Hollandse Hutspot met gehaktbal

Hollandse Hutspot met gehaktbalVandaag hebben we weer een mooie werkdag voor de boeg. Als we bij de bouw aankomen wacht daar ons een verassing; we kunnen eindelijk aan de fundering beginnen! Een paar dagen later dan gepland, geheel volgens de Afrikaanse gebruiken. De vreugde is van korte duur, want al snel blijkt dat er toch niet gestart mag worden vanwege het ontbreken van een handtekening. Na dit bij de burgemeester te hebben besproken kunnen we uiteindelijk toch starten. Rond de middag zijn we al klaar. De vrijwilligers van de gemeente hebben er ook zin in ze zijn ook uitgenodigd voor de Hollandse avond 🙂 .

De shackrepair-groep vult weer gaatjes op, maakt golfplaten vast en legt tuintjes aan in een ‘stenengrond’. We hakken en zaaien tot we er bij neervallen.

Het kinderwerk is ook vandaag weer erg leuk, we verven op elkaars gezicht. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de beschilderingen van de lokalen. Daarna wacht ons een drukke middag en avond.

Vanavond is de Hollandse avond en er moeten veel voorbereidingen worden getroffen. Een deel van de groep begint met het maken van een oer-Hollandse hutspot. Eindelijk weer eens echte Hollandse maaltijd en met klap op de vuurpijl een pannenkoek met slagroom, echte kaas en een stroopwafel! Hmmm.

Rond een uur of vijf komen de eerste gasten binnendruppelen. En het blijft maar binnendruppelen. Er zijn ongeveer honderd gasten, waaronder de burgemeester, Dr van Schalkwijk, bouwers en medewerkers van het Immanuel Hope Centre. We beginnen met het schminken van de Hollanders, de Afrikanen volgen vanzelf. Uiteindelijk is iedereen voorzien van een Nederlandse vlag op de wangen of op het voorhoofd (zelfs de burgemeester). De Hollandse stamppot verdwijnt als sneeuw voor de zon. De Afrikanen strooien en strooien en strooien maar zout over hun eten.

Na het eten wordt het eerste liedje ingezet en daarop volgen er nog velen. Het is één en al dansen en zingen in verschillende talen. Ter afsluiting doen we wat Hollandse spelletjes die goed in de smaak vallen, vooral het blikgooien. Rond een uur of negen zijn de meeste mensen weer naar huis en beginnen we met opruimen. De medewerkers van de school van Antoinette blijven het langst, bij het afscheid wordt de autoradio aan gezet en begint het feest opnieuw, na een half uur rond en in de auto te hebben gehost is het zover dat ze gaan vertrekken. Uitgezwaaid door een horde enthousiaste jongeren. Kreten als “dit is echt de avond van mijn leven” worden geslaakt.

We kunnen terug zien op een super!!! geslaagde avond.

Hollandse Hutspot met gehaktbal Hollandse Hutspot met gehaktbal Hollandse Hutspot met gehaktbal

 

 

 

Heehee, ik had er inderdaad niks over verteld, maar het kinderwerk vond ik heel erg leuk om te doen! Vertel het thuis nog wat uitgebreider. Het kost allemaal wel veel energie, dus ik zal thuis even flink bij moeten slapen. Dit is trouwens het laatste berichtje dat ik mag schrijven voordat ik weer thuis kom. Ik maak er nog een paar leuke dagen van en zie jullie snel. Liefs, Britt

 

Lieve allemaal, het is hier nog steeds super leuk. Heb nu al geen zin in vrijdag om weer weg te moeten haha, maar natuurlijk heb ik wel zin om jullie allemaal weer te zien! Ja pa en ma ik was het pispaaltje oeps. En Els, ik heb je flirttechnieken gebruikt hoor, heb hier al een heel huwelijk gepland staan ;). In de zwarte kerk hebben we allemaal gedanst hoor beste mensen van happei xd Tot zaterdag allemaal! Liefs Anne.
Hoi allemaal!

Het is nog steeds erg leuk hier, mooie dingen kunnen doen, en vandaag geverfd in het gehandicaptenverblijf. Nog een paar daagjes. Zie jullie zaterdag!

X Gerben

 
Hallo daar! Ik vermaak me ook nog helemaal prima hierzo. Beetje blaren en de vermoeidheid begint ook een beetje toe te slaan maar hoort er allemaal bij vanzelf. Boel interessante dingen gedaan en ik heb nog wel wat leuks te vertellen als ik thuis kom. Zie jullie zaterdag!

Lars

 

Die twee week vlieg regtig vinnig verby! Maar wat sê hulle? Time flies when you’re having fun! More is ek weer waarskylik by die bou en dan gaan ons uiteindelik begin stene lê! Ek is opgewonde en sien baie uit!

Groeten Hilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch