Train The Teacher: De veilige school

Train The TeacherSHIB ondersteunt de sloppenwijken in Zuid-Afrika niet alleen met het bouwen van bijvoorbeeld kleuterscholen. We ondersteunen het onderwijs ook door het faciliteren van workshops voor de crècheteachers. We noemen deze workshops Train The Teacher.

Op 27 en 28 juni kon op Shalom weer een tweedaagse voor hen worden georganiseerd. Het thema was: De veilige school. Op vrijdagavond ging de workshop vooral over de veiligheid in je gebouw, op het speelplein. Waar moet je op letten om ongelukken te voorkomen? Het tweede deel van de workshop was gericht op het herkennen van misbruik of mishandeling van kinderen.


De zaterdag werd helemaal besteed aan Eerste Hulp bij kinderen. Die workshops werden op een geweldige manier verzorgd door de Duitse studenten, die een jaar vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika doen.

De conferentie werd bijgewoond door 40 crècheteachers uit Reagile, Borolelo en Silverkrans. Om dit werk te steunen kunt u uw bijdrage o.v.v. TTT storten op de rekening van SHIB: IBAN NL35 RABO 0152 6550 18.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch