Niet ‘zo maar’ een SHIB project

Niet zo maar een SHIB projectSHIB bouwt niet ‘zo maar’ voor een organisatie die een verzoek indient. Tijdens de bestuursreizen worden aanvragen voor projecten nauwkeurig onderzocht.

Onlangs kreeg SHIB het verzoek om het gebouw van een Highschool op te knappen. Tijdens de laatste bestuursreis is deze school bezocht. We hebben besloten voorlopig niet aan dit project te beginnen. Dat hebben we de aanvrager ook met redenen daarbij uitgelegd.


Tijdens het bezoek zagen we dat de school inderdaad hoognodig aan een opknapbeurt toe was. Maar wat we ook zagen was dat de school niet goed geleid wordt. Het lijkt alsof leerlingen de baas zijn. De meeste deuren waren kapot getrapt, de elektriciteit was uit de toiletgebouwen gesloopt, de hele school (gangen en lokalen) was vol zwerfvuil.

In een gesprek hebben we onze zorgen over de kwaliteit van het onderwijs ook aan de orde gesteld. De directie gaf aan hulp nodig te hebben om de mentaliteit op de school te veranderen. Op een vraag van de directie welke hulp wij daarbij konden bieden, is een workshop aangeboden voor het hele schoolteam.

Inderdaad waren ze vrijwel allen aanwezig om half acht in de morgen(!). In de workshop is de nadruk gelegd op twee aspecten: waar ben je trots op in deze school en wat moet zo blijven? Het tweede aspect: Wat zou er beter kunnen op school? Wat kan jij daaraan bijdragen? Van deze twee punten zijn lijsten gemaakt waarmee ze nu aan de slag moeten. Daar hebben ze ook al weer hulp bij gevraagd.

Met de school is afgesproken dat we contact houden. Als SHIB kan vaststellen dat de school beter georganiseerd is, zouden we kunnen helpen met het opknappen van het gebouw.

Zo proberen we mensen ook zelf meer verantwoordelijk te maken voor hun taken. Dat we een serieuze organisatie zijn, die niet maar in het wilde weg handelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch