Bestuursreis juni 2014

bestuursreis 2014 Op 20 juni is een delegatie van het SHIB bestuur afgereisd naar ons projectgebied in Zuid Afrika. Directe aanleiding: het stagneren van de ontwikkeling van een nieuw project, wat per 1 augustus 2014 door de augustusgroep gestart zou worden. Oorzaak van de stagnatie: de plotselinge ernstige ziekte bij een vertegenwoordiger van de gemeente.

Er is over deze reis  veel te vertellen, maar het belangrijkste resultaat is dat we samen met de gemeente een jeugdcentrum gaan bouwen in Reagile. In eerste instantie is er gesproken over nieuwbouw. Daar hebben we in overleg met de gemeente vanaf gezien. Het wordt nu het verbouwen van een oude ’Beersaal’.  De gemeente maakt zich grote zorgen over de vele werkeloze jongeren. De misdaad neemt daardoor toe, evenals het overmatige drank- en drugsgebruik, en het aantal verkrachtingen. Via dit centrum wil de gemeente jongeren een kans bieden.  Het zal een centrum worden waar jongeren vaardigheden kunnen opdoen via sport, dans, drama en andere creatieve uitingen.


SHIB wil graag een bijdrage aan zo’n centrum leveren. We hebben daar wel voorwaarden aan gesteld. De gemeente zal voor meer sponsors zorgen. Zo hebben ze zelf een plan bedacht waarbij particulieren en bedrijven stenen en andere bouwmaterialen kunnen sponsoren. SHIB heeft ook als uitdrukkelijke voorwaarde gesteld dat jongeren actief betrokken worden bij de plannen en de uitvoering.

Is de bouw van het weeshuis in Borolelo dan van de baan? Zeker niet. Met het bestuur van Itekeng hebben we overlegd hoe ver ze zijn met de plannen en regelingen rond de opzet van dit project. Dit komt ook gestaag verder. Mogelijk kunnen we hier in 2015 mee van start gaan.

Tijdens de bestuursreis zijn ook de gerealiseerde projecten bezocht. Mooi om te zien hoe de gebouwde voorzieningen benut worden! Als je dat ziet kun je alleen maar vast stellen: God is groot.

Bestuursreis 2014 Bestuursreis 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch