De eerste echte werkdag!

TeamworkZozo, vanochtend megavroeg opstaan! Om half 6 komt onze wandelende wekker Frans om ons uit bed te lichten. Na de ochtendgesprekjes ontbijten we lekker met brood en ei en om half 8 zitten we in de bus naar de township Reagile. Daar aangekomen worden we toegezongen door de kinderen en de leraren van het Immanuël Hope Center. Hierna gaan we in groepen uiteen. Een aantal van ons hebben het kinderwerk op zich genomen. Uit de reacties blijkt dit ontzettend leuk maar ook zeker erg inspannend te zijn.

Het bouwen aan de shack (een golfplatenhuisje) is best heftig. De eigenaar heeft eigenlijk geen enkele eigen bezittingen, als je dit met thuis vergelijkt besef je echt dat je het heel goed hebt. Ernaast vliegt afval in de brand, middenin de brand staat een elektriciteitspaal. De mensen reageren er amper op dus spelen wij voor brandweer en blussen we alles netjes.

De mensen van de bouw moeten een speeltuin renoveren. Dit is erg leuk om te doen maar ook zwaar. Wanneer de kleine kinderen vanuit het raam toekijken weet je weer waarvoor je het doet. Dit alles maakt de eerste werkdag tot een hele mooie ervaring.

Teamwork Aan het werk Groepsfoto

Persoonlijke verhalen van de groep

Lieve Rianne & Heit en Mem,
De omgeving hier is prachtig! De groep is hartstikke leuk en vermaak me prima hier. Veel gevoetbald de afgelopen dagen en vandaag voor het eerst aan het werk geweest zoals je hierboven kunt lezen. Ook alles wel bij jullie? Tot snel! Liefs en dikke knuffel voor Rianne!

Hoi Margaret en papa en de rest die dit allemaal leest!
Het is erg leuk hier in Zuid-Afrika, we hebben vandaag onze eerste werkdag gehad. We hebben met een groepje een speeltuin gerenoveerd zoals je in het eerste verhaaltje kan lezen. Dat was erg leuk om te doen ;). Rustig aan daarzo, en ik stuur snel nog even een berichtje.
Dikke knuffel – Gerben

Hee pa, ma, Leen, Grettel, Roel, Bogi en Else,
Het is hartstikke leuk hier en ik vermaak mij prima. Vandaag heb ik geholpen met de shackrepair. Het was heftig om te zien in wat voor kleine ruimte mensen kunnen leven. In het vliegtuig was trouwens veel turbulentie, haha daar had je niet in willen zitten pa 😉 Hoe is het daar verder? Hebben jullie nog een leuke vakantie? Hoe was het in Berlijn? Geniet nog maar een weekje zonder mij :p Liefs, Anne.

Lieve allemaal,
Ik heb al een paar leuke dagen achter de rug. Leuke groep en heb het prima naar mijn zin hier. Het was best heftig toen we voor het eerst door de slopenwijken reden. Vandaag heb ik daar shackrepair gedaan. Ook dat heeft veel indruk gemaakt. Morgen kinderwerk doen, ben benieuwd. Liefs, Britt

Hoi pap, mam en de rest.
Ik vermaak me hier nu al ontzettend. Geweldig leuke groep en al ontzettend veel nieuwe dingen gezien. De natuur is hier geweldig mooi en tegelijkertijd toch ook wel een aantal mindere dingen gezien bij de locals. Al met al ga ik hier twee topweken hebben. Oh, en Stan, Hans vindt dat je te hard schreeuwt ’s nachts.
Groet Lars

Comments are closed.

nl_NLDutch