Donateurs gezocht

Vrijwilliger gezochtSHIB heeft nieuwe donateurs nodig. Mensen die ons werk een warm hart toedragen en die ons willen helpen met het werk onder de allerarmsten van Zuid-Afrika door middel van het geven van een structurele of eenmalige gift.

Eén of meerdere keren per jaar is er een projectreis naar Zuid-Afrika. De groep die voor twee weken met SHIB mee gaat helpt en werkt dan mee aan het project wat er dan is. De jongeren of volwassenen zamelen zelf geld in wat ten goede komt aan het werk wat gedaan wordt.

Naast de projectgerichte bestedingen ondersteunt SHIB ook lokale projecten en processen waarmee de armsten direct worden geholpen. Voorbeelden zijn het repareren van een shack van een gezin die het echt moeilijk heeft, tijdelijke ondersteuning van een persoon om hem of haar door een crisis heen te helpen of ondersteuning van lokale mensen die zich vrijwillig inzetten voor de armsten.

We zoeken een balans, we willen graag helpen, maar mensen niet afhankelijk van ons maken. Daarnaast respecteren we eigen waardigheid en eigen verantwoordelijkheid. Wat lokale mensen zelf kunnen doen, doen ze. Maar soms ontbreken nu eenmaal de middelen. En dan springen we graag in.

Wilt u, wil jij ook inspringen? Met een klein bedrag per maand kan er in Zuid-Afrika al vanalles gedaan worden. Giften aan SHIB zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting vanwege het feit dat SHIB het belastingkeurmerk ANBI heeft. Klik hier voor het formulier om donateur te worden van SHIB.

Alvast hartelijk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch