter

1, 2, 3, 4, hoedje van papier 1, 2, 3, 4, hoedje van papier 1, 2, 3, 4, hoedje van papier 1, 2, 3, 4, hoedje van papier

 

Rink: Hoi Marthe en Dirk, goed om te horen dat het goed gaat met Banjer. Ik had uiteraard niet anders verwacht. Volgens mij heeft de hele familie het hier gigantisch naar zijn zin. In ieder geval ik wel. Tot over een poosje.

Teun leuk dat je ff een berichtje doet, het bevalt me hier inderdaad prima.

Daniëlle: Dumela! Welkom thuis weer in Nederland An, hoe ging het rijden naar Kroatië? Je hebt het in ieder geval overleefd, goed gedaan 😉 Hier zit het er bijna op, morgen is onze laatste werkdag en mag ik alle kleine Afrikaantjes nog even fijnknuffelen. En ja An, ze vinden mijn haar ontzettend interessant. Als je hier gaat zitten, heb je zo 10 vlechten in je haar. En pap en mam, genieten jullie nog een beetje daar in Ierland? Kunnen die Ieren je Engels een beetje volgen mam? 😉 Tot zaterdag! Kus

Bas: Hej mensen thuis, hier in Zuid-Afrika gaat alles harstikke goed. Afgelopen dagen kinderwerk gedaan en dat is echt heel leuk. Fantastisch om te zien hoe ze genieten als ze aandacht krijgen, kunnen stoeien, knuffelen en hoedjes vouwen van papier. Ik begin thuis wel te missen hoor, echt zin om naar huis te gaan. Ik hoorde gisteren dat jullie mij zaterdag rond 10.30 kunnen ophalen op Schiphol. Ik hoop dat jullie mij kunnen ophalen, maar lopens is het inderdaad niks verder;) Tot gauw en kalm an

Ilse: Hey lieve mensen, weer een aantal mooie dagen gehad! De tijd vliegt en het is echt een maf idee om te bedenken dat we vrijdag al weer gaan.. Gezellige avond gehad gister met hoogwaardig bezoekje van huize Drijfhout ook! Ik zie jullie al bijna weer; tot sprekens;)

Conny: Ik ga een week slapen als ik terug ben, Het is geweldig, Vol indrukken, veel verhalen. Bereid je maar vast voor. Sfeer is geweldig. Henk ga je de volgende keer ook mee? Mis jullie wel, tot zaterdag! Alles goed verder.

Karlijn: Dumela aan alle lieverds! Alles is goed, Afrika (en de mensen) zijn heerlijk. Hoop dat het goed gaat met jullie allemaal. Ik ga hierna nog even wat mooie plekken in Afrika bezoeken, zin in! Dikke drukkie voor jullie allemaal van Peter en mij, ke a go rata!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch